19/12-19 Kuulento / Moonlanding

Tänä vuonna tuli tasan 50 vuotta siitä kun ihminen laskeutui kuuhun. Siksi olikin erityisen hauskaa, että löysin syyskuussa View-masterin kiekkosetin kuulennosta. Vähän kuin kuulentojen vuosipäivän kunniaksi. Olen kirjoittanut blogiin View-masterista viitisen vuotta sitten. Silloin mainitsin etten juurikaan välitä satu-kiekoista joita eniten on tarjolla. Sen sijaan kerään mieluummin kiekkoja nähtävyyksistä ja muista mielenkiintoisista jutuista. En kumminkaan halua maksaa mitään ylettömän korkeita hintoja. Tämä kiekkosetti kuitenkin teki poikkeuksen. Maksoin siitä 15€ joka on itselleni epätavallisen paljon tällaisesta ostoksesta, mutta olen sitä mieltä että ostos oli ehdottomasti hintansa väärti. Historiallisesti merkittävistä tapahtumista julkaistuja View-master kiekkoja, ei ihan joka viikko kumminkaan kävele vastaan. Ja tähtitiede ja avaruusmatkailu ovat kuitenkin todella siistejä juttuja. Eräs kaveri ehdottikin että minun täytisi järjestää nyt kuulennon katselu-bileet. Ehkäpä joku päivä järjestänkin.

This year was the 50th anniversary of moonlanding. That’s why it was especially fun to find View-master disc set about moonlanding this September. Almost like to celebrate the event. I have blogged about my View-master about five years ago. Then I mentioned that I don’t really fancy the fairytale-discs, which are most common to find. I rather collect discs about sightseeing and other interesting stuff. However I don’t really want to pay too much of them. This set was different though. I payed 15 € for the whole set, which was for me uncharacteristicly a lot for this kind of item. But I think it was definitely worth it. After all, View-master discs about historically important events don’t come available very often. And astronomy and space travel are really cool things. One of my friends suggested that I should organize moonlanding viewing-party. Perhaps one day I will.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.