Kuuntele minua


Nyt kun on aloitettu tuo narsistinen itsensä esittely niin siirryn sujuvasti kuvista ääneen. Yksi monista harrastuksistani on nettiradio-ohjelman juontaminen. Isäntä on harrastanut nettiradiota jo vuosia ennenkuin edes tapasimme toisemme. Ja ettei elämä kävisi tylsäksi hän tutustutti minutkin siihen hommaan. Se on melko samanlaista kuin noiden virallisten valtakunnallistenkin radiokanavien ohjelmat, juontajasta riippuen tietenkin. Ensimmäinen lähe
tys pari vuotta sitten jännitti aivan hirveästi. Isäntä joutui keksimään jatkuvasti jutunjuurta että en olisi jäänyt sanattomaksi ja siten aiheuttanut hiljaisuutta radio-aalloille, jota englanniksi kutsutaan ihastuttavasti nimellä “dead air”. Lähetysten myötä homma helpottui enkä jännitä enää lähetyksiä (ainakaan paljoa =).

Radiota voi kuunnella tietokoneelle asennetulla player-ohjelmalla, esim Winampilla tai Windows media playerilla. Kuulumme pieneen nettiradio-kanavaan nimeltä Technofrag. Aseman sivuilta löydät tietoa kanavan ohjelmista, keskustelufoorumeita sekä ohjelmien lähetysajat. Etusivuilta löytyy suora linkki jota klikkaamalla pääsee kuuntelemaan
ohjelmaa. Technofrag lähettää ohjelmaa pääsääntöisesti 24/7. Nettiradioita löytyy meidän asemamme lisäksi tuhansia joita voi selata esim. Winampin avulla.

Kuuntele Technofrag.nettiä.

Evil radio hosts! Radiossa ei tarvitse välittää siitä
miltä näyttää, voi siis näyttää vaikka tältä.
Eräs hikinen perjantai-ilta kesällä kun teimme
shown alusvaatteissamme =)

Ohjelmamme Ugg & Rhiannon’s Funtime sisältää musiikkia, keskustelua ajankohtaisista asioista, turhanpäiväistä höpöttelyä ja interaktiivisuutta. Koska radiokanava on yhdysvaltalainen ja kuuntelijamme ovat ympäri maailmaa, on ohjelmamme luonnollisesti englannikielinen. Vakituinen lähetysaikamme on perjantaisin klo 20-23 Suomen aikaa. Asema soittaa tallenteena myös vanhempia ohjelmiamme jos et pääse kuuntelemaan livenä. Kaksi ensimmäistä tuntia on sekaisin musiikkia ja keskustelua ja viimeinen tunti on metalli-painotteinen musiikki-kimara, jonka on koonnut eräs vakituinen kuuntelijamme. Kuulijat voivat keskustella kanssamme chatissa sekä ottaa yhteyttä MSN messengerin kautta. Lähetyksen aikana meidän kanssa keskustellessa kannattaa ottaa huomioon että kaikki meille lähetetyt viestit saattavat mennä suorana radioon. Eli jos et jotakin halua sanoa kaikkien kuullen kannattaa se mainita viestin alussa. Jatkuva interaktiivisuus on se juttu joka tekee ohjelmaan aivan uutta jännittävää tatsia. Kuuntelija innostuu kun kuulee nimensä mainittavan ja hänen viestiään kommentoitavan. Koska ohjemissamme ei ole ennalta määrättyä käsikirjoitusta on interaktiivisuus myös yksi ohjelmamme kantavia voimia. Jos kuulijat ovat hiljaa eivätkä puhu mitään voi ohjelmasta tulla vähän tylsähkö ja taas toisaalta koska meillä ei ole kanavan asettamia rajoitteita voi ohjelma lähteä mihin suuntaan hyvänsä.

Tänään meillä on show’ssa erikoisvieras sillä tukholmalainen ystävämme on viikonlopun ajan vieraanamme. Mainittakoon että ohjelmamme on K-18 ja jos uskaltaudut kuuntelemaan saatat huomata että opit minusta ja isännästä enemmän kuin oikeastaan halusit tietääkään =)


2 Comments

  1. Rose says:

    Onpa hauska juttu, teillä on siis oma yhteinen radioshow!
    Olen joskus nettiradioista kuullut, mutta en ole tajunnut “tavallistenkin” ihmisten voivan sitä tehdä! Tavallisuudella tarkoitan siis sitä, että se ei olekaan vain pienen piirin hifi-gurujen juttelua jostain tietokonejutuista :D Aina sitä näköjään voi oppia uutta :)

  2. Rhia says:

    Rose: kyllä vaan =) Noita pieniä nettiradio-asemia on maailma pullollaan eikä ne vaadi mitään sen ihmeellisempää nörtti-tietämystä tai hifi-hurahdusta. Tarvitset vain tietokoneen, laajakaistan, sopivan ohjelman lähetyksiä varten sekä kuulokkeet ja mikin: Pitää tietenkin opetella käyttämään sitä broadcastin-ohjelmaa, mutta omassa radio-lähetyksessä voi sitten tehdä mitä vain =) Voit tehdä suoria tai nauhoitettuja ohjelmia ja luodan oman ohjelma-formaatin. Taivas rajana =)

Comments are closed.