Vielä kestää / Still lasting

Joulukalenterissa kerroin että olen päättänyt korjata kulahtaneen merinoneuleeni kestämään vielä jokusen vuoden. No nyt se on valmis. Neuloin uudet rannekkeet, jotka kiinnitin suoraan vanhojen reikiintyneiden hihansuiden päälle, paikkasin hihaan tulleet reiät ja kirjoin koristeita sinne tänne. Koville se otti, mutta kannatti. Värit eivät varsinaisesti ole vaatekaappini parhaimmistoa, mutta haitanneeko tuo. Käytin niitä lankoja joita sattui varastossa olemaan.

Kirjailujen teemana on “Jotain nörttiä mutta vintagetyyliin”. Paikatun reiän päälle kirjailin kuu-ukon ranskalaisesta mykkäfilmistä “Matka kuuhun” vuodelta 1902. Kuu-ukolla on silmässä tykinammus jolla joukko tiedemiehiä matkustaa elokuvassa kuuhun tutkimusmatkalle. Pääntien koristeeksi kirjailin tyylitellyt vanhanaikaiset komeettoja kuvaavat symbolit.

In the Christmas calendar I mentioned that I have decided to repair my wornout merino cardigan, so that lasts atleast several more years. Now it’s ready. I knitted new cuffs and attached them straight on top of the old sleeve edges, mended holes on wornout sleeves and embroidered some decorations. It was tough, but it was worth it. Colours are not really best for my wardrobe, but does it really matter. I used yarns that I happened to have in stock.

Theme for embroidery is “Something geeky, but make it vintage”. On top of mended hole I embroidered man on the moon from French silent film “Trip to the moon”, from 1902. Moon man has cannon ammunition on his eye. In the film scientist used the ammunition to travel to the moon for expedition. On the neckline I embroidered two old stylish symbols for comets.

Olen ostanut tämän neuleen ehkä 2007 tai 2008, eli kilometrejä on tullut. Ei ihme että se oli jo melko kulahtanut. /
I have bought this cardigan perhaps 2007 or 2008, so it’s got some miles behind it. No wonder it was quite worn out.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.