9/12-20 Heijastavat säärystimet / Reflective legwarmers

Nykyisin tunnun aloittavan enemmän käsitöitä kuin saavan valmiiksi. Tällä kertaa ajattelin tehdä säärystimet Black Friday-tarjouksen innoittamana. Kun halvalla sain, tilasin heijastavaa villalankaa. Se on paksua joten neulominen on paljon nopsempaa kuin meikäläisen tavalliset projektit joissa käytetään maksimissaan kolmosen puikkoja. Langat saapuivat ja mallitilkun tehtyäni aloinkin epäröimään että mahtaako tilaamani lankamäärä riittää kahteen säärystimeen.

Alunperin ajattelin tehdä säärystimet magic loop-tekniikalla että saisin ne valmiiksi yhtäaikaa. Mutta arvioidakseni nopeammin paljonko lankaa vielä tarvitsen, täytyisi kuitenkin neuloa yksi ssäärystin kerrallaan. Valitsemiani värisävyjä nimittäin löytyy nettikaupasta vielä joten jos en venytä liian pitkään, saatan vielä saada näitä lisää.

Kuten tavallista, en käytä mitään valmista neuleohjetta. Yleensä ohjeissa on aina jotain jota haluan kuitenkin soveltaa, kokoa nyt ainakin, joten sovellan sitten mieluummin alusta asti. Ajattelin että puna-harmaat perinnehenkiset kirjoneulesäärystimet voisivat olla kivat. Saapa nähdä tuleeko näistä valmista vai nostetaanko ne jo ennen joulua alati kasvavaan keskeneräisten kasaan.

These days I seem to start more handcrafts than actually finishing them. This time I decided to make legwarmers, inspired by Black Friday offer. It was cheap, so I ordered some reflective wool yarn. It’s quite thick, so knitting is way faster than my usual knit projects with max size 3 needles. Yarns arrived and after knitting the sampler I started doubting did I order enough for a pair of legwarmers.

Originally I wanted to knit these with magic loop technique, so that they would finish at the same time. However, to estimate the amount of yarn I will need to knit one at the time. That should give me faster the idea of how much I will actually need. There is still some of these colours left in the online shop, in case I need more. I just have to decide fast.

As usual, I don’t use any ready-made patterns. Usually there is always something I want to change anyway, atleast size, so I think it’s better to do the whole pattern myself from scratch. I was thinking that red-gray traditional style legwarmers might look cute. We will see if these will get finished or are going to end up in the ever-growing pile of UFO’s.

Heijastava lanka näyttää läheltä aika kivalle, mutta kaukaa katsoen tuskin erottuu kovin paljon. /
Reflective thread looks nice from up close, but I don’t think you can see it much from a distance.
En ole tottunut neulomaan paksulla langalla, ja sen huomaa. Jälki ei ole yhtä tasaista kuin yleensä. /
I am not used to knitting with thick yarns, and that shows. It does not look as even as usual.
Kinkkisintä on kuvion suunnittelu. Se pitää vielä sovittaa rivien silmukkamääriin. /
Trickiest is the picture patterns, those need to be adjusted to the amount of stitches on a row.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.