Kaappi / Cabinet

Ollaan ostettu taloon melko lailla huonekaluja, etenkin säilytyskalusteita. Myönnetään, onhan tää melko pöljää. Talossa on yhteensä kokonaiset neljä kiinteää säilytyskaappia ja nekin meinataan purkaa kaikki pois. Ensimmäinen, kaapeista vanhin ehdittiin purkaa jo heti keväällä. Juttu on nimittäin niin että seinänpätkä jolla ensimmäinen kaappi oli, puretaan pois lähes kokonaan. Ei se mikään rakennushistoriallisesti huipputärkeä, säilytettävä kaappi ollut, puukuitulevyiset seinät ja höylälaudasta tehdyt hyllyt. Nyt kaapin paikalla on pakastin, joka ei oikeastaan mahdu minnekään muualle. Toisen kaapin paikalle tulee aikanansa ruokakomero, jonka oveksi käytetään puretun kaapin hieno puinen peiliovi. Kahden viimeisen kaapin paikalle toivon mukaan rakentuu jossain vaiheessa kiinteä kirjahylly. Ei näitä kaappeja jää kukaan oikeasti kaipaamaan sillä jo purettua lukuunottamatta ne on tehty kokonaan lastulevystä, myös ovet ja hyllyt.

Keväällä sain tutulta vinkin että naapurikaupungissa olisi edullisesti vanha puinen vaatekaappi. Kuvien perusteella olikin oikein hulppea Narnian vaatekaappi. Ainoa ongelma oli vain että etummaiset jalat olivat irti ja se painoi ihan törkeen paljon. Siis oikeasti paljon. Myyjä nosti sen pakettiautoon traktorin etunostimella ja pakusta pois sen nostivat paikalliset palomiehet kun minä ja isäntä ei jaksettu. Siitä asti se onkin sitten maannut koko kesän kyljellään kuistilla odottamassa jalkojen liimausta.

No, nyt jalat on liimattu, takaosan laudat suoristettu ja isännän väkivahva työkaveri kävi nostamassa sen pystyyn. On putsattu ja puunattu pölyt, linnunkakat, hämähäkinseitit ja hiirenpapanat. Kaapissa on isompia ja pienempiä naarmuja joita en vielä yrittänyt peittoon, toisen sivun ylälista on hävinnyt ja muutama lohkeama vaatii liimausta. Siitä huolimatta kaappi on upeine ootrauksineen sisäänkäyntimme komistus.

Ei muuten uskoisi että kuisti oli vielä kuukausi sitten hävityksen kauhistus: remppakamaa, kirppiskamaa, pahvilaatikoita ja muuta roskaa, ikkunoidenmaalausasema jne. Pääsin aloittamaan ikkunanmaalausprojektia vähän myöhässä, joten en ehtinyt kunnostaa tänä kesänä vasta kuin kuistin tuplat. Niitä piti myös hiukan sovitella kun ovat maanneet ulkovarastossa käyttämättömänä ilmeisesti melko moniaita vuosia. Pikkuhiljaa nurkat ovat siivoutuneet ja nyt kun kaappi on pystyssä ja tuplapokat on pesty ja nostettu ikkunoihin, tilaa on ihan mukavasti niin että sain vihdoin puutarhapenkin ja pöydän sisälle talvisäilöön. No joo, sermi peittää kätevästi kuistilla vielä majailevat ponttilaudat, vanhan jääkaapin, irtonaiset ovet jotka vaativat kunnostusta ja muuta sälää jotka aikanaan löytävät paikkansa. Kuisti on kuitenkin vihdoin viihtyisä, kuten pitääkin. Kekri saa tulla!

We have bought quite a lot of furniture for the house, especially furniture for storing things. Have to admit, it’s silly. House has total of four closets. We are going to tear them all down. First of them, the oldest, we already took down in spring. The thing is that half off the wall it was on, is going down aswell. It wasn’t historically significant closet, it was made of fiberboard and planed planks as shelving. Closet is now replased by freezer, which doesn’t really fit anywhere else. Second closet will be eventually replaced by larder. We will re-use the beautifull wooden door from first closet for the larder. Last two closets will be replaced by solid built-in bookcases later on. No-one will miss these closets. They were completely made of chip board, walls, shelving and door.

Last spring I got tipped by a friend there was old wardrobe for sale in nearby town. Based on photos it truly was fabulous Narnia wardrobe indeed. Only problem was that front legs had fallen off and it was heavier than heavy. Seller had a tractor with frontloader to lift it into our van. Local firemen came to lift it out of the van because hubby and I couldn’t. And since then it has been laying on lobby floor, waiting for the legs to be glued.

Now, legs are glued, back boards are straightened and hubby’s strong co-worker came to lift it up. It’s been washed and wiped for dust, birdpoop, cobwebs and mousepoop. There’s all sort of scrathes which I didn’t try to cover yet, theres one upper crownmolding missing and some crackes that need glueing, but it already is the crown jewel of our lobby.

You would not believe that a month ago our lobby was like crash site. It was full of renovating stuff, flea market stuff, boxes and other rubbish and window-painting station. I was able to start the window renovation a bit late, so I only had time to do lobby doubles. They had been stored into the cold storage building for years so they needed all sorts of fixing. Little by little lobby has been sorted out and now when wardrobe is up and windows are up on the frames, there was finally enough space for garden bench and table to come in for the winter. Well, I also got that handy screen to cover rest of the mess: old fridge, some floorboards, doors waiting for renovation and other items which are waiting to be put to their right places. Anyways, the lobby is now cozy and organized, as it should. Halloween can come now!

2 Comments Add yours

  1. Jenni says:

    Onpa kaunis kaappi! Ja tykkään noista koristeseppeleistä, ne sopii hyvin yhteen kaapin kanssa (:

    1. Rhia says:

      Jenni – Kiitos, eikö vain olekin! Seppeleet tein alumiinifoliosta vuosia sitten yksiä toogabileitä varten. Sen jälkeen ne on lojuneet runnottuna lipastossa. Mahtavaa kun omista varastoista löytyy nyt kaikkea jännää mitä voi käyttää.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.