Tapahtunut tähän mennessä… and happily ever after


Hääpuku:

Morsian kävi hääpuvun korjaussovituksessa. Helmaa lyhennettiin ja tehtiin miehustaan sisäänotto. Laahukseen lisättiin lenkki kantamista varten ja napit taakse nostoa varten.

Morsiamen polttarit:
Vietettiin Tampereella peräti kaksipäiväisesti. Ohjelmaan sisältyi saunomista, seksiväline-esittelyä, margaritoja, tankotanssia ja kirkkovenesoutua. Iltasella ravintolassa hyvää ruokaa ja maltillisesti juomaa sekä morsian esittämässä karaokea.

Oma asu:
Aloin ommella omaa pukuani noin kaksi viikkoa ennen häitä. Viimeiset pistot tein luonnollisesti hääpäivän aamuna (eli siis täysin aikataulussa) kun hameesta uupui enää hakanen vyötäröltä ja yläosasta liivinlenkit rintsikanolkaimia varten. Isännälle tein solmion samasta kankaasta. Se valmistui jo kaksi viikkoa ennen häitä. Meikkiin ja kampaukseen meni 1,5 tuntia. Kynsilakat vetäisin hätäisesti automatkalla. Isäntä oli valmis 10 minuutissa.

Vihkiminen:

Me olimme kerrankin ajoissa. Morsiankaan ei myöhästynyt kirkosta. Oli kuulemma vetänyt aamusella 12 Batteryä varmuuden vuoksi. Matkalla alttarille morsian iski minulle silmää. Vihkiminen sujui ongelmitta ja molemmat sanoivat “Tahdon”. Riisiä lensi kaaressa ties minne. Kirkon pihalla onnistuin rikkomaan sukkahousuni ja huolella tehty kampaukseni meni sekaisin tuulessa.

Hääjuhla:
Kättelyä, onnittelua ja alkumaljoja. Pöytäseurueessamme olivat kaikki ulkomaalaiset juhlavieraat, edustettuina siis Englanti, Ukraina ja Sveitsi. Ruoka oli ravitsevaa ja sitä oli riittävästi
(savukalacharlottaa, graavilohta, sienisalaattia, rosepippurihärkää, kanttarelliperunoita noin muutaman mainitakseni). Morsiamen isän puhe paljasti että hän kuvitteli meidät kaikki alasti, näytimme kuulemma söpöiltä. Kahvin kanssa kakkua ja konjamiinia ja sitten tanssia. Tässä vaiheessa jätimme juhlavieraat joraamaan rock’n’rollia ja toivotimme hääparille onnea ja mukavaa loppuiltaa.

Juhlien jälkeen:
Siwan kautta kotiin. Kuoriutuminen juhlatamineista ja löhöilyä sohvalla. Loppuillan eväinä tortilla chipsejä ja valkosipuli-dippiä. Ihan kuin hääsapuskan jälkeen muka tarvitsisi jotain syömistä…

Ja niin he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Riisiä joka puolella. Myöhemmin sitä löytyi kasa mm.
juhlapaikan naistenhuoneen lattialta.

Rise everywhere. Later some of it was also found from
the ladies room floor at the reception.

Asu höyhen-viitan kanssa…

Outfit with the feather cape…

…ja ilman.
Toppi, hame & tyllialushame – omaa tuotantoa
Hiuspinni & viitta- Morsiusgalleria
Laukku – vintagea, mummun vanha
Kengät – vanhat suosikkini

…and without

Top, skirt & tullepetticoat – my own creations
Hair pin & feather cape – Bridal Gallery
Bag – vintage, grandmothers old
Shoes – my old favourites

Isäntä mätsäävässä solmiossa ja allekirjoittaneen
tekemässä solmiopidikkeessä.


Boyfriend in matching tie and tie-holder made by me.

Wrist-flower – by me

Tyypillinen vessassa-peilin-kautta-asu-kuva.

Typical in-the-toilet-through-the-mirror-outfit-photo.

Happy couple

IN ENGLISH
HAPPENED SO FAR...
Wedding dress:
Bride came for fitting for alterations. Hem needed shortening and also some intakes on the bodice was required. I also put buttons on the train so she could lift it up after church.

Hen night for the bride:
It was two-day event in Tampere. Program included sauna, sextoy- party, margaritas, pole dancing and church boat rowing. In the evening we went for a meal in a restaurant, some moderate drinking and bride was singing karaoke.

My own outfit:
I started sewing it two weeks before wedding. Last stitches I made on the morning of the wedding day (so it was right on the schedule), when my skirt only needed a hook & loop on the waist. I also made matching tie for my boyfriend. It took 1,5h to do my hair and makeup. I put the nailpolish on during the drive to the church. It took only 10 mins for my boyfriend to get ready.

Ceremony in church:
We were in time, for once. Bride wasn’t late for the chuch either. She told me that she had about dozen energy-drinks in the morning, just in case. She winked her eye for me on her way to the altar. They both said “I do” and there was plenty of rice flying on them (and God knows where else). I managed to tear my tights on the chuch yard and my well-made hairdo was messed up by the wind.

Wedding reception:
Shaking hands, congratulations and toasts. All foreign guests were on our table. England, Ukraine and Switzerland were represented. Food was nourishing and there was plenty of it (smoked fish charlotte, salted salmon, mushroom salad, rose pepper ox, chanterell potatoes, just to mention few). Father of the bride had a speach and revealed that he was picturing all of us naked, apparently we all looked cute that way. With the coffee we had cake and cognac and dancing started afterwards. At this point we left other guests dancing rock’n’roll and wished good luck to the happy couple.

After the party:
Back home via local food shop. Peeled out of the party clothing and went lying on the sofa. Snacks of the evening is tortilla chips with garlic-dipp. Like we need anything to eat after that wedding food…

And so they lived happily ever after.