2/12-19 Vintage-aarre: neulevihkonen / Vintage treasure: knit scrapbook

Siitä on jo vuosia kun löysin tämän pullean käsityöleikekirjan kirppikseltä. Se on täynnä neuleohjeita. Vihon alussa on muutama käsin mustekynällä kirjoitettu ohje, mutta kaikki muut ohjeet ovat lehdistä leikattuja. Ihan paria ohjetta lukuunottamatta ohjeet ovat ruotsiksi. Vaikka kuvissa näkyvät mallit sen kertovatkin, ensimmäisen sivun päivämäärä sen vahvistaa, leikekirja on koottu 40-luvun lopulla.

Leikekirja on hauska tapa koota yhteen omat suosikkimallit. Tosin nykyäänhän on paljon helpompaa tehdä se virtuaalisesti Ravelry-neuleyhteisössä tai Pinterestin kuva-kansioissa. Vaikka en ymmärrä ruotsalaisista ohjeista tarpeeksi neuloakseni tästä vihkosesta mitään, minusta se on silti hauska ajan kuvaus. Aion säilyttää sen talletettuna muiden käsityökirjojeni joukkoon. Ehkä joku päivä saan jonkun ohjeista käännettyäkin. Upeita malleja siinä ainakin on.

It was years ago when I found this chubby little book, filled with scraps of knitting patterns. First couple instructions are handwritten, but all other patterns are cut from magazines. All except couple are in Swedish. Even though photos already give it away, date on the first page confirms, this scrapbook was made in late 40’s.

Scrap book is fun way to collect all your favourite patterns. Allthough these modern times it is so much easier to do it virtually in Ravelry knitting community or in Pinterest. Even though I don’t understand Swedish well enough to knit anything from this, I think it is fun item. I am going to keep it with my other handcrafting books. Perhaps one day I get something translated to my native language. Atleast it’s got gorgeous patterns.

Ihanteellinen vaate vuoden ympäri – elegantti ja mukava neuletakki joka on vielä helppo neuloa
Damernas värld, 1946 /
Ideal garment all year round – elegant and comfy cardigan, which is easy to knit
Damernas värld magazine, 1946
Mustavalkoinen kuva voisi yhtä hyvin olla 70-luvun muotilehdestä, jos tyyliä katsoo. /
According to style, that b/w photo could also be from 70’s magazine, but isn’t.

6 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Ihanaa, joulukalenteripostauksia! ^_^
  Tää on niin mainio tää ohjevihkonen. Eikä ole ollenkaan hullumman näköinen tuo ensimmäisen mustavalkokuvan pusero – nam!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ihanaa että joulukalenteri on odotettu asia :D Tässä ohjevihkosessa on montakin oikein hyvää neulemallia jotka voisi toteuttaa. Ja kivaa että tämä on säilynyt näinkin pitkään. Arvelisin että tämmöset yleensä menee suursiivouksessa roskiin.

 2. Metsäntyttö says:

  On muuten ihania neuleita tuossa. Mainio todella tämä sinun löytösi!

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Niin minustakin, en tiedä mitä taikakeinoja pitää käyttää että saan muutaman ohjeen tästä suomennettua :D

   1. Metsäntyttö says:

    Veikkaan että se kumminkin onnistuu, koska neulominen on tuttua. Mutta saa siinä varmaan vaivaa nähdä ja kokeilujakin tehdä, ja kenties vähän arvaillakin myös:)

    1. Rhia says:

     Metsäntyttö – Ehkäpä, ruotsi ei ole mun vahvinta osa-aluetta ja vanhoissa ohjeissa on muutenkin omat haasteensa, mutta ehkä jossain vaiheessa kun on enemmän aikaa otan jonkun projektin tästä leikekirjasta työn alle.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.