Mixing prints – easy way

Tänään on Everybody Everywear-blogin elokuun haaste: printtien sekoittaminen. Oma valintani on ehkä sieltä helpoimmasta päästä sillä pilkut sopivat lähes minkä tahansa kanssa. Mutta pääasia kai että asu toimii ja että itse tykkää. Huomisen Tamperelaisessa (10.8.2011) on poikkeuksellisesti minun juttuni toista viikkoa peräkkäin koska töppäsin. No omista töpeksimistä on otettava vastuu. Kirjoitin puuttuvan jutun tänä aamuna, siksi julkaisujärjestys poikkeaa normaalista marssijärjestyksestä. Jutussa käsittelen tyyliblogien pukeutumishaasteita keinona hyödyntää omaa vaatekaappia paremmin. On mahtavaa huomata että ei tarvitse lähteä vaatekauppaan löytääkseen päällepantavaa vaan niitä voi, yllätys yllätys, löytää sieltä oman kaapin perukoilta. Vaatekaappiarkeologia kunniaan!

IN ENGLISH
Today is EBEW august challenge: mixing prints. My choise was perhaps easy because polka dots go with anything. But main thing is that outfit works and that I like it myself. This week in our local newspaper (10.8.2011) has again my article second week in a row because I made a cockup. I had to take responsibility of my actions and so I had to write article today to be published tomorrow. I’m writing about style challenges in fashion and style blogs and how to use them for your own benefit. You can use those challenges to put your wardrobe in better use. Digging the bottoms of your wardrobe, making little archeological diggings in there can help you wear even those bits you haven’t been wearing for years. It is fantastic to notice that you don’t have to go shopping to find something to wear but, surprise surprise, you can find it in your wardrobe. You don’t need to stand in front of it in the morning and say “there’s nothing to wear”. Use the challenges and you will find something to wear.

Pattern Mixing | Everybody, Everywear


Pusero – Tesco, Englanti
Hame – itse tehty
Kassi & meritähti-koru – kirppis
Kengät – Marco Tozzi, Prisma

Blouse – Tesco, England
Skirt – self made
Handbag & starfish brooch – thrifted
Shoes – Marco Tozzi

5 Comments

 1. Marie says:

  Lovely mixing, that bag is fabulous!

  Marie @ Lemondrop ViNtAge Vintage ROAD TRIP giveaway

 2. Petriina/Silkkiä samettia says:

  Oikein kiva yhdistelmä ! :-)

  1. Rhia says:

   Petriina – Kiitos, niin minustakin :D

   Marie – Thank you! I’m not very good at matching handbags (even though I have plenty) to my outfit but I always use one of my three crochet bags in summer time.

 3. meagan says:

  I am crazy about the handle on that bag!
  -Meagan
  http://spunkychateau.blogspot.com

  1. Rhia says:

   meagan – Those kind of rattan handles were pretty popular here in Finland at one point and they are rather common to find in flea markets and thrift shops. They give lovely summery and rustic feeling to any handbag.

Comments are closed.