22/12-21 Miniatyyrimaisema / Miniature scenery

Aloitanko taas postauksen kertomalla että aloitin uuden harrastuksen? No aloitan tietenkin!Tällä kertaa hurahdin miniatyyreihin. Sellaisiin pienikokoisiin nukkekotimaisiin rakennelmiin. Nukkekodeista en niin varsinaisesti välitä, mutta kaikenlaiset muut miniatyyrit pikku-pikku yksityiskohtineet ovat kiehtovia. Näin jokin aika sitten Facebookin eräässä ryhmässä kuvia hienoista miniatyyreistä jotka eivät muistuttaneet lainkaan aiemmin näkemiäni täydellisiä nukkekoteja. Niissä oli rosoista pintaa, ränsistyneitä rakennuksia, maalipinnaltaan kuluneita huonekaluja, revenneitä tapetteja, pölyä, halkeamia, likaa. Ihastuin niihin kuviin ja halusin itsekin kokeilla.

Olen halunnut tehdä jo vuosia nimenomaan jouluisen miniatyyrin. Toissavuonna yrittelinkin jonkinlaista, mutta en varsinaisesti rakentanut mitään, ostin vain muutamia valmiita osia jotka asettelin Ikean minikasvihuoneeseen. En voi sanoa kovin onnistuneeksi yritelmäksi, joten jätetään se tuonne muistojen pölyiseen arkistoon unohtumaan. Tällä kertaa päätin rakentaa asioita ihan pieteetillä. Ja sitten ei kun matkaan!

Lisähaastetta saadakseni päätin että en osta tätä ensimmäistä rakennelmaa varten mitään. Mielikuvitustani ruokkiakseni käyttäisin ainoastaan materiaaleja joita kotoani löytyy jo valmiina. Roskia, aiempien projektien jämiä, aikoja sitten hankittuja materiaaleja, tai jotain mitä voisin löytää omalta pihalta. Liima on ainoa asia jota olen antanut itselleni luvan ostaa lisää sillä sitä tarvitaan aina ja moneen muuhunkin hommaan. Olen käyttänyt tähän mennessä rakennusmateriaaleina pahvia, paperia, tikkarin tikun, kenkien tukitikun, rautalankaa, helmiä, korunosia, lihapakkauksen muovia, itse tekemäni lasihelmen, cocktailtikkuja, lankaa, narua, puutikkuja sekä valmiin tottuoven jonka olen saanut lahjaksi pari vuotta sitten. Alunperin olin ajatellut saavani tämän pienen miniatyyrin valmiiksi jouluksi. Mutta voi kuinka väärässä olinkaan.

Sanotaan nyt vaikka niin että jos yhden miniatyyri-katulyhdyn tekemiseen käyttää helposti viisi iltaa niin kokonaisen maiseman tekeminen ei onnistu alle kuukaudessa. Enkä tietenkään ole voinut tähän käyttää kaikkia joulukuun iltojani kun muutakin elämää on. Täydellistä upeaa joulumaisemaa, ette siis tule tällä kertaa näkemään, mutta esittelen joitakin tähän mennessä tekemiäni juttuja. Pinterest-kansiostani voitte käydä kurkkimassa muiden tekemiä huippuhienoja miniatyyrejä kuten “book nookeja”. En tiedä vielä että tulenko tekemään koskaan enempää kuin tämän yhden joulumaiseman, mutta hauskaa hommaa tämä kuitenkin on kun yrittää miettiä mikä tavanomainen asia voisi muistuttaa jotakin pienikokoista jouluiseen maisemaan sopivaa esinettä kuten vaikka luutaa tai katukiveystä.

Shall I start the post again by saying I started new hobby? But of course! This time I fell in love with miniatures. Those tiny little dollhouse like buildings. I’m not that into doll houses as is, but all sorts of other miniatures with their tiny little details are fascinating. Some time ago I saw photos on Facebook about miniatures which weren’t perfect like doll houses are. They had rust, dirt, broken things, ripped wallpapers, cracks and so on. Those kind or more realistic shabby miniatures are more of my kind of things.

For years I have wanted to make Christmas miniature. Year before last I tried one, but I didn’t really build anything, just bought couple readymade things which I just slapped into Ikea mini-greenhouse. I can’t say it was particularly succesfull try-out, so let’s leave it to the dusty archive of memories. This time however, I decided to actually build it properly. And there we go!

To give myself more challenge I decided that I will not buy anything for this first construction. To inspire my imagination, I would have to use only stuff I have here at home. Rubbish, leftovers from previous projects, materials bought long ago, or something that I could find from our yard. So far I have used cardboard, paper, lollipop stick, support stick from shoes, metal wire, beads, jewelry parts, plastic from meat package, glass bead which I made myself, cocktail sticks, yarn, string, wood sticks and readymade elf-door I was gifted couple years back. Originally I was planning to get this finished by Christmas. But oh how wrong I was.

Let’s just say that if it takes about five evenings to make one miniature street lamp, it is not possible to make whole scenery in less than a month. I have not been able to use all of my evenings for this, after all, I have other things to do aswell. So this is not a perfect Christmas scene, but just some things I have made so far. You can go and see perfect little miniatures and “book nooks” in my Pinterest folder though. I don’t know if I will ever make more than this one miniature scenery, but it is really fun to trying to figure out what ordinary item might resemble something that can be seen in Christmassy miniature, in miniature size, for example like broom or pavement.

Maisemaan tulee osa talon eteishallista jota voi katsoa sivulta ja takaa. Eteishalliin tulee lahjasäkki, kattokruunu, matto ja ehkä joku pieni sivupöytä tai naulakko. Kattokruunusta puuttuvat vielä kynttilät. /
Scenery will have partial lobby, which you can see from side and back. Lobby will have giftsack, chandelier, carpet and perhaps small side table or coat hanger. Chandelier is missing candles.

Ovi tuli tosiaan valmiina lahjana joskus, tuunasin sitä maalaamalla vähän kulumaa ja ajan patinaa. Halkokasan tein jo toissavuonna edellistä yritelmää varten. Lahjapaketit ovat tulleet jonkun kukka-asetelman mukana vuosia sitten. /
Door was a gift years ago. I added some weathering to it. Pile of logs I made couple years ago for the previous attempted miniature. Gifts came with a flower arrangement years ago.
Vanhan minikasvihuoneen ostin keväällä ihan muuhun tarkoitukseen, mutta näyttää sille että siihen rakentuu nyt miniatyyri. /
I bought this old mini green house in the spring for other purpose, but it looks like it’s going to be a home for miniature now.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.