30-luvun tyyliin / Dressed up for 30’s style

Ennen kuin siirrymme tästä isännän kanssa juhannustunnelmiin, postaan tämänpäiväisen asun. Muutama viikko sitten kävin raidaamassa Valkeakosken teatterin kirppiksen ja tämä 30-luvun tyylinen repro löytyi sieltä kahden euron huikeaan hintaan. Kangas on ryppyiseksi käsiteltyä, nappeina lasiset vintage-napit. Ystävä epäili että kangaskin voisi olla aito vanha. Liimatukikangas nappilistassa kuitenkin paljastaa että puku itsessään on uudempaa tuotantoa. Ikävä kyllä, kuten usein käy, puvun vyö on kadonnut vuosien varrella jonnekin. Puku istuu hienosti ja kerrankin en joutunut tekemään mitään korjauksia.

IN ENGLISH
Before me and my darling leave to enjoy our Midsummer nights festivities, I’m posting my today’s outfit. Couple weeks ago I went to dig through local theater’s jumble sale. I found this lovely repro 30’s style dress with only amazing 2 € price. Glass buttons are vintage and my friend suspects that even the fabric might be vintage. However, fusible interfacing gives a hint that the dress itself is not that old. Unfortunately, like quite often is the case, belt has gone missing over the years. Dress fits me nicely and for once I didn’t have to do any repairs.

2 Comments

  1. Riite says:

    Oi, mitkä napit!

    1. Rhia says:

      Riite – Eikös olekin hienot. Tuollaisia samantapaisia mustia lasinappeja hopeisin yksityiskohdin näkee aika usein vanhoissa vaatteissa. Lasinapit erottaa muovisista mm siten että ne ovat painavia. Muovinapeissa on usein aika kapea kanta, mutta lasisissa paksu ja muhkea kanta. Lasinappien nurja puoli yleensä onkin se joka kertoo onko kyseessä lasi vai muovi. Lisäksi lasinappien nurjalla puolella saattaa olla mattaiseksi hiottua pintaa.

Comments are closed.