Haluan lisää kesämekkoja / I want more summer dresses

Viimekesä opetti jotain. Kun kesällä väsäsin nopsaan kolme trikookankaista kesämekkoa, en todellakaan arvannut että ne tulisivat niin kovaan käyttöön. Jos tuleva kesä on puoletkaan niin lämmin kuin viimekesä, olen takuulla varautunut siihen. Kevyiden kesämekkojen valmistus on nimittäin hyvällä alulla. Tässä niistä ensimmäinen. Kangas on ohutta puuvillaa Eurokankaan palalaarista. Kaava on kuositeltu omasta peruskaavastani 40-luvun tyyliin. Pelkäsin että ruskea kangas näyttää isona pintana hieman tunkkaiselta joten raikastin sitä valkoisella polvekenauhalla. Puuvillainen polvekenauha oli alunperin valkoista mutta värjäsin sen kahvilla kermansävyiseksi. Kastelin nauhan, survoin kiehuvaan kahviin ja sekoitin hetken, annoin lillua n. vartin jonka jälkeen huuhtelin ja silitin kuivaksi. Aika näyttää miten sävy kestää pesuissa. Luultavasti se haalistuu ainakin jonkin verran.

IN ENGLISH
Last summer tought me something. When I made three jersey dresses, I didn’t knew they would be in such frequent use. If following summer will be atleast half of the warmth we got last year, atleast this time I am prepared. I have already started making more light summer dresses. This is the first one. Fabric is light weight printed cotton from local fabric store. Pattern I made myself, drafted in 40’s style. I was afraid that brown fabric is going to look a bit dull so I brightened it up with white wavy ribbons. Cotton ribbon was originally white but I dyed it with coffee. First I rinsed the wavy ribbon, then added in a bowl with boiling coffee, stirred, allowed to soak about 15 mins, then rinse and finally ironed it dry. Time will tell how well the colour will keep in wash. Probably will fade atleast little bit.


Kahvikylpy / Coffee bath


Alla alkuperäinen sävy, päällä värjätty /
Original shade under, coffee dyed on top.


Vuoritin helman silkkivuorikankaalla. /
Silk underlining on the hem,  (yes, the only colour
available
for silk lining here in Finland is light brown ).


Helmapäärme ommeltu käsin vuoriin. /
Hemmed by hand to the underlining.


Pääntie nurjalta. Kaarroke kaksinkertaisena,
pääntiellä alavara edessä ja takana. /
Neckline reverse side. Yoke made of double fabric.
Facings on neckline front and back.


Hihansuu / Sleeve detail


Vyö ja vintage-solki / Belt with vintage buckle

9 Comments

 1. Nina says:

  Apua miten hieno!!!!!! Mä aina täällä inspiroidun ihan hulluna ompeluksistasi mutta heti kun suljen blogisi unohdan “mä haluun kans ommella!!!” -fiiliksen ja vaivun kiireen ja apatian kouriin. Mun täytyisi päästä käymään Tampereella ateljeessanne ja hypistellä luomuksiasi hetki. Jos se siitä lähtisi… :)

 2. RautaNeito says:

  Voi veljet kun on ihana! Kertakaikkiaan! Näyttää oikeasti vintagemekolta ja nuo napit <3

  1. Rhia says:

   Nina – Hehe, no sittenhän sä ymmärrät mille musta tuntuu kun työhuoneella katselen miten työkaveri suoltaa toinen toistaan upeampia mekkoja jatkuvasti (vielä vauhdikkaammin kuin minä). Että tervetuloa vaan visiitille. Siellä me ollaan Cherisen kanssa sulassa sovussa mekkoinemme ;)

   RautaNeito – Kiitos. Oon ollut arka tekemään istuvia mekkoja kun mulla ei ole ollut kunnollista kaavaa itselleni. Nyt mulla on kaava jota aion hyödyntää kyllästymiseen asti. Ja mulla on varastossa ne pari Englannista tuotua ihanaa kukkakangasta joista pitäisi saada myös kesämekot aikaiseksi jossain välissä. Hämmästyttävän vintage-henkinen tästä tuli kyllä. Oikeasti vanhaa tässä mekossa on vain tuo vintage-vyönsolki sekä polvekenauha (oiskohan se jostain 70- tai 80-luvulta). Ja moderneista kaavoistakin saa aika helposti vintage-henkisiä kun vaan tutkailee paljon vanhoja muotikuvia.

 3. Elina says:

  Aivan ihana mekko, ja mitkä yksityiskohdat! Hihansuut erityisesti tosi upeat. HIenoa työtä!

 4. Vilma says:

  Upea mekko, kaikki yksityiskohdat viimeisen päälle. Mä niin nautin, kun saan ihailla huolellista ja viimeisteltyä tekemisen jälkeä. Oih.

 5. Suvi says:

  Todella kaunis leninki, kangaskin on hieno, vaikken normaalisti ruskeasta pidäkään. Tuo vaalea raikastaa kokonaisuuden hienosti!

  1. Rhia says:

   Elina – Kiitän :) ja olen samaa mieltä hihansuista, ne on ehkä parasta koko mekossa.

   Vilma – Kiitos, mulla oli joskus aikoja sitten tapana tehdä omat vaatteet vähän silleen mitenkuten, mutta kyllästyin siihen rääpimiseen ja nykyään teen omatkin vaatteet viimesen päälle. Siinä joskus menee enemmän aikaa mutta eipähän ainakaan sen takia jää vaate käyttämättä että siinä on joku vika. Nyt vain odotellaan että tulee vähän lämpöisempiä kelejä että tarkenee tuolla mekolla. Sukkahousuja en nyt suostu enää pukemaan päälle enkä ole tarjennut hamosissa kulkea muutamaan päivään.

   Suvi – Kiitos, sehän tässä jännä juttu onkin että minäkään en ole mikään ruskean ylin ystävä, mutta jokin tässä kankaassa houkutteli. Ja tuo polvekenauha tosiaan raikastaa ilmettä. Nyt idyllistä puuttuu vaan hellepäiviä ja jotkut lavatanssit…

 6. Riite says:

  Ihana malli ja vielä ihanampi kangas!

  1. Rhia says:

   Riite – Malli todella onnistui loistavasti. Jonkin muun värisenä kangas olisi ehkä vielä ihanampi (esim keväänvihreänä), mutta tämä ruskeakin on varsin kiva. Ikävä kyllä tuota printtiä ei ollut muissa väreissä.

Comments are closed.