Winter fashion 1936

Joko olette toipuneet burleskista? Minä olen juuri ja juuri. Olen yrittänyt myös motivoida itseäni ompeluhommiin mutta mikä lie kaamosmasennus menossa kun ei tahdo huvittaa työnteko eikä huviompelu. Inspiraatiota kerätäkseni hommasin lisää vintage-lehtiä. Skannailen taas parhaita paloja blogiin. Tällä kertaa ollaan Allers Mönster-tidningenin vuodessa 1936 ja tutkaillaan syystalven uutuuksia maailman muotipääkaupungeista. Harmi että ruotsinkielen taitoni on aika ruosteessa. Noita juttujakin olisi hauska lukea. Ne ovat yleensä aika hulvatonta luettavaa, mutta ymmärrän vain sanan sieltä, toisen täältä.

EDIT – Huomatkaa myös miten naurettavan pitkät jalat naisilla on näissä kuvissa (erityisesti toisessa ja kolmannessa kuvassa)!

IN ENGLISH
Have you recovered from the burlesque already? I’m barely. I have also tried to motivate myself for sewing, but I don’t know what winter depression is going on. I don’t feel like working or doing sewing for myself at all. To find some inspiration I bought some more vintage magazines again. I’m going to scan bits and pieces from them for the blog from time to time. This time we are visiting Allers Mönster-tidningen (swedish crafts magazine) in 1936 and checking the new winter fashion from fashion capitals of the world. Too bad my swedish is rather rusty. It would be fun to read the articles aswell. They usually are quite the blast but I only understand a word here and there.

EDIT – Notice also how ridiculously long legs women have in these pictures (especially on second and third picture)!


Sinisessä mekossa laskoksista muodostuva ruutuefekti,
punaisessa upeat tehosteväriset hihat ja
vihreässä vierailupuvussa näyttävä monogrammikoristeinen kaulus. /
Blue dress with checkered pleats,
in red dress show-off sleeves made of highlight colour and
green visiting gown with massive collar with monogram decor.


Nämä tyylikkäät pariisilaismallit suositellaan valmistamaan vahvoista väreistä. /
These stylish parisian models are recommended to be sewn with bold colours.


Pariisilaisten suosikkikangas on sileä ja mattapintainen kreppisatiini,
kuten siniharmaassa puvussa. Valkoinen tunika valmistetaan mieluiten sametista
tai silkistä ja puetaan mustan silkkihameen kera.
Punainen vierailupuku koristellaan kultapunoksin. /
Blank and matte crepe satin was the favourite fabric in Paris, like in this
smokyblue dress. White tunic is preferably made in velvet or silk
and worn with black silk skirt. Red dress is adorned with gold cord.


Nuorekas vihreä puku sopii moneen käyttötarkoitukseen, rusetit luovat
hienostuneisuutta. Punainen urheilu- tai kävelypuku suositellaan valmistettavaksi
raikkaista ja eläväisistä väreistä. Tyylikäs kaksiosainen asu sopii niin arkena
kuin sunnuntainakin,jakku koristellaan samoin kuin puku. /
Youthfull green dress goes for several different occasions, bows create refined look.
Red skirt suit for sports and leisure is recommended to be made in fresh
and lively colours. Stylish two-piece outfit works for both, weekdays and sundays,
jacket is decorated same way than dress.

6 Comments

 1. Desiree says:

  No Rhia, I have not recovered from the burlesque and now you have got me dreaming of life in the 1930s. The era in which I SHOULD have been having wonderful parties, dancing under the moonlight, curling my hair, wearing an obscene number of furs, frocks so tight around my arse and applying way too much makeup in public, eyeing up the competition in my compact mirror. Thank you for giving me another dream:))). I SO love your blog!! x

  1. Rhia says:

   Desiree – Thank you for your lovely words :D Wonderfull dreams aren’t they! Living a life of a filthy rich toff sounds fabulous, too bad we were born on the wrong era. But then again, with my luck I would have been born on the lowest and poorest class anyway ;) Atleast now I can put my fancy frock on and pretend that I’m there. Here’s what I look like when I’m pretending.

 2. Hehkuvainen says:

  Onpa tosiaan piiiiiiiitkät jalat O_o. Tuntuu siltä että nykyhousut valmistetaan näiden kuvien perusteella, niiden lahkeet ovat nimittäin yleensä käsittämättömän kapeita ja pitkiä. Hiukan liikaa olkaa näissä on minun makuuni, mutta tuo ensimmäinen sininen puku on kyllä aika kiva :).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Heh, nykyhousut varmaan valmistetaan keskimääräisen pituuden mukaan (168cm) ja jos ei mee siihen niin sitten joutuu lyhentämään. Mutta eikö kuitenkin oo parempi lyhentää kuin että olis aina liian lyhyet lahkeet? Niitäkin ihmisiä nimittäin on joille housut on aina liian lyhyet.
   30-luvulla näkyy vielä selkeesti 20-luvun suora ja laatikkomainen vaikutus, mutta vyötärö on sentään kohonnut oikealle kohdalleen. 20-luvun lantiopainotteisesta siluetista liu’utaan korostetun kapeaan ja pitkään. Vuosikymmenen loppua kohden hartialinja alkaa leventyä ja 40-luvulla se onkin sitten jo aika massiivinen.

 3. Tyylikkäitä asuja! Olit joskus aiemmin osallistunut arvontaan mun blogissa ja halusin tulla tänne vinkkaamaan uudesta kappaleesta, josko olisi onni parempi tällä kertaa!

  http://nightatvogue.com/2012/02/23/giveaway-for-my-lovely-readers/

 4. Rhia says:

  Night at Vogue – Kiitos vinkistä, käynpä kurkkaamassa.

Comments are closed.