13/12-19 Bonetti-hattu / Poke bonnet

Tein hatun. Aika hieno tuli vaikka itse sanonkin. En ostanut mitään uutta materiaalia tähän vaan käytin ainoastaan varastoista löytynyttä ja pääosin kierrätettyä tarviketta. Sinivalkokuvioinen silkkinauha on antiikkia, ostin sen muistaakseni Nextiilistä joitakin vuosia sitten. Valmistumisella oli vähän kiire joten en ehtinyt ottaa mitään vaihekuvia. Huomenna tämä hattu ja siihen sopiva puku pitäisi olla päällä Turussa. Puku on vielä kesken. Tulee kiireinen ilta sitä ommellessa, mutta onneksi ei ihan hirveästi enää puutu, helman päärmäys, hihojen viimeistely ja kiinnitys, nappien ompelu, sekä jotain muuta pientä käsinompelua. Pitäkää peukkuja ettei aika lopu kesken. Kuvia valmiista asusta tulee myöhemmin, mahdollisesti jo joulukalenteriin.

I made a hat. Pretty neat, if I may say so. I didn’t buy anything new for this, but used only materials from my stash, which are also mostly upcycled. White-and-blue silk ribbon is antique. I bought it from local recycling center some years back. I was in a hurry, so there is no in-the-making photos. Tomorrow I will be wearing this hat and matching dress in Turku. Dress is still unfinished. It will be busy evening sewing it. Thankfully there is not that much to do, hemming, finishing the sleeves and attaching them and buttons, plus some random handsewing. Keep fingers crossed I have enough time. Photos of the actual outfit will be posted later, perhaps already on the advent calendar posts.

4 Comments

 1. Metsäntyttö says:

  Kaunis siitä tulikin:) Tällaisia yleensä on saanut vain elokuvissa ihailla.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Tämä on ensimmäinen bonnetti-mallinen hattuni, toivottavasti ei viimeinen.

 2. Hehkuvainen says:

  Ah, ihanat Jane Austen -vibat! Hattu näyttää hyvin jäykältä, onko se?

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Toisaalta on, toisaalta ei. Bukram, jota hatussa on runkona on melko jäykkää materiaalia, mutta ei mitään pahvimaista kuitenkaan. Kyllä hattu menee melko helposti lyttyyn jos sen jättää pöydälle jotenkin huonosti. Se itseasiassa kastui lauantaina sateessa ja heitin sen kotimatkalle vähän huonosti auton takapenkille ja se meni vähän mutkalle. Vaatinee vähän höyryä että saan sen suoristumaan.

Comments are closed.