21-12/20 Mintunvihreä unelma / Mint green dream

Olen venyttänyt tarkoituksella tämän postauksen julkaisua sillä eivät nämä asiat tapahdu yhdessä yössä. Tätäkin projektia on alustettu pari kuukautta. Olemme nimittäin hankkineet talon ostoa. Tuollaisen mintunvihreän unelman.

Kuljen talon ohi usein töihin ja olen miettinyt, että voi kumpa voisi ostaa tuollaisen ihanuuden. Eräs kaunis päivä huomasin että jeskamandeera, sehän ON myynnissä! Siitä asiat sitten eskaloituivat siihen pisteeseen, että huomasimme yhtäkkiä olevammekin asuntonäytössä tutkimassa paikkoja ja soittelemassa pankkiin ja tutkimassa hirsitalon kunnostusvinkkejä.

Talo on rakennettu 1900-luvun alussa. Aivan tarkkaa rakennusvuotta ei ole tiedossa, ehkä 20-luvulla, ehkä aiemmin. Talossa on paljon tilaa ja isoja huoneita kahdessa kerroksessa. Se vetäisi täydellisesti minun työhuoneeni ja isännän harrastetilat ja jopa vierashuoneen ja kakkoskeittiön. Talo on lähes hehtaarin kokoisella tontilla, josta suurin osa on metsää, joten nurmikonleikkuun kanssa ei joudu ihan pulaan.

Talo on kerrassaan hurmaava leveine rappusineen, saleineen, kaakeliuuneineen päivineen. Työtä siinä riittää, sillä se ei ole mitenkään huippukunnossa. Uskon kuitenkin että talon eteen nähty vaiva ja työ olisi kaiken sen arvoista. Talossa on juuri sellaista luonnetta jota haluan kodiltani. Siinä on myös potentiaalia erilaisiin yritysideoihin tulevaisuuden varalle. Olemme jättäneet talosta tarjouksen. Nyt vain odotellaan mitä myyjä siihen sanoo. En ole tässä vaiheessa ihan hirveän toiveikas, sillä minusta tuntuu että myyjä ei ihan täysin ymmärrä miten paljon remontit tulevat maksamaan ja että nykyisessä kunnossaan talo ei ole ihan niin arvokas kuin mitä hän haluaisi. Jos kaupat kaikesta huolimatta toteutuvat niin blogiin on luvassa muutoksia mm. erilaisten remppa ja sisustuspäivitysten muodossa.

I have been postponing this post on purpose, because these things don’t happen overnight. This project have been brewing for couple months now. We have been planning to buy a house. Mint green dream.

I drive past the house often on my way to work and I have been thinking that I wish I could buy a dream house like that. One fine day I noticed that my giddy aunt, it IS for sale! Then things quickly escalated to us going into the showing, calling to the bank and studying the renovation tips for log house.

House is built in early 1900’s. Exact year is not known, perhaps in 1920’s, perhaps even earlier. House has lots of space and large rooms in two floors. It would have enough space for my work studio and hubby’s hobby space and even guestroom and second kitchen. Land is almost one hectare, which is a lot for a house. Thankfully it’s mostly forest, so we would not strugle to mow the lawn.

It is absolutely charming house with wide stairs, large drawing room, tile ovens etc. There is lots of work, it’s in a bit rough condition. But I believe that all that work and effort will be worth it. It’s got the character that I am looking for my home. It also has huge potential for future business ideas. We have placed our offer, now we just wait for sellers reply. I am not overly hopefull at this point because I feel that the owner does not fully understand how much the renovation will cost and that the house is not exactly as valuable as she wants it to be, in this current condition. However if the offer goes through and we end up buying the house, there will be changes in the blog. Obviously there will be lots of renovation and interior decoration posts coming then.

10 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  Voi miten nätiltä näyttää! Toivottavasti tarjouksenne tulee hyväksytyksi! Meillä puolestaan on toisinpäin tilanne, on sovittu jo kaupoista osan metsän myynnistä, jotta saisimme rahaa talomme remonttiin. Mutta mikäänhän ei ole varmaa, ennenkuin se on varmaa.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Nättiä on, joskin vähän nukkavierua. Odotteluhan on kaikkein kurjinta, sitä tässä on tehty pari kuukautta, mutta uutisia on pian luvassa. Toivottavasti teilläkin varmistuu pian.

 2. SuviL says:

  Oi, onpa ihana! Peukut pystyyn, että tarjouksenne menee läpi. Jos hinta(odotus) on yläkanttiin, ei kilpailevia tarjouksia varmaan ole kovin monta. Etenkin oma työhuone saman katon alla olisi hieno juttu.

  1. Rhia says:

   SuviL – Täytyy sanoa että työhuone saman katon alla todellakin helpottaa. Viimeiset vuodet työtavarat on aina olleet vähän väärässä paikassa, jos tarvii niitä kotona, ne on työhuoneella ja päinvastoin. Ja isäntä tarvitsee kipeästi harrastetilaa, nykyisessä kodissa ei ole sille tilaa. Pian voin paljastaa miten kävi.

 3. Hehkuvainen says:

  Ooh, odotan jännityksellä jatkoa – toivottavasti sitä on tulossa!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – ei mene enää kauan kun kuullaan miten kävi ? mutta viimeistellään joulukalenteri muilla jutuilla.

 4. Kari Tabell says:

  Hei. Tarkistakaa onko sokkeli muurattu umpeen jälkeenpäin eikä ole jätetty tarpeeksi isoja tuuetusaukkoja. Jos on tehty jälkeenpäin umpisokkeli niin silloin ei tuuletus toimi talon alla ja se tekee tuhojaan. Kuvata ei selviä se asia..Monta kerta tollaset vanhojen talojen sokkelit tietämättään joku muuraa umpeen. Talon alle olisi hyvä päästä tutkimaan onko lahovaurioita. Hyvät Joulut t. Kari

  1. Rhia says:

   Kari – Ei ole muurattu umpeen, tuuletusaukkoja on, tosin sisäilma-asiantuntija suositteli että tuuletusaukkoja voisi lisätäkin. Alapohjaan on pääsy, eikä pitäisi olla mitään isompia lahovaurioita, ainoastaan keittiön vesiputkistojen ympärillä oli vähän tummentumaa jotka saanee korjattua melko helposti. Osa alapohjasta on melkein maassa kiinni yhdellä sivulla, mutta siitä selvinnee rossipohjan siivouksella ja sorastuksella. Tukihirsien pitäisi olla ok. Hyvää joulua!

 5. Janey Ellis says:

  Oh my goodness! How absolutely exciting!! Congratulations and I look forward to all of the home renovation posts!

  xoxo
  -Janey

  1. Rhia says:

   Janey Ellis – Very exciting indeed! Our housing loan was confirmed just yesterday, so now it is finally solid. Hopefully moving next month.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.