22/12-19 Oho hups! / Oopsies!

**Tiedote alkaa**
Tuota noin, en tiedä miten tämän nyt kertoisin teille, mutta taisin taas ostaa kansallispuvun. Olen pahoillani jos tämä aihe tuppaa teillä armaat lukijat jo suusta ja silmistä, mutta en voinut itselleni mitään. Olen himoinnut tätä tarkistamatonta Härmän-Isokyrön seudun eli Etelä-Pohjanmaan kansallispukua sen upean hamekankaan vuoksi jo jonkun tovin. Ei vain ole sattunut aiemmin sopivalla hinnalla vastaan. Nyt osui kohdalle tarjous jota ei voinut ohittaa. Tosin tästä puuttuu tykkimyssy, tasku, esiliina, paita ja rintakoru. Liivikin on ihan liian pieni, mutta hameesta sentään saan itselleni sopivan kokoisen. Lähettäkää pikaisesti apua, tästä sairaudesta ei taida parantua ihan helposti.
PS. Kokonaisuutta voi käydä kurkkaamassa Kansallispuvussa-blogista.
**Tiedote päättyy**

**Announcement begins**
Well, I don’t know how to break it to you, but I think I bought another national costume. I am truly sorry if you are utterly fed up with this particular theme, but I just can’t help myself. I have been dreaming about this Härmä-Isokyrö region aka Etelä-Pohjanmaa costume for quite some time now. It has particularly lovely skirt fabric. I haven’t encountered it before with such affordable price, not untill now. Allthough it’s missing hat, pocket, apron, blouse and brooch. And the waistcoat is too small, but atleast I’m able to fix the skirt for myself. Please, send help quick, I don’t think this illness is possible to cure very easy.
PS. You can see what the actual full dress looks like in Kansallispuvussa-blog.
**Announcement ends**

Näyttävät flammu- eli ikat-kuviot kiertävät koko hameen,
tosin edessä kuvioraidat ovat kapeammat sillä jäävät esiliinan alle.
Nämä värit ovat hankalat kuvattavat sähkövalossa. Vaaleanvihreä
on itseasiassa keltaista ja beige on vaaleanpunaista. En saanut edes

värisäädöillä niitä toistumaan oikein. /
Gorgeous ikat-patterns go around the whole skirt, allthough they are

much narrower in front, because apron covers them.
These colours are so difficult to photograph correctly under electric light.
Light gree is actually yellow and beige is powder pink. I couldn’t get them
right even with colour adjustments.
Taku halusi osallistua kuvauksiin. Tässä keskipäivän hämärässä valossa on
melko mahdotonta saada puvusta onnistunutta kuvaa. /
Taku the cat wanted to join in. In this very dull midday winter light it’s
almost impossible to get a good photo.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.