17/12-21 Sarkofagi olohuoneessa/ Sarcophagus in the livingroom

Toivepostauksena tämän päivän luukussa on salimme erikoisempi sisustuselementti: sarkofagi. Olen luvannut tehdä siitä esittelypostauksen, mutta unohtanut aivan tyystin. Matkasta Englantiin on jo kuusi vuotta, joten ehkä on vihdoin aika toteuttaa tämä postaustoive.

Kävi siis niin että eräs englantilainen tuttavamme myi tuollaista sarkofagin muotoista dvd-hyllykköä joka oli ollut hänen valokuvausrekvisiittanaan. Hän suostui säilyttämään sitä muutaman kuukauden siihen asti kunnes tulisimme lomareisulle Englantiin, ja voisimme noutaa sen. Ja näin tehtiin. Sarkofagin auton katolla voitte nähdä täällä. Voitte uskoa että saksalaisia rengasliikkeen (joo, meillä tuli matkalla rengasrikko Saksassa) miehiä nauratti himppasen kun kerroimme että meillä on sarkofagi katolla.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Sarkofagi saatiin kotiin ja siitä asti se on toiminut olohuoneemme katseenvangitsijana. Täysin hyödytön kapistus, siinä ei ole edes alkuperäisiä dvd-hyllyjä enää olemassa. Mutta kuka sitä nyt ei haluaisi sarkofagia olkkariinsa ihan muuten vaan. Jos minulla olisi isoja karttarullia, voisin säilöä niitä siellä. Älkää kysykö, tuli vaan mieleen. (Ja nyt sitten mietin että pitääkö alkaa hankkimaan isoja karttoja…) Luulen että sen kasvot on vaihdettu alkuperäisestä lasikuidusta tuollaiseen läpinäkyvään muoviin joka on ollut kullanväriseksi maalattu. Väri on kuitenkin osin kulunut pois. Sisäpuolelta löytyy johtojen pätkiä, sillä kasvot ovat olleet valaistut. Että semmoinen sarkofagi. Hieno vai mitä!

Today on the Christmas calendar is this requested post about our sacophagus. I promised to make a post about it, but completely forgot. Our trip to England was already six years ago, so perhaps it is time now to make that request come true.

Photographer we know, who lives in England, was selling this sarcophagus-shaped dvd-cabinet, which they used as photography prop. They promised to keep it in storage for us untill we were going to England for a holiday, and were able to pick it up. And so it was done. You can see it on the roof of our car in this post. You can bet your life, that German tire company (yup, we had a tire breakdown in Germany) staff was very amused when we told them we had sarcophagus on the roof.

Finally we managed to get the sarcophagus at home and since then it’s been the conversation starter in our livingroom. Completely useless otherwise, it doesn’t even have the original dvd shelves. But who wouldn’t want sarcophagus in their living room, just for the hell of it. If I would have large map rolls, I could store them in it. Don’t ask, just something that popped into my mind. (And now I can’t stop thinking about perhaps I have to buy some maps.) I think that face have been replaced from original fiberglass to seethrough plastic, which used to be painted in gold. Gold paint has, however, faded. There is also some wiring inside, the faces used to be lit. So that’s the story of sarcophagus. Isn’t it fantastic!

Valaistuna vähän pelottava. / A bit creepy when lit.

4 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Ai “vähän” pelottava… :D Aika tosi pelottava valaistuna! Erikoinen, mutta hieno. :)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Se on varmaan tuo kulunut kultainen spraymaali sekä taskulampun sinertävä valo jotka tekee tuosta valaistuna hyytävän. Edellisen omistajan asentamaa valoa siellä ei enää ole, pelkät johdot. Pehmeä keltainen valo ei ehkä olisi niin karmaiseva.

 2. biloba says:

  Cool, olen kyllä ihan kade! Voisi tuottaa hieman sisustusongelmia 1970-luvun talossa, mutta silmääräpäyttämättä ottaisin tuollaisen, jos tilaisuus tulisi. No, täytyy tyytyä siihen British Museumin sarkofagipenaaliin kirjahyllyssä.

  Joo, karttakääröjä sisälle. Kiitos, kun esittelit!

  1. Rhia says:

   biloba – Kyllähän tää kieltämättä vie paljon tilaa, mutta kyllä se edellisiinkin asuntoihin on aina jotenkin mahtunut, jopa pieneen kerrostalokaksioon Hervannassa. Katotaan vaan niin kohta mulla on niitä karttoja tuolla sisällä :D Sarkofagipenaalikin kuulostaa kyllä hienolle!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.