Big Wheels keep on turning

Lomani alkaa vasta ensiviikon tiistaina, mutta päätimme isännän kanssa ottaa varaslähdön (tosin isännän loma alkoi jo viikko sitten, sniff) ja tehdä pienen päiväretken Pieksämäelle. Nuorempana olin ahkera Hot Rod & Rock show-vieras, mutta sittemmin on tullut kaikkea muuta aktiviteettiä ja Hot Rodit ovat saaneet jäädä. Pieksämäen Big Wheels & Savo Vintage-tapahtumat kuitenkin houkuttelivat sen verran että läksimme matkaan aamukahdeksalta. Odotin vintage-tapahtumalta ehkä vähän liikoja mutta muutama pieni löytö kassin pohjalle silti putkahti.

Päivän yllättävin hetki taisi olla kun eräs viehko naishenkilö käveli suoraan kohti minua ja sanoi että lukee blogiani ja että se on ihana. Kiitos siitä sinä ihana ihminen, kuka sitten lienetkin! Se kyllä sai hyvälle mielelle. Sitten ihailtiinkin hetki harrasteautoja kunnes sade yllätti ja päätimme että tämä hupi saa riittää tällä erää, varpaat kastuu ja kampaus menee lyttyyn (koska unohdin sateenvarjon kotiin, ja kyllä, sekin on vintagea). Paluumatkalla poikkesimme vielä Jyväskylässä kirppiksellä. Harmittava takaisku oli että SA-kauppa oli ehtinyt mennä jo kiinni pari tuntia aiemmin.

Ja mikä siinä on että kaikissa Audi-merkkisissä autoissa tuntuu olevan mulkku sisällä? Varsin miellyttävissä merkeissä sujunut päivämme sai hieman ikävämmän lopun kun kotimatkalla vesisateessa ja yhtäaikaisessa häikäisevässä auringonpaisteessa (varsin heikko näkyvyys siis) eräs persläven nimeäkin totteleva audikuski päätti ohittaa meidät keltaisella viivalla ja kurvata ylinopeutta eteemme takapuskuri autoamme hipoen niin että renkaasta lentävä kivi teki särön tuulilasiimme. Ei ollut päivän ensimmäinen eikä ainoa kusipäinen audikuski. Onko niillä autokaupoissa joku persläpi-vaatimustaso ennenkuin suostuvat myymään Audin? Jos olisin ehtinyt ottaa rekkarin ylös olisin pistänyt lasin korjauksesta laskun menemään.

Ja sitten siihen kuvatulvaan. Oliko lukijoista kukaan muu paikalla?

IN ENGLISH
My holiday doesn’t start until next tuesday, but me and my hubby decided to start it early (allthough his holiday started already a week ago, sniff!) and do little day trip to Pieksämäki. When I was younger, I loved to go to Hod Rod shows, but then other intrests took over. Big Wheels and Savo Vintage events in Pieksämäki sounded tempting, so we headed that way eight o’clock in the morning. Perhaps I was expecting little bit too much of that Vintage event, but atleast I made some little finds.

The most surprising little thing today must have been when one charming lady walked straight towards me and said that she reads my blog and that it’s wonderfull. Thanks to that lovely lady, who ever you are! It really made me feel happy. Then we were browsing some vintage cars and hot rods untill it started raining. Then we decided we’ve had enough of this fun, toes were getting wet and hairdo was going flat (because I forgot my umbrella at home, and yes, I also got vintage umbrella). On our way back home we stopped at one flea market in Jyväskylä. It was too bad that the Army surplus shop was already closed though.

And what the hell is it that all Audi’s seem to have a cock inside? Our rather pleasant day got a nasty ending on our way back home, when in rain and blinding sunshine (pretty poor visibility) there was this Audi driver, also known as arsehole, who wanted to overtake us on yellow line area (no overtaking allowed), speeding and getting in front of us so close that stone flying from his tyres made a chip into our windscreen. It wasn’t the first nor the only shitheaded Audi driver of the day. Do they have some sort or arsehole-requirements in car shops that you need to fill before you can buy Audi? If I would have had time, I would have written down his licence plate and sent him bill for the windscreen repair.

And then to the photo overflow. Did anybody else of my readers visit there?


Päivän kostyymi kuvattiin vasta kotiin palatessa /
Outfit for the day
was photographed after returning home.


Puseron ylijäämäkankaasta askartelin hatukkeen.
Victory roll-yritelmäni oli tässä vaiheessa päivää jo aika lytyssä.
Se vesisade nääs. /
I made little hair fascinator from the blouse leftover fabric.
My sorry excuse for a victory roll was pretty flat at this point.
That rain you see.


Sain vihdoin korjautettua vuoden verran korkolappuja odottaneet kengät. /
I finally managed to get these shoes fixed. They’ve been waiting for
repair
about a year.

Savo Vintage


Miesten irtokauluksia, kovitettu kovaksi kuin pahvi. /
Men’s collars, stiff as cardboard.


Tutut leidit tekemässä löytöjä. /
Familiar ladies making finds.


Henkilökohtainen saföörini. /
My personal chauffeur.

Big Wheels


Polkuautojen kokoontumisajo /
Peddle car gathering.


Punkki ei ole kuollut, ettäs tiiätte! /
Punk’s not dead. Just so you know!

Ja tässä kohtaa alkoikin sitten tihuttaa sen verran että kamera oli
pistettävä suojaan. Pian tämän jälkeen päätimme lähteä kotia kohti.

Mutta sitä ennen äänestin suosikkiautoani joka oli ehdottomasti
tämä tyylikäs Chevy asuntovaunuineen. /
At this point it started to rain so much I had to put the camera away.
Soon after this we decided to head back home. But before that I voted
for my favourite Big Wheel, which was this stylish Chevy & caravan.

13 Comments

 1. RautaNeito says:

  Voi video! Meiltä jäi tämän vuoden Big Wheels käymättä kun ollaan täällä Etelä-Pohjanmaalla ja Tampereella. Muuten oltais mekin nähty :D

 2. No älä, olen noita audikuskeja pitkään ihmetellyt nimenomaan siksi että miksi pitää kiilata aina ihan eteen. Eikö ohituksessa ole ideana se että mennää ohi kun on tilaa (eli ei tarvitse kiilata heti eteen). Eniten tämä eteen kiilaus ottaa aivoon nimenomaan motarilla, missä sille ei ole mitään järkevää selitystä. Olen ihan valmis laittamaan takaikkunaan lapun että sinä audi kuski joka meinaat ohittaa minut, ohita kunnolla, vai eikö tehot riitä?! Todella harvoin nimittäin samaa tapahtuu minkään muun auton kohdalla.

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Tämä oli meille ensimmäinen kerta Big Wheelsissä ja ihan puhtaasti tuon Savo Vintagen houkuttelemana lähdettiin. Mutta vaikutti sen verran hauskalta ja isäntä ainakin tykkäsi katsella autoja että ehkä lähdetään ensi vuonna uudelleen :D

   Aurinkojumala – AUDI = All Useless Drivers Inside :D Se on kyllä hämmästyttävää. Yhteensä kuuden tunnin ajomatkalle mahtui kyllä muitakin törttöpäitä, mutta eniten niissä oli juurikin audikuskeja. Tuo meidän tuulilasin rikkonut oli kyllä törkein. Ja missä on poliisi silloin kun sitä tarvitsisi?

 3. Nina says:

  Hei polkuauto!! Sellanen mulle, ajokortittomalle mutta pyöräilyä Helsingin liikenteen seassa hieman pelkäävälle. (Ei varmaan sitten tuolla minimini polkuauto ajaessa varmaan pelottaisi, eipä..) ;)

  1. Rhia says:

   Nina – Joo, hyvä jos mä uskallan ajaa Helsingissä tavallisella autolla. Polkuautolla saisin varmaan slaagin. Tosin polkuautolla voisi ehkä ajaa jalkakäytävällä ilman vihaisia katseita, toisin kuin polkupyörällä :D

 4. satu says:

  Niin, olishan sitä tietysti voinut esittäytyäkin, kun tulee höpöttelemään…
  Hei olen Satu ja luen blogiasi =) aina tulee tsekattua päivitykset, ja kiitos vaan, paljon mielenkiintoista juttua ja vinkkejä.

  1. Rhia says:

   satu – hihi, mä olin itse niin ällikällä lyöty että en edes tajunnut ennenkuin myöhemmin :D mutta hauska että uskalsit tulla juttelemaan, kun moni vaan sitten blogiin kommentoi että on nähnyt mut jossain muttei uskaltanut tulla puhumaan :D

 5. Reijo Ylönen says:

  Jotenkin eksyin tänne :) niin Ninalle tule vaan Pmk ensikesänä.On sinulle varattu polkuavoauto,mulla kun niitä kolme,kuvassa toi tummansininen yksi niistä.Pitää sanoo on tosi hieno tapahtuma,kun tuhat erilaista menopeliä näytillä !! Kohtahan se heinäkuukin on :) reka

  1. Rhia says:

   Reka – Haha, olipa hauska yhteensattuma että osuit blogiini. Kiitokset kommentista! Ehkäpä taas tulevana kesänä ehdimme vilkaista Big Wheelsejä :D toivotaan että keli on kivempi kuin toissakesänä.

 6. Reijo Ylönen says:

  Kaikki vaan mukaan,millois siellä huonot ilmat olis ollut,kun kesä kauneimmillaan !!
  Tuohan se kivan piristeen tähän pikkukylään :) toivottavasti ei muut varasta tapahtumaa,se tilanahtaushan täällä jo on.Hyvin viellä viimekesänä kaikki mahtuivat,kun saatan itsekkin tulla jo kolmella polkuautolla :) siis tervetuloa Pieksämäelle !!!

  1. Rhia says:

   Reijo Ylönen – No toissakesänä ainakin satoi vettä :D mutta tilataan paistetta.

 7. Reijo Ylönen says:

  Tässä juuri entisöin vanhaa gramofonia,toiset siellä pyörittää autonveiviä jos minä
  vaikka gramofoninveiviä pyörittelisin jos saisin jostain sellaista gromimusaa :)

  1. Rhia says:

   Reijo Ylönen – No niin, rammarit soimaan sitten vaan :D

Comments are closed.