Kirjakaupan ihmeet / Wonders in the bookshop

Kävin pari päivää sitten kirjakaupassa eikä siinä sinänsä ollut mitään ihmeellistä. Siellä hyllyjä tutkaillessani kuitenkin mietin että miksi laihdutusoppaat on harrastus-kirjaosastolla? Katsotaanko laihduttaminen harrastukseksi? Eikö terveellisen ruokavalion pitäisi olla pikemminkin elämäntapa? Samoin ihmettelin käsityö-osastolla kirjaa nimeltä “Tee itse vintage-koruja”. Oon jotenkin ymmärtänyt että vintage ois niinku vanha. Miten voi ite tehdä vanhaa? En tutkinut kirjaa sen tarkemmin joten vintagen itse tekeminen jäi käsitteenä vähän epäselväksi. Elämä on ihmeellistä, eikö vain! Koska teitä kuitekin kiinnostaa että mitä mä siellä kirjakaupassa oikein tein niin voin paljastaa että etsin kesälukemista viimeisille lomapäiville. Ostin Sookie Stackhouse-kirjan ja luin sen kahdessa illassa ja nyt janoan lisää. Parempaa viihdettä kuin itse sarja.

IN ENGLISH
I went to the bookshop couple days ago, there’s nothing weird about that. But when in bookshop I was wondering, why weight loss-guides are in hobby-section? Is dieting considered to be a hobby? Shouldn’t healthy diet  be more like way of life? I was also pondering about the book I saw in the handcraft-section. It was called “Make your own vintage-jewelry”. I have somehow understood that vintage equals old. How can you make old? I didn’t check the book any better than that so selfmade vintage was left a bit hazy concept to me. World is weird, isn’t it! Because you probably are interested what the heck I was doing in bookshop, I will reveal to you that I was searching something to read for my last days of  summer holiday. I bought Sookie Stackhouse-book and read it in two evenings and now I crave for more. Better entertainment than the tv series.


Viimeinen lomapäivä – blääh! (joka oli siis eilen) /
Last day of my holiday – bleh! (which was yesterday)


Petit point-pistoin ommeltu vintage-rintakoru /
Vintage petit point brooch

13 Comments

 1. RautaNeito says:

  Koru on hieno :) Entä pusero, mistä se on kotoisin, sekin on kaunis!

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Kiitos :D Pusero on niinkin eksoottisesta kaupasta kuin Tesco. Tiedät varmaan, Prisman tyyppinen marketti-ketju Englannissa. Ostin samalla reisulla kolme-neljä vuotta sitten Tescosta kaksi sifonkipuseroa, valkoisen ja tämän pilkullisen. Molemmat ovat olleet ahkerassa käytössä tosin tämä alkaa olla vähän virttynyt, mutta rakastan sitä niin etten raaski luopua. Rannekellossani on joku outo terävä kulma johon kaikki vaatteet mutta erityisesti ohuet kankaat tarttuvat kiinni ja tulee ärsyttäviä langanvetoja.

 2. RautaNeito says:

  :O ainoat Tescot missä mä olen käynyt möivät vaan elintarvikkeita… Pitänee seuraavalla kerralla yrittää bongailla isompia liikkeitä jos sieltä noin ihania vaatteita löytyy ;)

 3. Rhia says:

  RautaNeito – joo ei niistä keskustojen pienistä Tescoista löydy. Pitää mennä pois keskustasta. Esim Gatwickissä on suuri Tesco ja se on auki 24h :D Meillähän on isännän kanssa suurinta huvia Englannin reisuilla mennä juurikin tuonne Gatwickin Tescoon keskellä yötä tai aamuyöstä kun siellä ei ole ketään muita asiakkaita kuin me (ja parikymmentä myyjää täyttämässä hyllyjä). Saa tutkia rauhassa, sovituskoppiin ei ole jonoa, myyjät tulee heti apuun jos tarvii ja tärkein: kassalla ei ole jonoa :D
  Tescohan myi mm. kopiota nykyisen herttuatar Catherinen sinisestä kihlajaismekosta. Oli niin suosittu että myytiin loppuun kaikista liikkeistä parissa tunnissa.

 4. RautaNeito says:

  Muistelen, että Stirlingissä Skotlannissa oltais käyty sellaisessa valtavassa hallisa, mutta arvatenkin oli kiire asemalle, että matkaan tarttui vaan tärkeimmät: suklaata ja miehelle olutta :P

  1. Rhia says:

   RautaNeito – joo joskus ei ehdi kaikkea, mutta aina tulee uusia reissuja ja uusia kohteita :)

 5. RautaNeito says:

  juu ja mun mielestä pitääkin jättää väliin niin voi perustella seuraavan reissun paremmin ;) “kun ei viimeksi käyty/ehditty, niin on pakko mennä takaisin” :D

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Loistava pointti :D näin juuri!

 6. Team Eric says:

  Itse tykkään Sookie Stackhouse -sarjasta enemmän alkuperäiskielellä. Jokin niissä käännöksissä vain tökki. Tämäkin vahvisti käsitykseni siitä, että kirja on (lähes) aina parempi kuin elokuva/sarja. :)

  1. Rhia says:

   Team Eric – Mäkin yleensä tykkään lukea englanniksi mieluummin, mut nyt piti saada äkkiä jotain lukemista ni en ehtiny ettimään englanninkielisiä versioita. Mä teen yleensä niin että katson leffan/sarjan ensin ja luen kirjan vasta sitten. On kivempi kun ei tule pettymyksiä leffan suhteen :D

 7. UjoSoma says:

  Sookie on kirjoissa (jos mahdollista) vielä ihanampi kuin Anna Paquin tv-ruudussa. Tuo kirjasarja on varsin koukuttava!
  Mistä tuo rintakorun kehys on, jos saa udella =)?

 8. UjoSoma says:

  …niin ja koko tuon kirjasarjan(9kpl kirjoja) saa Suomalaisesta alle viidelläkympillä, tulee huomattavasti halvemmaksi ostaa koko boksi kerralla, minkä huomaisin, kun olin ostanut kolme ensimmäistä…=D

  1. Rhia says:

   UjoSoma – Ahaa, hyvä tietää, ehkä investoin koko settiin kerralla :D Koru on vanha kehyksineen kirjailuineen päivineen, ostin sen ystävältäni. En siis tiedä mistä tuollaisia kehyksiä saisi. Itsekin haluaisin hommata muutaman varastoon jos tässä innostuisi kirjailemaan.

Comments are closed.