10/12-20 Kangaslöydöt / Fabric hoard

Harvemmin tulee enää esiteltyä tällaisia löytöjä blogissa, mutta nyt on pakko koska tää on niin käsittämätöntä. Paikallisella kierrätyskeskuksella on ohittamaton tarjous: kaikki kankaat ilmaiseksi vuoden loppuun asti. No mitäpä sitä voi muuta tehdä kuin korjata talteen kaikki herkut. Eivät heillä muutenkaan kankaat ole kovin kalliita, muutaman euron kilolta.

Ilmaiskassiin löytyi harmaata ohutta pellavaa, raidallista vintage-vuorikangasta jota on käytetty mm. miesten liivien selkämyksiin, ihanan pehmoista chenilleä torkkupeiton verran, ruudullista villakangasta sekä pari kangasta joiden kuitusisällöstä ei ole ihan varmuutta. Lisäksi nappasin kourallisen vintage-vetskareita ja suloisen joululiinan josta ei nyt tällä kertaa tullut kuvaa.

Aiemmalla kerralla käydessäni siellä, ostin käsinkudottua rohdinpellavaa, valkaisematonta pellavaa ja ruudullista vihreää puuvillaa. Paikka on todellinen vintage-kankaiden aarreaitta. Siellä on toki muutakin kuten astioita, huonekaluja, vaatteita, leluja ja niin edelleen, mutta muistaakseni huonekalut on varattu pääosin vähävaraisille. Harmittavasti paikka ei ole auki viikonloppuisin joten pääsen käymään siellä vain silloin harvoin kun minulla on vapaata arkena.

I rarely post in the blog anymore about my thrift hoards, but this time I have to be cause it’s insane. Our local recycling center has offer you cannot walk past: all fabrics for free till the end of the year. What could I do except grab all goodies. Their secondhand fabrics are never very expensive, just couple euro’s per kilo.

In my free goodiebag had fine gray linen, stripey vintage lining for men’s suits, lovely soft chenille for blanket, wool fabric and couple fabrics which I could not identify yet. I also grabbed handfull of vintage zippers and sweet Christmas table cloth, no photo this time though.

When I have visited them last time, I bought handwoven linen, natural linen and green cotton. It truly is the treasure trove for vintage fabrics. They have other stuff too, like dished, furniture, cloths, toys and so on, allthough if I recall, furniture is only for customers in need. Too bad they are not open on weekends, so I am only able to visit them on those rare cases when I have day off during the week.

1. vetoketjut / zippers
2. vaaleansininen mysteerikangas / light blue mystery fabric
3. harmaa mysteerikangas / gray mystery fabric
4. vihreä puuvilla / green cotton
5. kirjava villa / multicoloured wool
6. luonnonvärinen pellava / natural linen
7. harmaa pellava / gray linen
8. raidallinen vuorikangas / stripey lining
9. musta chenille / black chenille
19. rohdinpellava / handwoven linen

5 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  No johan on! Ihan kuin joululahjoja asiakkaille:) Tuosta pieniruudullisesta kankaasta tulee mieleen hame, jollaista Citymarketissa joku päivä sitten ihailin; kapea, ehkä puolisääreen ulottuva, vyöllä varustettu. Mitähän kivaa sinä noista vielä innostutkin tekemään.

 2. Metsäntyttö says:

  Pieniruudullisella tarkoitan siis tuota, jossa on punaisia ruutuja. Eihän se nyt tavallaan niin kovin pieniruutuinen ole, muuta kuin verrratessa sitä omassa mielessä oleviin isompiin ruutuihin.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – No niin oli, lahjoja asiakkaille :D heillä on kuulemma talvikankaita niin paljon että halusivat niistä eroon ennenkuin laittavat keväisemmät kankaat esille. Ja ymmärsin kyllä mitä tarkoitit pieniruutuisella :) Kaikkein iloisin olen tuosta raidallisesta vuorikankaasta, sitä ei tahdo enää kangaskaupoista löytää ja se on ihan parasta vuorikangasta takkien hihoihin ja liivien selkämyksiin ja sellaisiin missä tarvitaan liukasta materiaalia. En kamalasti tykkää moderneista tekokuituisista vuorikankaista kun ne on niin ohuita ja sähköistyviä. Itseäkin jännittää että mitä näistä keksiikään.

 3. Hehkuvainen says:

  No ohhoh! O_o Melkoinen tarjous tosiaan!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – On tosi huikea tarjous. Toivon että ehtisin käydä siellä vielä toistamiseen ennen joulua, mutta riippuu siitä miten töitä riittää että saanko arkipäiväksi vapaata.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.