Nostalginen Dymo / Nostalgic Dymo

on

Tein uhkarohkean tempauksen ja kävin Tampereella ostoksilla. En ole kierrellyt ostoskeskuksissa moneen vuoteen. Tuntui aika hassulta. Eksyin. Ratinan uudehko ostoskeskus tuntuu liian isolta monen vuoden maalla asumisen jälkeen. Ja etenkin kun ei ole käynyt juuri missään koronan saavuttua. Ihmisiä oli liikaa ja ne olivat liian äänekkäitä. Toisaalta oli hauska kierrellä ja katsella putiikkeja ja ihmisiä. Ostoksiakin tein, vaikka en nykyisin oikeastaan harrasta enää shoppailua. Maalta vaan ei viitsi lähteä kovin usein kaupoille niin sitten kun lähdetään, mukana on yleensä lista siitä mitä oikeasti tarvitaan.

Muistatteko 80-luvulta Dymo-nimikointilaitteet? Sellaiset mustalle paksulle teipille kohokirjaimia kirjoittavat vimpaimet. Kaverini kotona oli sellainen ja sain joskus sillä tehdä tarroja päiväkirjojen kanteen. Modernisoidut Dymot tulostavat jo erilaisia fontteja sileälle tarralle ja vastaavia tarratulostimia löytyy jo monelta valmistajalta. Olen etsinyt jonkin aikaa edullista nimikointilaitetta. Ensin ajattelin ostavani modernin tarratulostimen, mutta tämä nostalginen Dymo-kohokirjoitin vei lopulta voiton. Luulen että nämä ovat taas muodissa sillä bongasin näitä useammasta kaupasta.

Vaikka 70-80-luvun estetiikka ei varsinaisesti ole lemppariani, nämä nimitarrat toimivat moneen paikkaan. Tästä vielä parempi ratkaisu olisivat liimapaperille mustekynällä kirjoitetut etiketit, mutta ne nuhraantuvat helposti, eivätkä kestä kastumista. Etenkin pestävissä yrttipurkeissa nämä ovatkin kestävämpiä, helppolukuisia ja kivasti yhtenäisiä.

Vanhan teknologian mukana saa toki myös vanhan teknologian huonot puolet. Tarran katkaisun jälkeen tarran pää jää helposti kiinni kirjainkiekkoon ja taittuu. Lisäksi täytyy olla tarkkana että sana tulee kirjoitettua oikein.

I made courageous move and when to shopping in Tampere (largest city near us). I haven’t been shopping in big shopping centers for several years. It felt funny. I got lost. Ratina is relatively new shopping center and it felt too big, after living so many years in the country side. And especially when staying pretty much home for couple of years. There were too many people and they were too loud. On the other hand it was fun to walk around and watch people and browse shops. I made some shopping too, even though I don’t really do “shopping” anymore. When living in countryside, you can’t go to big shops all the time. For that reason when you actually go shopping, you have shopping list and buy just what you need.

Do you remember Dymo label machines from the 80’s? Those funny plastic devices which wrote embossed letters on black thick stickers. My friends home had one and sometimes I was allowed to use it to make labels for my notebooks and diaries. Modern day Dymo’s print several different fonts to smooth stickers and many manufacturers have their own. I have been looking for affordable label printer for awhile. First I thought I should buy modern one, but this nostalgic Dymo emboss label machine won. I think these are back in fashion, because I saw these in several different shop.

Even though 70’s and 80’s aesthetic isn’t really my thing, these labels work nicely for several different uses. Even better solution would be handwritten labels for sticky paper, however they get dirty easily and can’t handle washing. Especially on herb jars, these Dymo labels are much durable, easy to read and they match eachother.

However, with old technology you also get old technology flaws. After cutting the label, the new end of next label gets easily caught on the letters and bends. You also have to be carefull when spelling the words, so that you don’t make mistakes.

Dymo-tarrat sopivat hyvin sileisiin lasipulloihin ja -purkkeihin. /
Dymo labels work fine on smooth glass bottles and jars.

Tarrat pysyvät hyvin myös muistivihoissa, paitsi jos kannen pinta on kovin rypyliäinen. Harmaan muistivihon kansi on hiukan karhea, voi olla että aikaa myöden tarrat kuoriutuvat irti. /
Labels work well for notebuuks too, except if the cover is very coarse, It’s possible that labels will peel of from them grey notebook, it doesn’t have very smooth covers.
Dymoon saa nykyään muunkin värisiä nauhoja, mutta pidän itse eniten perinteisestä mustasta. Pitänee ostaa niitä varastoon. /
There are available also other sticker colours, but I prefer the traditional black. I think I have to stock some of those.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.