5/12-19 Nopea neuletuunaus / Quick knit renovation

Pari viikkoa sitten kun esittelin viimeisimpiä kirppislöytöjäni, mainitsin että kimaltava neule olisi näistä luultavasti päälimmäisenä tuunauskasassa (en muuten yhtään tykkää tuosta tuunaus-sanasta, keksittekö sen tilalle jonkun paremman?). Neuleessa ei ollut oikeastaan mitään muuta vikaa kuin että sen pääntie löpsötti hassusti. Lisäksi toisella olkapäällä törrötti jostakin ulos punkenut pitkä langanpää.

Keksin jo heti sovituskopissa miten pikkuisen löpsöttävän pääntien voisi fiksata. Piti vain etsiä varastosta sopiva nauhanpätkä. Olen kerännyt talteen kaikenlaisia pieniäkin nauhanpätkiä jotka olisivat muuten menneet roskikseen. Sellaisia voi käyttää tuunaushommiin joita varten ei välttämättä halua ostaa mitään uutta. Sellaiset roskakoriin menossa olleet samettinauhan pätkät sopivat tähän neuleeseen oikein hyvin. Lenkille pääntieresorin ympäri ommeltu nauha vetää pääntietä kasaan juuri sen verran että löpsötys hukkuu. Viimeistelin symmetriset koristeet kiiltävin lasinapein.

Pahoittelen muuten taas erittäin rakeisia kuvia, tämä on se aika vuodesta kun valokuvien ottaminen jossain muualla kuin keskipäivällä ulkona on melko hankalaa. Sen paremmin puhelimeni kuin järjestelmäkameranikaan eivät siitä hirveän hyvin suoriudu.

Couple weeks ago when I showed my latest thrift finds, I mentioned that green lame knit top would probably be first item to renovated. It didn’t really have anything else wrong with it, except the neckline was a bit loose. There was also one loose yarn end hanging on one shoulder.

As soon as I tried it on in the fitting room, I figured out how to fix the neckline. I just had to find little bit of suitable ribbon from my stash. I have collected all sorts of small ribbons, which would have gone to the bin otherwise. Those can be used for small renovations if you don’t want to buy anything new. That kind of velvet ribbons, which were going to bin, were perfect for this knit. Ribbon creates loop around the neckline and pulls the ribbing just enough to vanish the extra looseness. I finished decorations with glossy glass buttons.

I do apologize these very grainy photos again. This is the time of the year when photographying other than midday and outside, is almost impossible. Neither my phone, nor my camera does that very well.

Löpsötys ei ollut iso, mutta näin lähellä kaulaa silti jotenkin häiritsevä. /
Not hugely loose, but so close to the neck somehow quite disturbing.
Kokeilin ensin yhtä koristetta ja se näytti vähän hassulta ja melko 50-lukuiselta. /
First I tried just one decoration and it looked little silly and quite 50’s vibes.
Kaksi koristetta tekivät tuunauksesta tasapainoisemman ja enemmän 30- ja 40-luvun henkisen,
vaikka eihän tässä neuleessa muuten ole mitään vintageen viittaavaakaan.

Malli on hyvin perus, joten käy yhteen kaiken kanssa. /
Two decorations make more balanced result and give more 30’s and 40’s vibes,
even though this knit doesn’t look anything like vintage. Design is very basic.
Which means it works basically with anything.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.