24/12-22 Hyvää joulua / Merry Christmas

Eilisen ompelukaaoksen johdosta en ehtinyt valmistella tälle päivälle mitään erityistä. Mutta nyt onkin aika rauhoittua joulun viettoon. Me saimme sentään ainakin tänne Sastamalaan valkoisen joulun parin päivän takaisen vesisateen jälkeen. Olin jo vähän epätoivoinen että musta jouluko tänä vuonna tulee. Onneksi ei, lumi tekee minulle joulun. Meillä ei tänä vuonna stressattu siivouksesta eikä ruuista saati lahjoistakaan. Koska lähdemme tänään viettämään aattoa äidilleni, jätämme myös koristelun huomiselle. Tämä vuosi on ollut erityisen haastava, se tuntuu nykyään olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Stressin välttäminen arjessa on muodostunut tärkeämmäksi kuin koskaan. Meillä on onneksi liiteri täynnä polttopuuta ja tulipesiä melkein joka huoneessa. Pärjäämme kyllä kunhan sähköt eivät koko vuorokaudeksi katkea. Näiden kuvien myötä toivotan kaikille rauhaisaa, lempeää joulua/viikonloppua!

Due to yesterday’s sewing mayhem, I didn’t have time to prepare anything special for today. But after all, it is now time to relax and wind down for the Christmas. Atleast we got white christmas here in Sastamala. I got a bit worried about that. Just couple days ago we had plus temperatures and rain melted most show away. Thankfully it wasn’t snowless Christmas, it is the snow that makes my Christmas really. This year we didn’t stress about cleaning or food or gifts. Because today we are heading to my mums for the Eve, we will leave the decorating for tomorrow too. This year has been especially challenging, but that seems to be the norm these days. Avoiding stress in everyday life has become more important than ever. Thankfully we got barn full of fire wood and fireplaces in almost every room. We can manage if power doesn’t go out for whole day. With these photos I wish you peacefull and gentle Chrstimas/Yule/weekend!

6 Comments Add yours

 1. Johanna Kiivaskoski says:

  Kiitos joulukalenterista ja oikein hyvää joulua sinulle!

  Johanna

  1. Rhia says:

   Johanna – Kiitos itsellesi seuraamisesta ?

 2. Hehkuvainen says:

  Tampereellekin tuli juuri sopivasti oikea winter wonderland: on hanget korkeat nietokset ja vaikkei nyt kylmät paukkuvat pakkaset olekaan niin sen verran miinusta että lumi pysyy. Kaunista!

  Kiitos joulukalenterista, tätä on ollut taas ilo seurata. Ihanaa joulun aikaa teille!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos tuhannesti itsellesi seuraamisesta ja ahkerasta kommentoinnista.

 3. Lamar Mendiola says:

  Hi Rhia! it’s been a long time since I last left a message. Hope you had a great Christmas. Ours was nice just the two of us. We did not get snow but it did freeze. I don’t like the snow, sorry! Also, I saw the post about your kitchen and it’s almost in the same condition as mine. We moved here one year ago in a city of 30,000 people near some ranches and farms. It’s okay but I sometimes miss the Big city because everything is there. Anyway, we also have an old kitchen and windows but can’t afford new ones right now so I just cleaned everything. The kitchen needs a new stove and refrigerator but I’m waiting for them to break down so I can buy some new ones. The previous owner did some remodeling but there are some things that are going to have to be done when we have the money. Oh well…Have a happy New Year 2023. Lamar from Texas, USA

  1. Rhia says:

   Lamar Mendiola – Nice to hear from you. Hope all is well in your neighbourhood.
   We all have our preferences on weather :) hubby doesn’t like snow either, even though I do. There just is something about the frost and snow that I really like.
   I remember you mentioning moving to smaller city. I can see how it might feel uncomfortable for a city person. I come from countryside originally, so I kind of love it here and don’t really miss the town that much.
   I suppose that’s how it always is, trying to balance between what already is there and what need replacing and repairing. Money is always the issue, right ? but we muddle through and try to enjoy the process too. Hubby just installed a new-to-us door in one of the rooms the other day and it made me so happy ? Happy new year to you too!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.