Takkivanhus

on


Nytpä haluan
esitellä teille erään. Nimittäin *rumpujen pärinää tähän* vaatteen jonka olen omistanut kaikkein kauimmin. Vaate on ollut minulla kahdeksannesta luokasta alkaen eli nopealla laskutoimituksella saamme vaatteen iäksi yli 20 vuotta. Erityisen vaatteesta tekee se että olen tehnyt sen itse koulun käsityötunnilla. Vaate on luonnonvalkoinen tekoturkki jota olen käyttänyt ahkerasti kahdeksannella ja yhde
ksännellä luokalla mutta en juurikaan sen jälkeen. Sitkeästi se kuitenkin on kulkenut mukanani muutoista toiseen. Ja mikä hämmästyttävintä, se mahtuu minulle edelleen. No tiedättehän te 80-luvun jättimäisen vaatemuodin. Nyt jälleen kaivoin sen esiin varastojen kätköistä ja päätin hieman muodistaa sitä jotta se pääsisi jälleen käyttöön ja ansaitsisi paikkansa vaatekaapissani. Pidän kovasti takin kauluksesta mutta muuten takki kaipaa hieman päivitystä. Aikoinaan käsityönopettajani ohjeistuksella jätin hihoista vuorit pois minkä käytössä huomasin virheliikkeeksi sillä neulospohjainen tekoturkis päästää tuulen läpi verrattain helposti. Tarkoituksena on siis ainakin tehdä takin hihoihin vuorit.

Mutta mitä
muuta takille voisi tehdä? Nyt kysynkin teidän arvovaltaisten lukijoideni mielipidettä. Millaisia ehdotuksia takin muodistamiseen keksitte? Takkihan on nyt täysin suora laatikkomainen ja ta
skut varsin tylsät paikkataskut. Kaipaako se muotolaskoksia vai taskujen postoa? Kenties resoria helmaan tai neppareiden vaihto näyttäviin nappeihin? Antakaa mielikuvituksenne lentää ja kirjoittakaa muutosehdotuksenne keskusteluosioon. Omistajan oikeudella päätän lopuksi että tapahtuuko takille mitään vai jääkö malli samaksi kuin ennen, riippuen siitä miten hyviä ehdotuksia keksitte.

IN ENGLISH
Now I want to show you something. I want to show you *put exited
drumming here* clothing I have owned the longest time. I’ve had it since eight grade so it is over 20 years old. It is special because I also made it myself. It is ivory faux fur coat I made on eight grade sewing class. I have worn it rather often in eight and ninth grade but not much ever since. Still it has travelled with me from move to move, from apartment to another. And the most amazing thing, it still fits. Well you know, 80’s giant clothes. Now I dug it out from the storage and decided that I need to fix it and start using it again. I like very much about the collar but the coat itself needs a bit of updating. As my teacher adviced I didn’t put any lining on the sleeves which wasn’t very good solution, as I later realised. Wind goes through the material rather easily.

But what else could I do to it? Now I want you, my distinguished readers to tell me what kind of options I have. Do you think it needs intakes or removal of pockets? Or maybe different kind of buttons? Let your imagination fly and tell me your wildest ideas. When I have read your suggestions I decide wether it is going to stay as it is, or is it going to go through changes.