1/12-21 Tapaa kissat / Meet the cats

Tervetuloa perinteisen Evil Dressmakerin joulukalenterin pariin! Toivottavasti tästä tulee yhtä hauskaa kuin aina ennenkin. Välillä on koettu teknisiä ongelmia ja inspiraatio-ongelmia, mutta kaikista on selvitty melko hyvin. Tämä on blogi-joulukalenterin kymmenes vuosi. Hurraahuuto kymmenvuotiaalle joulukalenterille siis: Hurraa! Ihan huikeeta että meillä on täällä blogissa jo näin pitkä-ikäisiä perinteitä.

Pitemmittä puheitta joulukalenterin ensimmäinen luukku paljastaa että meillä on uusia perheenjäseniä. Ei yksi, eikä kaksi, vaan kolme uutta vilkasta kissakaveria. Tervetuloa kotiin Lux, Rico ja Yoda! Nämä kisusisarukset on adoptoitu Pirkanmaan Eläisuojeluyhdistykseltä. Kukaan tuskin on välttynyt kuulemasta että Suomessa on kissakriisi. Yli 20 000 kissaa hylätään vuosittain. Se on hirveä määrä kodittomia kissoja, joita kukaan ei halua. Kun rakas Taku-kissamme muutti autuaammille metsästysmaille muutama kuukausi sitten, päätimme antaa kodin useammalle kissalle, jotka ovat etsineet loppuelämän kotia pidemmän aikaa.

Parisen viikkoa sitten kissat vihdoin saapuivat. Tässä vielä opetellaan yhteiseloa ja tutustutaan puolin ja toisin, mutta eiköhän meistä ihan kavereita tule. Toivotaan tietysti että Nyx tulee juttuun tulokkaiden kanssa ja päin vastoin. Eläinsuojeluyhdistykseltä adoptoitavat kissat eivät voi ulkoilla vapaasti, mutta toivoa on että ainakin joku tästä kolmikosta sopii valjasulkoiluun. Meillä on myös ajatuksena rakentaa ensi keväänä catio talon toisen sisäänkäynnin yhteyteen. Siellä kaikkien kissojen olisi turvallista ja mukavaa ulkoilla yhdessä. Asummehan kuitenkin harvaan asutulla alueella jossa liikkuu kaikenlaisia eläimiä kuten näätiä, kettuja ja jopa ilveksiä.

Jos tämän sisaruskolmikon ja Nyxin seikkailut kiinnostavat niin niitä voi seurata myöskin kissojen omalta instagram-tililtä Kuningatarjengi.

Welcome to the tradition Evil Dressmaker blog Christmas calendar! Hopefully this will be as fun as it has been before. There’s been some technical problems and inspirational problems, but we have managed to conquer those quite well. This is the 10th anniversary. Hurrah for the ten-year-old blog Christmas calendar! Isn’t it awesome that we have this kind of long traditions in here.

Without further ado, let’s open the first door to the Christmas Calendar: new family members! Not just one, nor two, but three new kitty friends. Welcome home Lux, Rico and Yoda! These kittens are siblings and have been adopted from local animal shelter association called PESU ry. It has been widely reported in the news during past couple years that in Finland we have cat crisis. Over 20 000 cats are abandoned every single year. That is awfull amount of homeless cats that no-one wants. So after our beloved Taku cat died couple months ago, we wanted to give home for several cats which have trouble finding permanent home.

Cats arrived couple weeks ago. We are still learning to live together and getting to know each other, but I’m pretty sure we will be good friends after awhile. Let’s hope that Nyx also befriends all three of them and vice versa. Cats who are adopted from animal shelters are not allowed to go out freely. There is however hope that some of these three might get comfortable wearing harnesses. We are also planning on building proper catio around the side door. That would be comfortable and safe place for all of our cats to go outside. After all, we live in rural area where all sort of animals roam, like stoats, foxes and perhaps even lynx.

If you are interested in following the adventures of these three siblings and Nyx, you can follow their own Instagram account The Queen Gang.

Lux
Yoda
Rico
Yoda
Rico & Lux
Nyx tarkkailee mitä portin takana tapahtuu. /
Nyx observing what happens behind the gate.

4 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Joulukalenteri, jee! Kissoja, jee! Hienoa, että pystytte tarjoamaan peräti kolmelle uudelle kisulle kodin. <3

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kyllähän täällä aikamoinen kissasirkus on käynnissä. Nuo reilu vuoden ikäiset ehtivät ja menevät joka paikkaan ja ruoka-aikana on nälkäisten pikku piraijojen lauma ympärillä. Tilaahan meillä on, siksi päädyttiin tällaiseen ratkaisuun.

 2. Janey says:

  Oh my goodness! Precious!

  1. Rhia says:

   Janey – They are, aren’t they. Also very annoying, cute, playfull and laborous. But we love them already :)

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.