16/12-21 Linkkikimara / Link roundup

Tähän väliin voitaisiin ottaa taas perinteinen linkkikimara. Intternettihän on täynnäänsä kaikkea jännää, hauskaa ja omituistakin ja niitä vaan on kiva välillä jakaa muidenkin ihmeteltäväksi. Ottakaas kupponen kuumaa, joulutorttu tai joku muu mitä nyt tykkäättekin juomanne kanssa nauttia ja hypätkää linkkien vietäväksi.

And now it’s time for traditional link roundup. As we all know, internet is full of fun, exciting and weird. I just love to share that stuff around. Make a cuppa, some ginger bread cookies or what ever you like to nibble and let yourself enjoy the flow of internet magic.

Piirroshahmo-kallot / Cartoon fossils
Digitaiteilija Filip Hodas’in hauskan hirvittävät piirroshahmojen pääkallot ovat yhtä aikaa vähän creepyjä, mutta samalla niin hauskoja. /
Digital artist Filip Hodas has created fun skulls of cartoon characters. They are creepy and enjoyable at the same time.

Kimonojen kangasmalleja / Kimono Pattern books
Noin 1902 julkaistiin kolme kimonomalli-kirjaa, viitteeksi kimonojen valmistajille sekä heidän asiakkailleen. Upeita, värikkäitä ja erikoisiakin malleja löytyy lisää myös täältä. /
In about 1902 three kimono pattern books were published, for a reference to both kimono makers and to their customers. You can find more fabulous, colourfull and unusual patterns here too.

Michael Jacksonin vetovoiman vastaiset kengät / Michael Jackson’s antigravity shoes
MJ oli tunnettu, paitsi moonwalkista, myös painovoimaa uhmaavasta kyvystä nojata eteenpäin kaatumatta tai ottamatta tukea. Tässä on sen salaisuus, patentti anti-painovoimakengille. /
MJ was famous, not just moonwalk, but also gravity defying ability to lean forward without tipping over or taking support from something. Here is the secret, patent for anti-gravity shoes.

Pariisilainen iltapäivä / Afternoon in Paris
Lumieren veljesten viisi-minuuttinen väritetty minielokuva sunnuntaisesta iltapäivästä Pariisissa noin vuonna 1900. /
About five-minute miniature movie by Lumiere brothers about the Sunday afternoon in Paris, approximately in 1900.

Iris van Herpen
Muotisuunnittelija Iris van Herpen luo hämmentäviä, kauniita, kolmiulotteisia, monimutkaisia ja joskus myös kineettisiä vaatteita. Niiden monimutkaiset rakenteet ja rakennelmat hämmentävät ja kiehtovat. /
Fashion designer Iris van Herpen creates confusing, beautifull, threedimentional, complicated and sometimes also kinetic clothes. Complicated construction and structures are puzzling and fascinating.

Drinkkiohjeita menneiltä ajoilta / Drink recipes from past era
Te jotka pidätte drinkeistä, voitte nyt nauttia niitä vanhan maailman tyyliin vaikkapa näillä vuoden 1928 Kikatusveden ohjeilla, näillä Baarin takana-oppaan ohjeilla vuodelta 1884, tai jopa näillä vuonna 1935 julkaistun Niin punainen nenä-kirjan ohjeilla.
Tai ehkäpä pidät enemmän tästä Baarinpitäjän oppaasta, 1930, joka on yhdistetty laulukirja. Jos olet enemmän viini- kuin drinkki-ihmisiä niin ehkä pidät sittenkin Louisin drinkkikirjasta. 1906, jossa on myös arvioita vuosikertaviinien laadusta. /
Those of you who like alcoholic drinks, can now enjoy them in the Old World style with these 1928 Giggle water recipes, with these recipes from the Behind the bar-guide from 1884, or perhaps with recipes from 1935’s So red the nose.
Or perhaps you like more of this Bartenders guide, 1930, which is also combined songbook. If you are more wine than drink-person, perhaps you then like Louis’ mixed drinks-book, 1906, with evaluations of vintage wines.

Punatut polvet / Rouged knees
1920-luvun erikoinen muotivillitys oli rullata sukat ja punata polvet. Se kuvasti nuorten naisten tabujen koettelua, seksuaalista vapautumista ja itsemäärämisoikeutta omaan kehoon. Tästä kuitenkin kehittyi vielä taidokkaampi tyyli maalata polviin erilaisia kuvia, ihmishahmoja, kasvoja, maisemia jne. 1925 polviin maalatut kuvat olivatkin iso juttu kauneus-messuilla. /
Most unusual fad of 1920’s was to roll stockings down and rouge knees. It represented pushing the taboos, the sexual liberation and self-determination to their own bodies of young women. This however, turned into elaborate style of painting pictures on the knees. Some preferred portraits, scenery, flowers or so on. By the 1925 painted knees were all the rage at beauty convention.

Suomen pessimistisin kunta / Finland’s most pessimistic place
Puolanka, paikka jossa kellään ei ole kivaa. Tai jos joku luulee että on, niin tulee pettymään. Niillä on joku facebook-sivu, mutta olivat unohtaneet tehdä tänä vuonna joulukalenterin. Muistivat sentää päivittää verkkokaupan, kai. Vaan mitäpä se hyvejää, kallista turhaa tavaraa kumminki. /
Puolanka is the most pessimistic place in Finland. No-one has fun there. Or if someone thinks they are going to have fun there, they will be disappointed. They do have facebook page, but they forgot to make Christmas calender this year. Instead they are showing daily bottom halfs of things. Atleast they remembered to update their webshop, I think. But they sell expensive useless stuff anyway so, why bother. (Disclaimer for those who don’t know. Puolanka municipality has made pessimism their image and Puolanka Pessimists Association is their most well-known organization. Their slogan is Pessimist doesn’t get disappointed and they have common pessimistic theme in everything they do. So I am not bashing them just to be rude, but to follow their lead.)

Erikoisempaa kotimaanmatkailua / Unusual sightseeing in Finland
Nyt kun kulkutaudin johdosta ei ulkomaille matkustelu ole niin suosiossa niin tässä muutamia kotimaisia paikkoja nähtäväksi:
Yltä ja alta – erikoinen, etenkin lapsille suunnattu maa-taideteos Hämeenkyrön Pinsiössä.
Verla – Unescon maailmanperintökohde, ainutlaatuinen Verlan puuhiomo ja pahvitehdasmuseo on toiminut museona vuodesta 1972, alueelta löytyy myös esihistoriallinen kalliomaalaus
Mekaanisen musiikin museo – Varkaudessa sijaitsevasta museosta löytyy monenmoista mekaanista musiikkivempainta.
Uhrilähde & Kylmänmyllynlähde
– Erikoiset hiekkapohjaiset lähteet joissa vesi nostaa hiekkaaylöspäin, muotoillen kiinnostavia renkaita ja pyörteitä.

Photo by Public Domain Review

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.