P****leen kevät

on


Tampereella asuvat
tietävät että tämä lauantai alkoi huonosti. Eiliset ra
ekuurot antoivat esimakua tulevasta mutta en ollut varautunut aamuiseen näkymään olohuoneen ikkunasta. Maa oli valkoisenaan, mutta ei suinkaan tavallisesta lumesta. Kaiken peitti inha jäinen kerros. Olimme kuitenkin päättäneet urheasti lähteä ruokaostoksille, joten oli odotettava lumen sulamista teiltä. Autossamme kun on jo kesärenkaat, jotka vaihdoimme viikko sitten. Jo se olisi ollut hyvä syy jäädä suosiolla kotiin. Muut syyt kävivät erittäin ilmeisiksi kun pääsimme ulos ovesta. Kuvituksena vanhoja julkaisematta jääneitä asuja parin viimeviikon ajalta.

Hyviä syitä jäädä kotiin petollisen aurinkoisena huhtikuun päivänä

1. Auringonpaiste antaa ymmärtää että ulkona tarkenee pikkukengissä. Väärin. Lämpötila on pakkasen puolella.

2. Kohta 1 antaa myös ymmärtää että ulkona on kohtalaisen tyyntä. Väärin. Lipputangon vaappumisesta olisi pitänyt tajuta, että tuulennopeus lähentelee hirmumyrskyä. Asiaa ei tietenkään auta kevyempi kevättakki jota olet menestyksekkäästi käyttänyt jo pääsiäisestä asti.

3. Auto on paksun jää- ja lumikerroksen peitossa jonka harjaaminen on kohdan nro 2 johdosta äärimmäisen vaikeaa. Huolimatta siitä missä kohtaa seisot tai mihin suuntaan skrapaat, pyörteinen tuuli pitää huolen että lumi lentää poikkeuksetta aina omille kasvoillesi ja sisään takkisi kaula-aukosta (vaikka se on peitetty huivilla). Kaiken lisäksi auton skrapaaminen kestää niin kauan että varpaasi ehtivät pikkukengissä paleltua.

4. Jos erehdyit pesemään hiuksesi eilen tai tänäaamuna älä kuvittelekaan meneväsi ulos tuuleen ilman jonkin asteista muotoilutuotetta ja ponnaria. Puhtaat ja liukkaat hiukset ovat välittömästi silmilläsi kun astut ulos ovesta, vaikka ne on kiinnitetty hiussoljella niskaan. Kauppaan astuessasi hiuspehkosi näyttää lähinnä tältä.

5. Aurinko lämmittää maata juuri sopivasti niin että varjoisissa paikoissa varpaasi jäätyvät kylmyydestä mutta aurinkoisissa paikoissa on lätäköt joissa onnistut kastelemaan ihanat broque-kenkäsi.

Kevät, mulla on sulle vähän asiaa. Lakkaa pelleilemästä mun kustannuksella!


IN ENGLISH
People living in Tampere region know that this saturday didn’t start well. Yesterday’s hail showers gave little hint of what was coming. But I wasn’t prepared for the sight from our livingroom window this morning. Everything was covered with nasty layer of ice. However we had decided to go out for food shopping so we had to wait till the roads were clear from ice. We already changed summer tires on our car last weekend. That alone would have been perfect reason to stay home. Other reasons became quite clear when we stepped out of the door.
Photos are some old outfits from past couple weeks.

Good reasons to stay home on treacherously sunny april day

1. Sunshine gives you the impression that you can wear light spring shoes. Wrong. Temperature is below zero.

2. Reason no 1 also gives you the idea that wind is not very hard. Wrong. Woble of the flag pole should have gave you the idea of the wind, which is near to hurricane levels. Of course wearing light spring jacket doesn’t help at all. And not even the fact that you have been wearing it since easter without any problems.

3. Car is covered in thick layer of ice and snow. Scraping it off is extremely difficult due to reason no 2. No matter where you stand or what way you are scraping, whirly wind makes sure that all the snow lands on your own face and in from your jacket neckline (even though it is covered with scarf). And it takes so long that you have plenty of time to freeze your toes in your light fancy shoes.

4. If you made the mistake to wash your hair yesterday or this morning, don’t even think about going out without some hair product and rubberband to control your hair. As soon as you step outside your clean and slippery hair is on your face covering your eyes, even tough it was tied back with hairclip. When you get in to the shop your hair looks more like this.

5. Sun warms just enough so that in the shadows ground is cold enough to freeze your toes and on the sun there is pudles to wet your lovely broque-shoes.

Spring, I have something to say to you. Stop messing around with me!