Operaatio Ripple Vale

Tulette vielä kyllästymään mun Englanti-postauksiin, mutta arvatkaa välitänkö… Jatketaan siis vielä kenkäasialla. Uskomatonta miten vaikeaa voi yhden kenkäparin löytäminen olla! Muistanette eräät Ripple Vale-nimiset siniset mokkakengät? Kun ennen Englannin matkaa isäntä vakuutteli että Clarksin liikkeitä on joka kaupungissa ja parhaassa kaksi, en arvannut miten hankalan tehtävän olin itselleni asettanut. Ripple Vale ei nimittäin ollutkaan ihan mikä tahansa kenkäpari. Ne ovat Clarksin Originals-sarjaa joita ei suinkaan myydä jokaisessa liikkeessä. Vain suurimmat liikkeet voivat pitää niitä varastossaan. Tästä tietämättöminä etsimme kenkiä ensin pienemmistä liikkeistä jollaisesta saappaatkin löytyivät. Myyjät tarjosivat ei-oota ja suosittelivat menemään Lontooseen tai Brightoniin.

Olimme suunnitelleet Lontooseen päiväreisua jokatapauksessa joten päätimme katsoa miten siellä onnistaisi. No liikkeitä löytyikin ja oikeat kengätkin, väärinkäsityksistä huolimatta. Clarksilla nimittäin on toinen malli, nimeltään Ripple Wave (ällistyttävän typerää nimetä kaksi täysin erilaista kenkää lähes identtisillä nimillä) joita minulle tarjottiin ärsyttävän usein. Sopivaa kokoa ei löytynyt, hämmästyttävää kyllä. Nahkasaappaista sopiva koko oli 6. Mokkakengästä sen sijaan jopa 6,5 oli liian napakka. Neljännen lontoolaisen liikkeen kohdalla luovutin. Myöhemmin kuulin isännältä että Clarks on surullisen kuuluista järjettömästä kokosysteemistään. Kävimme kaikenkaikkiaan läpi 8-9 liikettä löytämättä kenkiä.

Viimeistä edellisen reissupäivän aamuna teimme epätoivoisen puhelinsoiton viimeiseen mahdolliseen paikkaan, Brightonin liikkeeseen, jonne vielä ehtisimme näitä harvinaisia kenkiä hakemaan. En saattanut uskoa korviani kun isäntä sanoi että myyjä laittaisi minulle varaukseen sekä koot 6,5 että 7. Ja siltä seisomalta vauhdikas puolen tunnin ajomatka Brightoniin. Voitte vain kuvitella ilmeeni kun viimein sain käsiini sopivat kengät. Eikun hei, eihän teidän tarvitse kuvitella sillä mulla on siitä kuvatodiste, vassokuu.

IN ENGLISH
You will be totally bored with my England-posts, but guess if I care… So let’s continue with shoes. Unbeleivable how difficult it can be to find a pair of shoes! You might remember one certain shoe model called Ripple Vale? When my boyfriend reassured me before our trip to England that there are Clarks shops in every town and even two in some, I didn’t know how difficult task I had put on myself. Ripple Vale isn’t just any shoe. They are part of Clarks Originals -collection that is not available in every shop. Only the largest shops hold them in their stock. Without knowing this we started searching from the smaller shops. Staff recommended us to turn to large shops in London or Brighton.

We had already planned a day trip to London so we decided to see if that would be succesfull shopping day. Well we found enough shops and shoes aswell, despite misunderstandings. Because Clarks happen to have another model called Ripple Wave (surprisingly stupid to give almost identical name to two totally different models), which were offered to me annoyingly often. I didn’t find fitting size. Boots that I got were perfect on size 6, but even the 6,5 was too tight on suede shoes. After fourth shop in London I gave up. Later I heard from my bf that Clarks is notorious of their irregular sizing system. We went through about 8-9 shops and ended up not finding shoes.

In the morning of second to last day of our trip we made desperate call to the last place where we had the chance to go searching for these hard-to-find-shoes. I couldn’t believe my ears when boyfriend told me that there would be two pairs, in sizes 6,5 and 7 of Ripple Vale-shoes put one side for me. We rushed to Brighton and after about half an hours drive I finally got to hold perfect shoes. You can only imagine the experssion on my face. No wait, you don’t have to imagine because there is a photo of it, sil vous plait.

Happy face aka Mine, mine mine!

17 Comments

 1. AnneVee says:

  Mulla on jotenki sellainen kutina, että oon nähny noita Halosella. Ainaki jotain Clarksin opettajatar-kenkiä niillä oli syksymmällä.

  1. Rhia says:

   AnneVee – paljon mahdollista, mutta mua saa Haloselle vain sidottuna ja kapuloituna ;) Sitäpaitsi eihän siitä ois tullu läheskään yhtä hauskaa tarinaa kerrottavaksi jos oisin vaan kävelly Haloselle ja ulos kassin kera.

 2. Sanski says:

  Voi eiiii, toinen on ihan onnessaan <3

  Saatoin itse näyttää samalta kun taannoin vierailin paikallisessa kenkäliikkeessä ja löysin ainakin neljä eri paria kenkiä koossa 42 (joista ostin kylläkin vain yhdet)…^^ Ihanaa kun löytyy ne oikeat!

 3. Suvi says:

  Onnea! Omat odottavat keittiön pöydällä takaisin lähetystä… Ja eilen Palmrothin ratsarit hajosivat vasta alun neljäntenä talvena.

 4. Ulrika says:

  Ihanaa, onnea uudista kengistä. Rakastan onnellisen lopun omaavia kenkäsatuja ;)

 5. salka says:

  Mahtavaa, vaikeuksien kautta voittoon-tapahtumat ovat ihania!:)

  1. Rhia says:

   Sanski – joo, kieltämättä olin aikalailla riemuidiootti kun vihdoin sain oikean kokoiset unelmakengät käsiin. Yleensä koon kanssa ei oo näin isoa rumbaa, hankalampaa varmasti jos se on joka kerta samanlaista tuskaa niinkuin ilmeisesti sulla on :/

   Suvi – onko sulla ees toiveita saada sopivaa kokoa noista? Aika kurjaa että laatusaappaatkin rikki, toivottavasti ne pystyy korjauttamaan. Hyvälaatuisille kengille onneksi pystyy tekemään monenlaisia korjauksia.

   Ulrika – mäkin rakastan onnellisen lopun omaavia kenkäsatuja :D parasta oli että noi oli tarjouksessa!

   salka – mä kyllä yhdessä vaiheessa jo luulin että noi kengät jää saamatta. Mietin että voin jopa tyytyä mustiin versioihin, mutta sitten totesin että jos en saa niitä täydellisiä sinisiä niin sitten olen mieluummin ilman. Oli sekin jotenkin opettavaista että pystyy sanomaan itselleen että jos en saa parhaita en ota toiseksi parasta vaihtoehtoa. Kun siinä olis kuitenkin käynyt niin että ne mustat ois jääny kaappiin käyttämättömäksi.

 6. prefecta says:

  ^tuo vika kommentti on justiin sitä oikeeta asennetta!

 7. Maija says:

  Välillä tosiaan pieni seikkailu ja etsinnän vaikeus saa vain rakastamaan sitä etsimäänsä entistä enemmän, kun sen hankkimiseen on kulunut niin paljon vaivaa. Onnea uusista hienoista kengistä! Ne ovat ihan kantajansa näköiset! <3

  1. Rhia says:

   prefecta – hehe, elämä on opettelua elämään itsensä kanssa. Siellä Lontoon kauppojen viidakossa jo mietin että oon varmasti hullu kun suostun tämmöseen pyöritykseen yksien kenkien takia. Lontoossa on vissiin kuusi Clarksin liikettä joten kaksi jäi vielä käymättä mutta totesin että en jaksa enää. Se ihmisvilinä oli jotain käsittämätöntä.

   Maija – totta, ehkä mä tästä eteenpäin osaan hankkia vain semmosta tavaraa jota oikeasti rakastan enkä tee mitään typeriä heräteostoksia kun halvalla saa.

   superheidi – i’ve never been so much into Clarks shoes but this time everything seemed to click with these two pairs. And they are so darn expensive here that I’ve never really thought about buying them before.

 8. superheidi says:

  Haha, I so understand a desperate shoe quest. Congratulations, they are wonderful. Posted about those as well.
  http://superheidiz.blogspot.com/2010/09/shoe-harvest.html

 9. superheidi says:

  Yessss, they don’t come cheap, I keeping passing by our local Clarks shop to see if there’s anything on sale already. :-) (no Ripple Vale also)

  1. Rhia says:

   superheidi – they are cheaper in England so if you are travelling there, have a look around. I saved about 130€ when I got them from England compared to if I would have bought them here. Allthough Ripple Vale was in -25% offer. But still, even the normal prices are cheaper in England than apparently anywhere else.

 10. Fleur says:

  So glad you found a pair! I did a similar tour of London shops, and ended up ordering online, only because I had tried on a friend’s pair in my size!

  1. Rhia says:

   Fleur – it was a real pain in the bottom to find them, but now I am so happy that I found them eventually. I’m going to love them even more :) Too bad I can’t start wearing them yet since it is about 5 inches of snow here and minus 10 degrees.

 11. Riikka says:

  Ahh, rakastan näitä kenkia! Oon kuolannut niitä jo useamman kuukauden – ne on mielettömän kauniit! Huomasin että ne on alessa, mutta koko 6 oli myyty loppuun kaikissa Lontoon putiikeissa missä kävin. Täytyy varmaan tilata netistä. Onko ne mukavat jalassa?

  1. Rhia says:

   Riikka – kyllä ne ainakin tuntui ihan mukavalle, en ole niitä vielä kerinnyt varsinaisesti käyttää niin en osaa sanoa pidemmän käytön mukavuudesta vielä. Niistä liikkeistähän voi tilata myös kotiinkuljetuksen. Sitä mulle tarjottiin monesti, jopa hotellille ois voinu tilata mut siinä menee useempi päivä ja kun en ollu koosta ihan varma niin en uskaltanu sillee ottaa. Soita vaikka Brightonin liikkeeseen ja kysy jos niillä ois vielä kutosta jäljellä.

Comments are closed.