Kesäjalat kuntoon

on


Ulkona ei
näytä saati tunnu oikein sille mutta uskottelen itselleni että nyt on kesä
. Kesä tarkoittaa tietysti myös kesäkenkiä: sandaaleita, peeptoe-avokkaita, varvastossuja, ihanaa! Katse jalkoihin saa ehkä sinut kauhistumaan eikä sandaalien jalkaan vetäminen tunnu houkuttelevalta kun jalat saattavat talven jäljiltä olla kuivat koppurat. Mulle käy joka vuosi näin. Talvella jalkojen rasvausinto lopahtaa ja kun sukat on jalassa kuitenkin jatkuvasti käy kantapäille vähän huonosti kun jokailtainen rasvaus unohtuu. Nyt on siis aika pistää jalat katseenkestävän kesäkuntoon ja myös pitää ne sellaisina.

IN ENGLISH
It doesn’t look or feel that it’s summer outside, but I try to convince myself it is. Summer means summershoes: sandals, peeptoes, flip flops, lovely! Looking down at your feet may not make you feel like wearing sandals. Your feet might be dry and cracled as a desert. This happens to me every year. Enthusiasm to treat your feet runs out durin long winter and when you are wearing socks all the time anyway it doesn’t really matter what your feet look like. Now it’s time to make your feet happier and looking good. And also to keep them that way.

Tarvikkeet: pyyhe, vati, jalkakylpysuolaa, jalkarasvaa, raspi, kovettumahöylä, kynsileikkurit, viila, kynsilakkaa (varpaidennerottelija)

You need: towel, basin, foot bath, foot cream, pedicure file, callus blade, nail cutter, nail file, nail polish (toe separator)

Tee lämmin tai kuuma jalkakylpy ja liota jalkojasi siinä ainakin n. 20 minuuttia. Kauemminkin saa liottaa, se tuntuu niin ihanalta.

Make warm (or hot) foot bath and soak your feet in it atleast about 20 min, or longer. It feels so relaxing!

Kuivaa jalat ja raspaa kovettuneet kohdat. Pahat kovettumat voi käsitellä varovasti kovettumahöylällä. Ole varovainen ettet höylää liikaa.
Leikkaa kynnet ja viilaa terävät reunat pois. Levitä lakka ja anna kuivua.

Dry your feet and treat callus with pedicure file. If needed you can use blade for really bad callus. Be careful not to cut too deep with it.
Cut toe nails. Use nail file for sharp edges. Apply nail polish, allow to dry.

Meidän Anti-kisu haluaa osallistua ihan kaikkeen!
Our Anti-Cat wants to take part in everything you do!

Rasvaa lopuksi huolella. Kesäjalat ovat valmiit seikkailuun! Muista hoitaa jalkoja jatkossakin: kosteusvoide iltaisin ja rentouttava jalkakylpy vaikkapa kerran kuussa tai raskaan reissupäivän jälkeen.

Finally apply foot cream thoroughly. Your summer feet are ready for action. Remember to treat your feet in the future: cream in the evenings and foot bath maybe once a month or after hard day of walking.