Petals around the sleeve

on


Tuunauspostauksia on
toivottu oikein urakalla. Olen ollut töiden suhteen aika kiireinen, joten en ole kamalasti ehtinyt tekemään mitään muuta kuin työjuttuja viimeaikoina, mutta yhden jutskan kuitenkin väsäsin, omaksi ja teidän iloksenne. Tuunauksia ja ohjeita tulossa kyllä myöhemmin jahka sesonki-kiire tästä vähän helpottaa.


Olen käynyt
useammin kuin kerran Anna-Marian blogissa kuolaamassa tätä
Selected Femmen organza-kukka-toppia. Ihastuin noihin hihoihin välittömästi. Ja olen melko varma että jollain designerillakin on ollut hiljattain joku samantyyppinen systeemi. Jos joku tietää niin linkkejä jakoon vain. En tiedä miksi mutta jotenkin mua viimeaikoina on viehättäneet tuollaiset muhkummat hihaviritelmät. Tiesin että tuota Selected’n toppia tuskin enää mistään löytyy joten ei auttanut sitten muu kuin vääntää sellainen ihan itse. Näin se käy.

IN ENGLISH
People have
been requesting DIY-posts a lot. I have been
extremely busy with work so I haven’t had time to do much more than work-related stuff, but one thing I made, to tickle my fancy, and yours. I’ll be making more DIY-post when the season slows down towards autumn.

I have been drooling more than once this Selected Femme organza petal- top in Anna-Maria’s blog. I fell in love with those sleeves immediately. And I’m pretty sure that some designer also had similar design lately. If anyone knows, post me a link to it. I don’t know why but big sleeves have been rather charming to me lately. I knew that I won’t be able find that top anywhere anymore, so I just had to make one myself. This is how it goes.

Organzakukka-hihat /Organza petal sleeves

1. Tarvitset lyhythihaisen topin tai t-paidan, sakset, kynän, vähän kartonkia,
nuppineuloja ja 1-1,5m organzaa /

You need top with short sleeves or t-shirt, scissors, pen, cardboard,
pins and 1-1,5 meters of organza


2. Piirrä kartongille kukka, halkaisija noin 5-7 cm ja leikkaa se irti. /

Draw a flower to the cardboard, diameter about 5-7 cm, cut it out.


3. Taittele organza siten että sinulla on n. 4-8 kerrosta kangasta päällekkäin. Silitä taitteet niin taiteltua kangaspalaa on helpompi käsitellä. Käytä tarvittaessa nuppineuloja pitämään kerroksia paikallaan. /

Fold organza into 4-8 layers. Iron folds to keep layers better in place. Use pins if needed.

4. Piirrä kartonkikukan avulla organzalle kukkia vieriviereen. Leikkaa kukat irti mutta älä irrota kerroksia toisistaan vaan neulaa ne 4-6 kukan nipuiksi. /

Draw flowers side by side on the organza with the help of cardboard flower. Cut flowers off, but don’t separate layers, pin them into 4-6 flowers groups.


5. Asettele ja neulaa kukkaniput hihoihin vieriviereen niin että terälehdet asettuvat lomittain ja nousevat ylöspäin. Täytä hiha kokonaan kukilla. Ompele jokainen nippu keskeltä muutamalla pistolla. Voit käyttää ompelukonetta tai ommella käsin. /

Pin flower groups on the sleeves side by side, close to eachother so that the petals are layered. Fill the whole sleeve with flowers. Sew every group with couple stiches in the middle. You can use either machine or do it by hand.


6. Pue toppi päälle ja ihastele kättesi jälkeä. /

Put the top on and admire the work of your hands.

Never mind the bad face day.

Omassa topissani ei ollut hihoja joten tein ensin napein kiinnitettävät hihat Venezia-vuorikankaasta. Kummassakin hihassa on 25 kukkanippua. Kukat tein varastossa pyörineestä silkkiorganzasta joka sattui sopimaan topin väriin. Muutkin organzat käyvät, mutta jos kangas on kovin liukasta voi kukkien käsittely olla hankalaa. Toppia voi tarkastella lähietäisyydeltä huomenna avoimessa bloggareiden puistomiitissä täällä Tampereella. Lisätietoja Nooralta.

My own top didn’t have any sleeves so first I made sleeves from Venezia-lining. Sleeves are attached with buttons. There is 25 flower groups in each sleeve. I made flowers from silk organza that I’ve had lying around for awhile. It happened to suit the top colour. Other organzas will do, but if material is very slippery, it might be difficult to handle the flowers. You can see this top closer tomorro on our open park-meeting for bloggers in Tampere. More info from Noora (only in finnish).