Postimies soittaa aina kahdesti

on


Vaan eipä
soita meillä. Nyt on sattunut jo kaksi kertaa niin että olen odotellut jotain pakettia saapuvaksi. Sattumoisin olen ollut juuri niinä päivinä kotosalla kun postimies on pakettia ollut jakamassa. Mutta mutta, eipä vaan ole postimies (tai -nainen) soittanut ovikelloa pakettia tarjotakseen. Tylysti vain on tuupannut luukusta lappusen. “Teille on isokokoinen kirje. En saanut jätettyä kirjettä koska se ei mahtunut postiluukustanne. Voitte noutaa kirjeenne omasta postistanne [pvm].”

Eikö postinjakajan kuuluisi ensin soittaa ovikelloa ja vasta jos kukaan ei avaa niin sitten jättää lappu luukkuun? Tänään kaikenlisäksi postinkantaja oli pistänyt lappuseensa omituisen päivämäärän jonka mukaan paketti olisi noudettavissa postista eilen. Ei siis huomenna, vaan eilen. Yleensä toimittamatta jääneet paketit on saanut noudettua postista samana iltapäivänä joten menin postiin kolmen jälkeen. Paketti ei tietenkään ollut siellä. Sen sijaan että postihenkilö olisi soittanut ovikelloa ja saanut toimitettua paketin samantien joudun nyt toistamiseen menemään postiin sitä hakemaan! Kuulostaa ehkä pikkujutulle, mutta “lähipostimme” ei suinkaan sijaitse kävelymatkan päässä kuten ennen. Se muutti pari kuukautta sitten kauemmaksi ja vielä väärään suuntaan. Nykyiseen postiimme joutuu lähtemään erikseen sillä se ei ole normaalien päivittäisten kulkureittiemme varrella. Että osaa taas kismittää pikkuasia. Huomenna aion mainita postivirkailijalle epämääräisestä postinjakajastamme. Saanpahan siitä ainakin pientä pahanilkistä tyydytystä.

IN ENGLISH
Postman always rings twice?
Not here. Two times it has happened now that I have been expecting a parcel. I have happened to be home on the day when postman has tried to deliver parcel for us. But but, he (or she) didn’t ring our doorbell. Just wrote a note and left that on our postbox. “You have large mail arriving. I wasn’t able to put it to your postbox because it was too big. You can pick it up from your post office [date].”

Shouldn’t mailperson ring the doorbell first (atleast in the apartment buildings) to see if anyone is home before leaving a note? And today deliveryperson made a mistake, date when parcel was available to be picked up from the post was yesterday, not tomorrow like it should have been. Anyway, usually in these kind of cases the parcel is available the same afternoon so I went to post office after three. Of course package wasn’t there. Instead of postperson ringing our doorbell and delivering package immediately I have to go now to pick it up second time! Sounds like a little thing, but our local post office isn’t just short walk away. It moved couple months ago away from us and towards the wrong direction. Now because it is not along our daily routes we have to make separate trip if we want to go there. Small things can be so very annoying sometimes. Tomorrow when I go and pick my stuff up I’m going to mention to the staff about their irritating postdelivery person. Atleast that gives me small evil satisfaction.