Rusettiluistelua / Skating

Vaikka joulukalenterit jäikin tältä vuodelta tekemättä niin pari pientä jouluista askarteluhommaa pistän tulemaan. Tässä niistä ensimmäinen. Söpöjä kankaisia pehmustettuja joulukoristeita on näkynyt muutaman vuoden ajan. Itse en niin hirveästi välitä kuusista, tähdistä ja sydämistä jotka ehkä ne perinteisimmät koristeiden muodot. Siispä askartelin pieniä luistimia kuuseen ja ovikranssiin ripustettavaksi. Hauskinta näissä on että pienetkin kangastilkut ja nauhanpätkät riittävät moneen koristeeseen. Keksi itse lisää uusia malleja: kruunuja, pipariukkoja, possuja, rekiä ja poroja, kuumailmapalloja, mitä vain.

IN ENGLISH
Even though my christmas calendar was busted this year I’m going to post couple small decoration ideas for christmas. This is the first one. Cute soft fabric figures have been around for couple years now. I’m not such fan of pine threes, stars and hearts, which are probably the most traditional decoration figures. So I made small skates to hang to the three and christmas wreath.Fun part is that even small scraps and short ribbon pieces are enough for these cute decorations. Create your own figures: crowns, gingerbread men, piglets, sleighs and raindeers, hotair balloons, what ever you can think of.


Luistimen kaava / Pattern for the skate


Tarvikkeet:
pala kangasta, ompelulankaa, pätkä nauhaa, vanua tai muuta täytettä,
pätkä rautalankaa, koristeeksi nauhaa tms.


Jäljennä luistimen kaava kankaalle esim taikatussilla tai
kuulakärkikynällä.


Ompele ääriviivoja pitkin koneella tai käsin.
Jätä yläreunaan (luistimen varteen) aukko kääntämistä varten.


Leikkaa luistin irti, jätä pienet saumanvarat
(vain 2-5 mm kaikkialle muualle paitsi aukon kohdalle enemmän)


Käännä oikea puoli päällepäin, käytä apuna neulepuikkoa
tai paksua neulaa.


Täytä vanulla tai vastaavalla, apuna
voi käyttää paksua neulepuikkoa
.


Kiinnitä yläreunan aukkoon nauhalenkki ripustamista varten.
Ompele kääntöaukko umpeen.


Koristele haluamallasi tavalla.


Terään tarvitset:
rautalankaa, leikkurit, pyöröpihdit, lattapihdit


Taivuta terä  ja ompele luistimen pohjaan käsin.


Valmiita luistimia / Finished skates

17 Comments Add yours

 1. Cherise says:

  Voi, miten söpöjä! Meillä on ihan turha edes miettiä mitään koristeita, kun ne joutuis kuitenkin kissojen uhreiksi :D

  Tutun näkönen toi sininen kangas ;)

 2. Aquila says:

  Oooohwauiiik! Ihan superihania koristeita! Näitä tahdon tehdä itsekin kunhan ehdin, tosin omaan tyyliin sopii paremmin luistimet ilman teriä = kenkäkoristeet ;)

 3. Riite says:

  Vaikka vihaankin luistelua, nuo ovat todella söpöjä.

  1. Rhia says:

   Cherise – Niin, saas nähdä montako on joulun jälkeen hengissä meidän Taku-tornaadon jäljiltä :D Se ehti jo testaamaan tuota sinistä koska siinä on houkuttelevasti kilisevät kulkuset. Sinisestä puheenollen: näin tilkkuja roskiksessa enkä voinut vastustaa kun se oli niin ihanaa kangasta :D Taidanpa noukkia ne loputkin tilkut ja tehdä armeijan sinisiä luistimia ;)

   Aquila – Käyhän nuo hyvin ilman teriäkin :D Tuo kaava on aika pieni, mutta sitä voi kyllä suurentaa tarvittaessa. Noi omat luistimeni on noin 8 cm korkeita, eli aika pieniä.

   Riite – Haha, luistelu oli yksi niistä lajeista peruskoulun liikkatunneilta jota vihasin verisesti! Mutta rusettiluistelu kyllä menee ;D siellä ei tarvitse osata tehdä äkkijarrutuksia vaan voi vaan rauhallisesti lipua jään halki. Luistimet on silti kauniita vaikka ei luistelusta pitäisikään.

 4. Nina says:

  Miten hienoja!!!! Tuo terä kruunasi kaiken.

  1. Rhia says:

   Nina – Yllätyin oikein itsekin miten kivoja näistä tuli. Jos oikein innostun niin saatan tehdä näitä enemmänkin, vaikka joulunpyhinä kun ei ole muutakaan tekemistä. Yhden ompelu on yllättävän aikaavievää koska on niin pientä nypertämistä :D

 5. Lumira says:

  Aivan ihania! Olisikin aikaa, niin tuollaisia voisi askarrella omaankin kuuseen.
  Mistä sulla oikein riittää näitä mahtavia ideoita? :D

  1. Rhia says:

   Lumira – No jos ihan totta puhutaan niin näin samantapaisia jossakin myyjäisissä. En raaskinut niitä silloin ostaa ja se jäi vähän harmittamaan joten oli tehtävä itse.

 6. Petriina says:

  Niin suloiset ! Sinä sitten osaat :-)

 7. Lucy says:

  Aww this is so cute! Such a lovely idea! You don’t often see Ice-Skate tree baubauls! Thanks for linking me too ;)
  xxx

  1. Rhia says:

   Petriina – Kiitos :D

   Lucy – Thank you! Allthough I can’t take the credit for inventing such a great idea. I saw similar on some christmas fair some time ago. I didn’t buy any at the time and regret it later, so I had to make my own. Here’s the result. And don’t mention it, you have already thanked me once before ;) I’m always happy to pass forward nice blogfinds.

 8. Christina says:

  This is really cute! Just found this via “the little red squirrel”. If I have enough time, I might make one or two for decoration for the craft fair I’m going to attend this weekend.

  1. Rhia says:

   Christina – Thanks for stopping by :D It is a bit time consuming to make these little skates, but it is definetly worth the effort. You can also enlarge the pattern to make bigger skates, they might be easier to handle than these mini-skates which are only about 3 inches high.

 9. M.M says:

  Olen lukenut blogiasi jo tovin ja se on todella inspiroiva :)
  Innostuin todella näistä koristeista enkä malta lopettaa niiden tekemistä!

  M.M

  1. Rhia says:

   M.M – Kiitos kaunis, mukavaa että olet viihtynyt. Jos ehdin niin vielä ennen aattoa on pari joulu-ideaa tulossa. Tää pimeys tekee niin väsyneen olon ettei iltaisin enää paljo mikään huvita eikä innosta.

 10. Hanna says:

  Olet ollut viime viikkojen innoittajani parillakin tapaa: kiitos tästä luistinvinkistä, onpa todella terapeuttista koristella pikkuluikkareita napein ja nauhoin! Ja illalla rentoutuu mieli Marilyn-kirjan parissa. Kiitos ihanasta blogista, hyvää joulua ja tulevaa vuotta!

  1. Rhia says:

   Hanna – Ole hyvä, ei kestä kiittää :D Itse aion rentoutua jouluna Agatha Christien katoamismysteerin parissa (Marilyn-kirjan hotkaisin menemään parissa illassa), tosin tekisi mieli jo aloittaa sen lukeminen mutta päätin että se on vasta joululukemista. Rentouttavaa joulua ja iloista uutta vuotta sinullekin!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.