Kabinettikorttimme olkaa hyvä

Tietyissä piireissä (perheen kesken siis) Evil Dressmaker tiedetään varsin sekopäisenä tyyppinä, joka saattaa saada mitä hulluimpia ideoita ja lähteä peräti toteuttamaan niitä siltä seisomalta. Tällainen hetki koettiin taas noin viikko sitten kun tajusin Atelieri O. Haapalan viimeisen keikkakuvauksen olevan käsillä. Siinä puoli yhden maissa iltapäivällä hoksasin tämän faktan ja mainitsin siitä isännälle, joka tyynen rauhallisesti totesi: No sun pitänee sitten pistää itsesi kuntoon. Siispä hyntteet niskaan, hiukset ja naama ojennukseen ja baanalle.

Varsin lennokkaan ajomatkan ja sydäntä raastavan ratikka-matkan jälkeen saavuimme kuvauspaikalle viisi minuuttia ennen kuvaus-päivän päättymistä ja ehdimme mukaan viimetingassa. Kirjaimellisesti olimme viimeiset asiakkaat. Isännälle valittiin omiin vaatteisiini sopivat asusteet Atelierin varsin kattavasta lainavaate-valikoimasta ja minä viimeistelin oman kostyymini kuvauskuntoon. Kaikki Atelieri O. Haapalan ottamat kabinettikorttikuvat ovat nähtävillä 27.1.2010 avautuvassa näyttelyssä Suomen Valokuvataiteen museossa.
PS. Hyvää itsenäisyyspäivää

inenglish

Amongst certain people (basically my family) Evil Dressmaker is known as rather crazy person who might get the weirdest ideas and put them to practice. That kind of moment was experienced about a week ago when I realised that last photograph-event of Atelier O. Haapala was at hand. About half past one in the afternoon I figured it out and told to my boyfriend. He was quiet a moment and then he just calmly responsed: You better get yourself ready then. So proper clothes on, hair and make up ready and off we went.

After a mad dash to our capital, Helsinki, and heart ripping trip on the tram, we finally arrived to the location. We made it just five minutes before their day was done, so we just literally were their last customers. We chose matching clothes for boyfriend from Atelier’s rather large selection of property and I finished my outfit. All cabinet card photos taken by Atelier O. Haapala will be on display at their exhibition in Finnish museum of photography in Helsinki. Exhibition will open on 27th of january 2010.


Varsin tyylikäs pariskunta vai mitä?
Rather dashing couple don’t you think?
Kuva/ Photo – Atelieri O. Haapala


Vaatteiden tiedot / Clothing :
Isäntä

Hattu & takki – lainattu Atelieriltä
Silkkihuivi – Evil Dressmakerin varastoista
Housut – kirppis
Kengät – Citymarket
Rhia
Hattu – itse tehty
Röyhelökaulus,
takki & hame – kierrätetty
Neuletakki – Lindex
Sifonkipusero & rintarossi – Englanti
Kengät – Tapas

Boyfriend
Hat & coat – borrowed from Atelier
Silk scarf – from Evil Dressmakers stash
Trousers – thrifted
Shoes – local equivalent for Tesco
Rhia
Hat – self made
Ruffle collar, coat & skirt – thrifted
Cardigan – Lindex
Blouse & brooch – from England
Shoes – Tapas

2 Comments

  1. Desiree says:

    Oh I’m so glad you added this link, you made it just in time and it was totally worth it! I hope you have this pic displayed in a special place:))

    1. Rhia says:

      Desiree – That day was quite fun, even though we ended up having a speeding ticket on our way to Helsinki :D The photo is on display in our living room, where we can see it every day!

Comments are closed.