4/12-21 Helpot paperikoristeet / Easy paper decoration

Halusin tänäkin vuonna askarrella lisää joulukoristeita, syystä että meillä on nyt paljon enemmän tilaa ja tänä vuonna meillä on peräti kaksi joulukuusta. Koristeitakin tarvitaan entistä enemmän. Kuistille halusin laittaa toisen joulukuusen ihan siksi, että sen valot tuikkisivat kivasti kuistin ikkunoista ohikulkijoille. Salissa meillä on pimennysverhot jotka ovat aina pimeän aikaan suljettuina. Talon seinä on vain parin metrin päässä tiestä, jossa on yllättävän paljon ohikulkuliikennettä ja vastapäisen naapurin pihan sisäänajo on vastapäätä olohuoneen ikkunaa. Emme halua olla kuin näyteikkunalla olohuoneessamme näin talviaikaan kun pimeä tulee aikaisin. Salin joulukuusi ei siis loistele ikkunoista muille kuin meille itsellemme.

Niinpä sitten pääsin taas askarteluhommiin. Ajattelin tälläkin kertaa käyttää kierrätysmateriaalia. Sain joitakin vuosia sitten kaverilta tuollaisen vanhan sisustustavaroiden kuvaston kun se oli niin nätti visuaalisesti. Sattumoisin siinä oli kuvia myös joulukoristeista ja hauskoja piirroskuvia. Leikkelin sapluunan avulla näteimmistä sivuista tuollaisia puikuloita, tein keskelle taitoksen pitkittäin ja liimailin reunoihin glitteriä. Sitten ompelin ne käsin kalalangalla yhteen ja solmin ompelulangan päähän ripustuslenkin. Ompelua helpotti kun tein ensin naskalilla valmiit reiät pistoja varten. Lopuksi taivuttelin lehdykkäiset asentoihinsa. Kuhunkin koristeeseen käytin kahdeksan kerrosta paperia. Tarkempi ohje löytyy esim Sinellin sivuilta, erotuksena että ompelin omat koristeeni käsin.

Vaikka käytin materiaalina tuollaista mainoskataloogia, näistä tuli oikein hauskoja koristeita. Arvelisin että mitä tahansa jämäkkää paperia voi käyttää näihin, esim värillistä tulostuspaperia tai tapettia. Miksei jotain värikkäitä mainoksiakin, tai nuotteja tai vaikka vanhoja monisteita tai huonon kirjan sivuja, kunhan paperi on vähän tukevampaa niin että pysyy kuosissaan. Glitterin voi korvata vaikka kimalleliimalla, pitää vaan antaa kuivahtaa niin ettei tartu kiinni mihinkään muualle. Ja jos ei tykkää glitteristä niin tokihan näitä voi askarrella ihan ilman glitteriäkin näteistä skräppäyspapereista.

I wanted to make more Christmas decorations again this year, because we will have two Christmas trees instead of one. So we need more decorations obviously. I want to put one tree in the lobby, so that candles will shine through the lobby windows. In the living room we got roller blinds which are close in the evening. Our house is only couple meters from the road, so everyone driving past can see in to our living room in the evening. Also neighbours driveway is right opposite to our livingroom window. We don’t want to be on display in the evening when it gets dark, so we close the curtains. Therefore the Christmas tree in our living room does not shine to the passersby.

I decided to make some more decoration. This time using recycled material, as I often do. Several years ago my friend gave me this very pretty catalog for interior design products; jewelry boxes, candle sticks, Christmas decoration and so on. I cut out identical decorative shapes from prettiest pages, and folded them in half. Then I glued some glitter on the edges. I finished them by sewing them together with sturdy thread and making a loop at the end for hanging. To make sewing easier, I puncture the layers with an awl. I used 8 layers of paper for each. You can find tutorial with more specific instructions from this Sinelli-page (in Finnish though).

Even though I used something like that, simple product catalog, these turned out quite nice. I think any sturdy paper will do. Colourfull printing paper, wallpaper, even colourfull adds, musical notes or even old paper copies or pages from a bad book. As long as the paper holds the shape well. Glitter can be replaced with glitter glue. It just needs to dry without touching anything. And if you don’t like glitter, feel free to make these without it, perhaps from pretty scrap-book papers.

2 Comments Add yours

  1. Metsäntyttö says:

    Tosi kauniita! Minäkin saattaisin innostua tuollaisia tekemään, jos sopivaa materiaalia kotoa löytyy. Kiitos vinkistä:)

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Eipä kestä kiittää. Joskus on kiva tehdä vaan jotain helppoa. Joskus itseäni turhauttaa kun kaikki ohjeet ja vinkit edellyttävät että pitää ensin ostaa satasella materiaaleja ennenkuin voi alkaa askartelemaan. Onhan sekin joskus hauskaa, mutta enemmän saisi olla sellaisiakin vinkkejä johon voi käyttää jotain jo kotoa löytyvää. Onneksi erilaiset paperikoristeet taitavat olla nyt trendikkäitä ja niitä on helppo tehdä itse myös mistä vain. Tsemppiä askarteluihin.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.