Kesäloma kuvina – nysse on ohi =/

on


Loma on
ohi! Niisk. Huomenna paluu arkeen ja töihin. Tilanne ei naurata yhtään. Kun lämpöä on reippaasti päälle 20 Celciuksen asteikolla on tämä emäntä totaalisen titityy. Sen
lisäksi että kalvakka olmi-ihoni ei kestä paistetta ei myöskään pääni ja kroppani kestä kuumuutta yhtään sen paremmin. Olen jo useampana päivänä potenut valmiiksi heti herätessä päänsärkyä. Muita oireita ovat tuskainen ja vetämätön olo sekä pahoinvointi. Asiaan auttaa ainoastaan tauoton nestetankkaus sekä varjossa ja tuulenvireessä oleskelu, mikä ei luonnollisesti tuulettomassa kesähelteessä ole järinkään helppo tehtävä. Voitte siis kuvitella että olen viimepäivät ollut keskimääräistä kuolleempi Evil Dressmaker. Ja syy miksi huominen työpäivä ei minua innosta on se että tiedän jo valmiiksi että siellä tulee olemaan tukalan kuuma eikä tilassa ole ilmastointia. Jipii, huraa ja kasa muita sentapaisia riemunkiljahduksia. No tässä siitä huolimatta valikkoituja paloja lomalta. Enjoy!

Ps. Huolellisesta suojautumisesta huolimatta onnistuin tänään polttamaan käsivarteni. Sitä ei olekaan tapahtunut vuosiin O_o

IN ENGLISH Holiday is over! Sniff. Tomorrow is return to work. Situation doesn’t make me laugh much. When temperature goes over 20 degrees of Celcius, I am totally whacked out. My pale ghostlike skin doesn’t tolerate sun but my head and body doesn’t tolerate heat any better. Several days now I have suffered headache already when I wake up. Other symptoms are agonising and tiresom feeling and nausea. Only things that help is continuous liquid-refilling and staying in shadows and on the wind. Which isn’t that easy when you have heatwave and cloudless sky. So you can imagine that I have been past couple days more dead than the average. And the reason why going to work doesn’t interest me much is that I already know how hot it is going to be and there is no airconditioning. Yaay, hurray and bunch of other similar cries for joy. However here is some selected photos from our holiday. Enjoy!

Ps. Despite of careful protection I managed to burn my arms today. That hasn’t happen for years O_o

Juhannus-uniformu: farkut, neuletakki & metsurinsaappaat
Midsummer’s uniform: jeans, cardi & loggers safetyboots


Translation: Old chalkmine (read: crappy place with lots of mosquitoes)

Maailman suloisin kyläkauppa – vanhan kartanon päärakennuksessa
World’s cutest small shop – in the mainbuilding of old mansion


Translation: Public road ends

Tähän kuvaan liittyy ehkä maailman omituisin vessa-reissu: kesken kesäretken jossain perskorvessa tuli piipi-hätä joten piti äkkiä löytää vessa. Bongasimme lähistöltä kyltin “Buffet auki koko juhannuksen” joten arvelimme sieltä löytyvän wc:nkin. Paikka näytti jokseenkin autiolle mutta rohkenin astua ovesta sisään. Näky oli kerrassaan eriskummallinen: suoraan edessä kahvilan tiski, oikealla pedattu parisänky, vasemmalla pieniä pöytiä ja koko huone pimeänä. Suomalainen sähköuruilla soitettu humppa-musiikki raikasi täysillä. Ajattelin että “hittovie, tunkeuduinko juuri jonkun kotiin” mutta astuin peremmälle ja näin eläkeläismiehen seisomassa äärioikealla. Kysyin kohteliaasti löytyisikö yleisö-wc:tä. Mies vastasi, että kyllä löytyy minäpä laitan valot päälle. Hän laittoi valot ja osoitti nurkassa olevaa ovea. Astuin vessaan ja tein bisnekseni mahdollisimman rivakasti. Ja vannon ja vakuutan että koko sen ajan kun istuin vessassa sinne raikasi kammottava kovaääninen sähköurku-musiikki ja vanha mies lauloi ja hyräili mukana. How weird is that?

This photo reminds me of The Weirdest Trip To Public Toilet I have ever had. In the middle of our summer journey in some bumfuck place I needed to find wc really fast. We notic
ed sign saying “Buffet open whole Midsummer-festival” so we assumed they might have toilet there. Place looked empty but I encouraged myself to enter. Scene from the door was most peculiar: right infront of me was a cafe counter, on the right side there was a double bed, left side small tables, whole room was dark. Someone played finnish electric organ-music with full volume. I thought “OMG, did I just enter someones home” but stepped further. I saw old man standing on right and asked politely if there was any public toilet availabe. He said yes, let me put lights on for you, and pointed door on the corner. I went into the toilet and did my business as quickly as possible. And I swear the whole time I sat there this awfull loud organ-music was playing and the man was singing along. How weird is that?

Translation: Jawbones (a place somewhere in Finland)

Lomabonus: anti-kisu laiskottelee
Holidaybonus: anti-cat being lazy