Hameasia / Skirt issue

on

En ole aikoihin ommellut juuri mitään. Muut kiireellisemmät asiat on vieneet ajan ja energian melko tarkkaan. Nyt alkaa olla pakko päivittää vaatekaappia. Viime syksynä myin ja lahjoitin pois paljon vintage- ja muita vaatteita, jotka eivät mahtuneet tai tuntuneet enää omilta. Siksipä vaatekaappini kaipaa kipeästi täydennystä. Täydennys tulee olemaan melko eri tyylistä kuin vaatteet joista hankkiuduin eroon. Edelleen pitäydyn toki vintagetyyleissä, mutta olen kallistunut nyt lähemmäs 1900-luvun alkua ja siirtynyt pois 1940-luvusta ja kaikesta sitä uudemmasta. Enää en kumminkaan koe tarvetta luoda tyylipuhtaita vintage-kokonaisuuksia vaan uskallan yhdistellä rohkeammin eri aikakausia ja ehkä jopa modernejakin yksityiskohtia. Etenkin kengät ovat nykyisin usein moderneja. Olen todennut että vintage-kengät vain useimmiten eivät yksinkertaisesti sovi jalkaani.

Alkukeväästä, juuri ennen muuttoa, sain kaverilta ison erän vintagea. Hän halusi päästä niistä helposti eroon, muttei halunnut heittää pois. Lupauduin ottamaan ne ja sortteeraamaan eteenpäin. Osan myin, osan lahjoitin pois. Paikallinen teatterikin sai ison erän vaatteita ja kenkiä. Muutamia yksittäisiä vaatekappaleita jätin itselleni. Ajatuksena on tuunata niistä itselleni jotakin vaatekaapin täytettä paikkaamaan puutteita. Ensimmäinen tuunaus valmistui hiljattain. Vaaleanruskea hame oli täyspitkä, mutta valitettavasti vyötäröstä aivan liian pieni. Suurensin vyötäröä leikkaamalla pätkän yläosasta pois, avasin helmakäänteen saadakseni lisää pituutta ja ompelin mustasta kankaasta uuden muotoillun vyötärökaitaleen.

Colette-leffan puvustus on kummitellut mielessäni viimeaikoina. Niinpä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä kun tämä hame osui käteeni. Valkoisen puseron ja mustan jakun kansa voi melkein kuvitella olevansa Keira Knightley tai Colette. Itse kuitenkin tykkään hameesta enemmän mustan puseron kanssa. Mustan puseron tein aikoinaan palvelijan asua varten, mutta käytän sitä ihan arkivaatteena.

I haven’t really been sewing anything for long time. Other issues have been more urgent and taken all of my attention and energy. Now I have to update my wardrobe. Last Autumn I sold and donated quite a lot of my vintage and other clothes. They didn’t fit or I didn’t feel them mine anymore. So my wardrobe desperately needs updating. It will be quite different compared to what I gave away. I am still staying with the vintage style, but will be leaning more towards the early 1900’s rather than 1940’s or anything newer than 1930’s. And I don’t feel so much the need of creating pure vintage style outfits anymore. I have now more courage to combine different styles and eras and perhaps even add some modern spices to it. Especially shoes are more often modern. I have realized that vintage shoes just very rarely fit my feet well.

In the Spring, just before we moved, I got huge lot of vintage from my friend. She just wanted to get rid of it easily and did not wanted to just throw it away. So I said I can take it. I promised I would go through them and sort them properly. Some of them I sold, some of them I donated away. Local theater received quite many bags of clothes and shoes. Couple selected items I kept to myself. My plan is to alter them to patch some holes in my wardrobe. First of them I finished recently. This light brown skirt was originally full length, but unfortunately it was way too small from the waist. I enlargened the waist by cutting some length off from top. I opened the hem to get some length back and made new shaped waistband from black fabric.

Costumes from Colette movie have been in my mind recently. So I didn’t have to think very hard when this skirt came to my hand. With white blouse and black jacket I can almost imagine being Keira Knightly or Colette. However I like the black blouse better with the skirt. I made it originally for servant outfit, but I actually use it as everyday blouse.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.