3/12-22 Kampausten evoluutio / Hairdo evolution

Selailen aika ajoin vanhoja blogipostauksia ja vanhoja valokuvia koneelta. Sieltä tupsahti mieleeni koota tällainen kampausten evoluutio- kuvasarja omasta päästä (see what I did there!). Olen muistaakseni joskus tehnyt vastaavan pukeutumisestani. Sen pitemmittä puheitta, sukelletaan blogin aikaiseen kuontaloni historiaan.

I browse my old blogposts and old photos from my computer from time to time. So from that I got the idea of put together a hairdo evolution of my own head (see what I did there!). I have done similar post before about my wardrobe, if I recall correctly. Without further ado, lets dive into the history of my hair during my blogging era.

2008

Värjäsin hiuksiani tummanruskeaksi, lähes mustaksi. Näihin aikoihin olen myös alkanut käydä permanentissa jotta liukkaita piikkisuoria hiuksiani olisi helpompi käsitellä. /
I dyed my hair dark brown, almost black. Around this time I also started to take perm curls to make my slippery and very straight hair more manageable.

2009

Värjäsin hiuksia edelleen lähes mustaksi. Käytin paljon kaikenlaisia päähuiveja, hatukkeita ja baskereita. Syksyllä leikkautin polkkatukan. /
I was still dying my hair dark, almost black. I used lots of head scarfs, fascinators and berets. In the autumn I cut my hair into a bob.

2010

Koko vuosi kuljin enemmän tai vähemmän polkkatukan tapaisessa frisyyrissä. Helmikuussa kävin hiusmallina ja sain toisessa kuvassa näkyvän leikkauksen punertavilla highlighteilla. Yrittelin vintage-kampauksia, tosin melko onnettomalla menestyksellä. Eiväthän ne näin lyhyisiin hiuksiin kovin helposti luonnistuneet. /
Whole year I was pretty much bob-girl. In february I went to hairmodel for hair salon and got the hairdo in second photo, with redish highlights. I had my try on vintage hairdo’s, but not very succesfully. They didn’t really work on such short hair.

2011

Kuvista päätellen 2011 on ollut loputonta bad-hair-dayta alusta loppuun. No joo, löytyi sieltäkin muutama kiva vintage-tyyli, mutta arkilookit oli lähes kauttaaltaan ihan sitä itteään. Muistaakseni tämä oli vielä ihan erittäin kuuma kesä, ei huvittanut meikata ja hiuksetkin liimautui päänahkaan jos yritti jotain muuta kuin paikallaan istumista. Syksyllä värjäsin hiukset punaisiksi. /
Based on the photos, 2011 was endless bad-hair-day from start to finish. Well, there was couple nice vintage styles, but my everyday looks were pretty crappy. If I remember correctly, it was very hot summer so I didn’t feel like doing much make up and hair glued to the scalp if tried any more activities than sitting down. In the Autumn I dyed my hair red.

2012

Oma tyyli alkoi vähitellen löytyä, vaikka kokeilinkin monenmoisia vintage-tyylejä. Punaisella mentiin. Tästä eteenpäin useampi vuosi onkin sitten melko tylsästi samaa kampausta. /
I am starting to find my style, even though I do try out other vintage styles too. Colour is red all along. From here onwards it’s pretty boring for years, same hairdo all over again.

2013

Mitäs minä sanoin, sama kampaus aina vaan, mutta mitäs sitä hyvää muuttamaan. Syksyllä taisin vaihtaa keinotekoiset punavärit hennaan. /
Like I said, same hairdo all along. But if it’s good, why change. I think in the Autumn I replaced artificial red hairdye with henna.

2014

Ja aina vaan jatkuu sama meno. Nyt hennan voimin joten punaisen sävy ei ole enää ihan niin luonnottoman näköinen kuin edellisvuoden ekassa kuvassa. /
Still going strong with this one. Now just with henna dye, so the shade of red is not so unnatural as it was in the first photo of previous year.

2015

Ja edelleen sama meno jatkuu neljättä vuotta. Silloin kun alkoi kyllästyttää, kokeilin vähän muitakin juttuja kuten kreppausta ja auki olevia hiuksia, mutta palasin aina kuitenkin takaisin samaan tuttuun turvalliseen. Loppuvuodesta alkoi vähän into hennailuun laantua ja väri haalistua. /
And still going with same look for fourth year. Occasionally when I got fed up with it, I tried other looks, like crepe or having hair open. Always I still returned to the same old same old. Towards the end of the year I got tired of doing the henna dye so colour started fading.

2016

Viidettä vuotta jo samat meiningit. Gibson girl-kampaukset alkoivat kyllä jo kiinnostella tässä vaiheessa ja tuli sitä näemmä bad hair day-meiningillä vedettyä myös laiskoja kampauksia. Myöskin harmaata näkyvissä. /
Fifth year same old story. Gibson girl hairdo started to interest me though. And looks like I also had bad hair days and lazy do’s. Also gray started to show.

2017

Kuudetta vuotta, eikä suotta. Taitaa olla pitkäikäisin kampaukseni tämä 30-luvun tyylinen kiharakampaus. Hennavärjäyksen olin lopettanut tässä vaiheessa kokonaan sillä se vaikutti permanenttikiharoiden pysymistä heikentävästi. /
Six years and keep on going. These 1930’s style curls must be my longest lasting hairdo style. By this time I had stopped doing henna dye, because it affected the longievity of permanent curls.

2018

No mitä tähän nyt on lisättävää, sama meno jatkuu seitsemättä vuotta, satunnaisilla edwardiaanisilla mausteilla. Oma väri on nyt kutakuinkin kokonaan palannut. /
Well what can I add here, same thing going on for seventh year, with occasional edwardian twist. My natural hair colour is pretty much back now.

2019

Tämä lienee se vuosi jonne kaikki kiharakampaukseni tulivat kuolemaan. Kesällä vielä jaksoin vääntää kiharoita, mutta syksyn tullen se into lopahti ja niin lopahti vähän kaikki muukin into meikkaamisesta ja asujen valitsemisesta lähtien. Syynkin siihen voin kertoa, osin se johtui silloisen työpaikan huonosta ilmapiiristä, osittain terveysongelmista jotka olivat alkaneet kasaantua. /
This is probably the year where my curly hairdo’s came to die. In the summer I still had energy to do curl updo’s. Come autumn, that enthusiasm died, like enthusiasm for everything else, starting from doing my make up and choosing my clothes. I can tell you the reason, partly it was crappy athmosphere at my work place at the time, partly my health problems which started piling up.

2020

Oho, vielä sinnittelee kiharakampaus. Luulin että se oli jo menneen talven lumia, mutta kyllä se tässä on jo enemmän poikkeus kuin sääntö että jaksoin kiharoita vääntää. Usein miten hiukset olivat tuollaisella sotkuisella päälakiponnarilla. /
Wow, the curly do is still trying to keep up appearances. I honestly thought I didn’t do any of them at this time. However it’s more of exception to the rule than common style. Mostly my hair was on messy top of the head-bun.

2021

Uusi vuosi, uudet kujeet, uusi talo ja uusi kampaus. Se oli varmaankin joskus edellisvuonna kun bongasin tämän maitotyttöpalmikoiksikin kutsutun kampauksen jostain. Hiukseni eivät ole riittävän pitkät jotta nämä riittäisivät koko pään ympäri, joten kiedon ne vain tuohon päälaelle. Se on helppo ja nopea tehdä mutta näyttävä. /
New year, new tricks, new house and new hairdo. It must have been on previous year when I saw this hairdo somewhere, also called milkmaid braids. My hair is not long enough for them to go around the whole head, so I just fold them ontop of my head. Easy and quick to make and quite flamboyant still.

2022

Tämä vuosi näyttää menevän melko tasan suttu-ponnarin ja maitotyttöpalmikoiden kesken. Tosin kuvatodisteita on paljon aiempia vuosia vähemmän. Täytyy myöntää että kaipailen toisinaan punaisia hiuksia ja etenkin noita kiharakampauksia vaikka pidänkin paljon myös tästä palmikkotyylistä. Mutta kuka tietää, ehkä ensi vuonna löytyy into tehdä tavaramerkiksi muodostuneita kiharoita tai joku vielä kivempi kampaus. /
This year seems to be tie between messy buns and milkmaid braids. Allthough there is much less photos of them than in previous years. I have to admit that I am missing my red hair and especially my trademark curls. But who knows, perhaps next year I will regain my energy to do the curls or perhaps I find another much nicer updo.

6 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Hei kiitos kun kerroit tuon lettikampauksen nimen – maitotyttöpalmikot piti heti aamusta kokeilla saada päähänsä. Tulos ei ole hieno, mutta aion kokeilla tätä toistekin!

  Sinulle kyllä sopii kiharat hienosti. Samoin punainen väri. Mutta omassa värissäsi ei ole myöskään mitään vikaa!

  Myönnän että minäkin kaipaan toisinaan hennan hehkuvaa punaa hiuksissani. Mutta sitten muistan kuinka työlästä se värjäily oli, ja kuinka pitkään meni kasvattaa hennaväri ulos omista hiuksista. Sitä paitsi nykyään rakastan omaa luonnollista väriäni, enkä halua peittää sitä millään.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Siihen värjäyksen työläyteen nimenomaan kyllästyin, mutta hennassa olevat metallit myös vaikuttivat permanenttikiharoiden pysymiseen. En ole oikein ikinä välittänyt tästä omastamaantienruskeasta väristä, mutta olen nyt jo tottunut. Oikeastaan haluaisin että se harmaantuisi jo.
   Ja eipä kestä, tosin tuolla nimellä löytyy myös tavallista pään ympäri kierrettyä palmikkoa. Tämä on kuitenkin tehty kiertämällä kahta suortuvaa toistensa ympäri, samoin kuin lankaa kerrataan. Vaatii vähän totuttelua, muutaman kerran jälkeen on jo helpompi tehdä.

 2. Jenni says:

  Heippa! Luen näitä joulukalenteripostauksia vähän jälkijunassa. Tuli mieleen, että olisi kiva lukea jotain tutoriaalia näihin kampauksiin, etenkin 30-luvun tyylinen kiharakampaus ja maitotyttöpalmikot kiinnostelisi, jos siis itselläsi on mielenkiintoa tällaista postausta lähteä tekemään (: Rauhaisaa joulunaikaa!

  1. Rhia says:

   Jenni – Hei, kiva kun kommentoit. 30-luvun tyyliseen kampaukseen olenkin tehnyt ohjeen jo aiemmin. Se löytyy täältä http://www.evildressmaker.com/?p=8677
   Täytyypä katsoa jos tekisin ohjeen myös maitotyttökampaukseen. Niitä kyllä netistäkin löytyy, mutta vielä mahtuisi kalenteriinkin. Kiitos samoin ihanaa joulun aikaa sinulle!

   1. Jenni says:

    Kiitos linkistä! Noita postauksen pötkylöitä oon joskus käyttänytkin, mutta nykyinen tukka on niin pitkä, että ihan samanlainen 30-luvun kampaus näihin tuskin syntyy. Maitotyttöpalmikoiden jäljille sen sijaan pääsin netin avulla, ja niihin tämä tukka soveltuu hyvin (: Kiitos vinkeistä!

    1. Rhia says:

     Jenni – Totta, pötkylät eivät ole parhaat mahdolliset kovin pitkille hiuksille. Silloin kiharat tahtovat jäädä hiusten tyvestä melko löysälle kiharalle eivätkä siten pysy kovin hyvin tiivinä kiharapilvenä. Pitkille hiuksille sopivatkin paremmin toisen tyyppiset 30-luvun kampaustyylit, kuten niskanutturat. Hyvä juttu että löysit maitotyttökampauksen ohjeen. Siihen sopivat tosiaan sekä tavalliset palmikot että kierre- eli köysipalmikkot. Itse käytän köysipalmikoita koska omat hiukset on tavalliseen palmikkoon vähän liian lyhyet.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.