Guess Who Batman

on


Kuulin jokin aika sitten kappaleita Lily Allenin toiselta studioalbumilta It’s not me, it’s you. Suosikikseni nousi välittömästi Lilyn anti-George W Bush-biisi, joka alunperin oli nimetty mm. Guess Who Batman. Albumille nimeksi pääsi kuitenkin Fuck you. Biisin kuultuani olin varma että kappaletta ei tultaisi kuulemaan ainakaan valtakunnallisilla radiokanavilla, joilla kaikki biisit sensuroidaan jo yhdenkin kirosanan vuoksi. Hupaisin tapaus oli joitakin vuosia sitten kun Black Eyed Peasin biisi Don’t phunk with my heart sensuroitiin muutamia kertoja ennenkuin tajuttiin että eihän tuo phunk olekaan kirosana. Vaan mitäpä kuulin suosikkikanavaltani YleX:ltä pari päivää sitten? Lily Allenin Fuck you, ihka oikeasti! Ihan ilman sensurointia. Mahtavaa!

Lily on ollut sekä minun että isännän suosikki ensimmäisen levyn julkaisusta saakka. Hauskat sanoitukset ja tarttuvat melodiat vetoavat meihin molempiin. Isäntä nauttii myös kuullessaan aitoa Lontoon murretta. Pidän myös kovasti Lilyn rennosta tyylistä. Lily on tullut tunnetuksi vähemmän mairittelevista lausunnoistaan ja hyökkäävästä asenteestaan. Biiseissä saavat kuulla kunniansa herra Bushin lisäksi niin entiset poikaystävät kuin tunkeileva baari-seurakin. Kerrotaan että Lily oli soittanut yhden uuden levyn biiseistä exälleen joka ei ollut tajunnut biisin kertovan hänestä. Biisi kertoi poikaystävästä joka ei ollut järin häävi sängyssä. Huhua ei kuitenkaan ole vahvistettu. Oli miten oli, kukaan ei osaa sanoa Fuck you tyylikkäämmin kuin Lily.

IN ENGLISH
Some time ago I heard songs from Lily Allen’s new studioalbum It’s not me, it’s you. My favourite is definetly her anti-George W Bush-song that was originally titled Guess Who Batman. On the album song is named Fuck you. I was certain we would never hear that song from nation wide radiostations which sensor all songs even for one curse-word. Most amusing was when couple years ago they sensored Black Eyed Peas’ song Don’t phunk with my heart couple times, until they realised that word phunk isn’t swearing. But what did I hear from YleX couple days ago? Lily Allen’s Fuck you, for real! No sensoring. Fantastic!

Lily has been both mine and my boyfriends favourite since the first album. Great and funny lyrics and catchy melodies are appealing to us. And boyfriend is enjoying to hear that proper London speak again. I also like very much of her relaxed style. Lily is known for being bold speaking and having the attitude. In her songs amongst Mr Bush, also ex boyfriends and pushy bar company get what they deserve. There is a story that Lily played one song of her new album to her ex, who didn’t realise it was about him. Song was about boyfriend who wasn’t very good in bed. Though this rumour hasn’t been confirmed. How ever it is, no-one says Fuck you with more style than Lily.