Keväästä kesäksi / Spring turns to Summer

Minne aika menee? En saata uskoa että ensi viikolla alkaa jo kesäkuu. Aika kiitää siivillä ja tuntuu ettei oikein mitään saa aikaiseksi. No olen minä oikeasti kuitenkin jotakin saanut aikaiseksi. Tämä on nyt vähän tällainen yleispätevä “tapahtunut tähän mennessä”-tyyppinen katsaus. Sellaista tavallista arkea täällä Havumäessä kuitenkin eletään. Ajattelin että yritän nyt vielä puhaltaa henkeä blogiin ja saada säännöllistä postausrytmiä aikaiseksi. Alustava ajatus on että postaisin kerran viikossa niin että postaukset tulisivat pääsääntöisesti näkyviin viikonvaihteessa eli aikavälillä pe-ma. Se lienee suhteellisen mukava postaus-rytmi sekä minulle että lukijoille. Satunnaisesti saatan tehdä sitten postauksia muinakin aikoina jos tarve vaatii.

Kansalaisopiston kurssit ovat tulleet päätökseen tämän kevään osalta osin jo huhtikuussa. Jouduin muutama vuosi sitten lopettamaan balettitunnit Tampereella kun aika ja jaksaminen ei enää riittänyt ajella suoraan töistä Tampereelle balettiin. Sen sijaan olen käynyt täällä Sastamalassa kerran viikossa baletissa. Kärkitossukurssia täällä ei valitettavasti ole. Olen käynyt myös viikottain nypläämässä Mouhijärvellä. Mäntsälän kansallispuvun päähinepitsi toivottavasti valmistuu pian. Lisäksi olen käynyt muutamilla viikonloppukursseilla.

Lamppuhelmikurssille en päässyt tänä keväänä korona-tartunnan vuoksi, mutta jokunen viikko sitten kävin tuossa naapurissa Lasistudiolla kokeilemassa ensimmäistä kertaa lasinpuhallusta. Lasin muotoilu on hirmuisen kiinnostavaa ja erilaista kuin mikään muu aiemmin kokeilemani käsityötekniikka. Kun on tottunut että omin sormin voi näpertää ja muovata asioita, on aluksi tosi hankalaa tottua siihen että itse materiaaliin ei voi koskea ja käsittely tapahtuu pelkästään erilaisten työkalujen avulla. Sain aikaiseksi kaksi puhallettua pääsiäismunaa, olkoonkin että kurssin vetäjä auttoi kirjaimellisesti kädestä pitäen eri työvaiheissa. Sula lasimassa vain on aloittelijan niin hankala työstää.

Talossa ei ole juuri tapahtunut talvella mitään. Ollaan vietetty hiljaiseloa ja keskitytty pääasiassa rentoutumiseen sillä kesä tulee olemaan kiireinen niin puutarhassa kuin remppojenkin suhteen. Sen verran kuitenkin otettiin varaslähtöä kesään että pihaltamme kaadettiin kaksi suurta puuta. Metsuri tuli kaatamaan yhden korkean koivun, jota isäntä ei uskaltanut itsekseen kaataa, sekä jättikokoisen pihakuusen joka oli tontin rajalla, vain pari metriä naapurin autotallin seinästä. Karsiminen ja pätkiminen jäi meidän hommaksi ja siinä kyllä riittääkin sitten puuhaa useammaksi viikonlopuksi. Ikävä kyllä tuo Luontoäidin huhtikuinen bonus lumisade-kimara tuli vähän ikävästi pilaamaan meidän puusouvin, mutta kai se tästä ainakin ennen syksyä. Tulevissa postauksissa ainakin juttua kombuchasta ja nahkatöistä.

Where does the time go? I can’t believe June starts next week. Time flies and I feel that I haven’t done anything sensible lately. Well, in reality I have, but it doesn’t feel that way. So here’s a general “happened so far”-kinda post. It’s been pretty ordinary life here at Pinehill. I figured that once more I try to breath life into this blog and create some sort of regular posting chedule. My plan is to post once a week, so that posts will be updated some time during the turn of the week, fri-mon. I think that is relatively comfy schedule for both, readers and me. I might also make posts on other times than those, if needed.

Winter workshops have finished for the Summer. Couple years ago I had to quite my adult ballet lessons in Tampere. I just didn’t have time nor energy to drive an hour to there and back after work. Instead I found ballet classes locally, once a week. Unfortunately they don’t have pointe lessons here. Once a week I have also done bobbin lace classes. My Mäntsälä region folk costume lace is hopefully finished soon. And in addition to that, I have also taken some weekend workshops.

I could not join in the lamp bead workshop this spring because I had the covid back then, but several weeks ago I attended glass blowing workshop at our local glass studio. Creating glass items is so interesting and very different than what I am used to. Usually I can touch the materials and feel them with my fingers, but with glass you can only shape the material with the help of tools. I was able to create two blown Easter eggs. Even though the teacher was helping hand-to-hand how to do it, due to the sheer difficulty of the material.

In the house hasn’t really happened much. We have basically just hibernated the winter and concentrated on relaxing, because summer is going to be busy with gardening and renovation. We did take jumpstart to summer by cutting two huge trees from our yard. Lumberjack came to cut down one birch which hubby was too nervous to do himself and one giant spruce which was growing way too close to neighbour’s garage. Chopping and cleaning was our jobs afterwards and there is lots. Enough for several weekends. Unfortunately Mother Nature decided to give extra snowfall in April so we still haven’t finished it, but hopefully it’s done before Autumn atleast. My upcoming posts will be atleast about kombucha and leatherwork.

Melkein kokonaan itse tekemäni pääsiäismunat. /
I almost completely made these Easter eggs.

110 vuosirengasta, puu oli siis vanhempi kuin meidän talo. Harmi että piti kaataa, mutta tällaista se joskus on./
I counted 110 year rings, so the tree was older than our house. Too bad we had to cut it down.

4 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  Kävinkin joku päivä sitten kurkaamassa täällä:) Meidät oma remontti (joka on kesken, eikä tiedä milloin valmistuu) uuvutti täysin. Eikä keskeneräinen huusholli yhtään sitä ainakaan helpota. Muistan kun edellistä vessanmattojuttuasikin luin ja meinasin kommentoidakin, mutta en sitten jaksanut ruveta. Meillähän remontoitiin myös vessa, nyt on ihanan lämmin lattia, mutta silti puuttuu vielä sieltä tarpeellisia asioita. Mutta tosiaan, olen kaivannut erityisesti sun vaatejuttuja. Nytkin oli sulla tässä jutussa kiva vaatekuva.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Ymmärrän jaksamisen puutteen, mutta kiva kun jaksoit kommentoida :) vaatejutut on jääneet nyt vähän vähiin, kun ei ole aikoihin ollut aikaa ommella eikä ole mitään uusia löytöjäkään tullut tehtyä. Olen kulkenut koko talven ja alkukevään samoissa vaatteissa jotka on nähty blogissakin jo monta kertaa niin ei ole sitten hirveästi huvittanut niitä postailla aina vaan uudelleen ja uudelleen. Itseäkin jo vähän kyllästyttää kun on niin vähän valinnanvaraa. Muuton yhteydessä tuli karsittua vaatekaapista pois ihan hirveästi liian pieniä ja sellaisia jotka ei enää istuneet tyyliin joten vaatevarasto on melko suppea juuri nyt. Toivon että saan siihen kesän aikana jonkinlaista muutosta.

 2. Hehkuvainen says:

  Ooh, tosi hienot lasimunat! Ehkä värityksen ja kuvioinnin vuoksi tuli heti mieleen että kyseessä on jonkin taikamatelijan munat. Tai lohikäärmeen! (Onko lohikäärme matelija?!)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos. En tiedä mihin lohikäärmeet laskettaisiin, mahdollisesti matelijoihin mutta voisivat toisaalta olla myös lintuja. :)

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.