Joulukalenteri 2019 / X-mas calendar 2019

Jos olet jo pidempään halunnut nähdä blogissani postauksia ahkerammin, niin pysy nyt kuulolla sillä saamasi pitää! Se on nimittäin taas aika vuotuisen Blogi-joulukalenterin. Olen julkaissut joulukalenteri-postauksia blogiin jo seitsemän vuotta, ja tämä on kahdeksas. Huisia! Tänä vuonna kalenterissa nähdään jo syksyn mittaan tutuksi tulleen zero waste-teeman postauksia, mutta myös vintage-aarteita. Ja ehkä jotain randomeita juttuja. Toiveitakin saa esittää, yritän saada mukaan myös toivepostauksia jos vain suinkin ehdin.

Aloitetaan kuitenkin perheuutisilla. Jos olet seurannut blogiani jo pitempään muistanet että meillä pitää majaa Mouhijärven kuningatar, Villa Ruosteen yksinvaltias, Taku-kissa. Marraskuun alussa tilanne kuitenkin muuttui, sillä valtakuntaamme saapui toinen kuningatar.

Olimme jo pidempään miettineet toisen kissan hankkimista. Kodittomien kissojen määrä on räjähtänyt käsiin, joten halusimme antaa loppuelämän kodin yhdelle sellaiselle. Lopulta otimme yhteyttä Pesu ry:hyn, ilmoittaen että olimme kiinnostuneita eräästä heidän loukuttamastaan kissasta. Kissa oli ollut sijaiskodissa jo pitkään ja oli arka ja värinsäkin puolesta sen oli vaikea saada pysyvää kotia. Kävimme katsomassa kissaa sijaiskodissa, mutta hän oli enemmän sitä mieltä että pitäkää tunkkinne ja piilotteli katonrajassa kaapin päällä.

Lopputulos kuitenkin oli se että keskiviikkona 6.11 sijaiskodissa saatiin kissa kuljetuslaatikkoon ja Yön kuningatar Nyx Amanda saapui vihdoin kotiin. Nyxiä varten oli hankittu korkea kiipeilyteline, uusi hiekkalaatikko ja muita tarvikkeita. Ensimmäisen yön Nyx kuitenkin vietti kirjahyllyn päällä. Nyt neljä viikkoa myöhemmin Nyx on edelleen arka mutta uskaltaa jo tulla alas kiipeilypuun ylimmältä riippumatolta, yleensä kuitenkin silloin kun kukaan ei näe. Onneksi riippumatosta voi katsella ulos ja se onkin ollut Nyxin lempipuuhaa. Kalkkunaleikkele on Nyxin herkkua ja sitä hän uskaltaa ottaa jo kädestä, vaikka ei muuten oikein uskalla syödä mitään ihmisten nähden. Taku ja Nyx ovat jo nähneet toisensa, mutta toistaiseksi Nyx on omassa huoneessaan, jonne Takulla ei ole asiaa.

If you have wanted to see more posts in my blog, you got it! Keep your eyes peeled, because it’s time for annual Christmas calendar. I have published X-mas calendar posts already seven years, this year is eight. Awesome! This years calendar will bring you more zero waste-posts, but also vintage treasures. And perhaps some random stuff. You can also make requests, I try to do some of those if I have time.

But let’s start with family news. If you have followed my blog longer, you might remember that with us lives the Queen of Mouhijärvi, sovereign of Villa Rust, Taku the cat. In the beginning of November the situation change, because we received another queen to our realm.

We had been thinking about getting another cat for awhile now. The amount of homeless cats has boomed in our area, so we wanted to give one cat a permanent home. Finally we contacted local animal shelter organisation and asked about one of their cats. She had been in temporary home for quite long time, was very shy and had difficulties getting a home because of her colour. We went to see this cat in the temporary home, but she thought more along the lines “screw you” and was hiding on top of the cabinet, close to the ceiling.

Result is however, that on Wednesday 6.11 temporary home managed to get cat in the transportation box and Queen of the Night, Nyx Amanda finally arrived home. We got high scratching pole/climbing tree for her, new sand box and other stuff. First night she spent on top of the book shelf though. Now four weeks later Nyx is still very shy and spends most of her time up in the hammock, but comes down daily when no-one sees. Thankfully hammock is good place to look outside and that is her favourite thing to do for now. She absolutely loves turkey slices and takes that from hand, which is fantastic, because otherwise she only eats secretly when nobody sees. Taku and Nyx have seen each other, but for now Nyx has her own room, where Taku doesn’t get to go.

Viisi minuuttia kuljetuskopan avaamisen jälkeen.
Maastoutunut kisse. /
Five minutes after opening the transportation box.
Camouflage kitty.
Eka yö katonrajassa. / First night high above.
Jotain outoa on nyt meneillään! Miksen saa mennä tuonne huoneeseen? /
There is something weird going on! Why can’t I go into that room?
Iik! Mut on nähty, äkkiä turvaan ylös! /
Yikes! Someone saw me, quickly back up!

2 Comments Add yours

  1. MariaS says:

    Onnea uudesta perheenjäsenestä!

    Meillä on sama projekti ollut tänä vuonna kun viime jouluna jouduimme lopettamaan Yodan. Helmikuussa meille muutti uusi kisu Pi, joka ei ollut yhtään kesy. Vieläkään ei valvomatta anneta Ianan ja uuden neidin olla keskenään, molempien turvallisuuden takia (myös takapakkia otettiin kesällä ja jouduttiin palaamaan omiin huoneisiin). Asteittain on edetty siihen, että ruoka voidaan nyt syödä lähes vierekkäin, mutta toisen liikkuminen on edelleen kamalan jännää. Silityksiin ollaan saatu uusi tulokas totutettua tooosi hitaasti. Yksi mikä on auttanut kesyyntymistä on, ettei ruokaa ole koko ajan saatavilla vaan on ruokailuajat ja nappulat saa vain yksitellen siten, että me heitellään (tulee samalla liikuntaa ja herättelee saalistusviettiä). On kuitenkin ihan mielettömän palkitsevaa kun tajuaa, että kissasta, joka alkuun kyyhötti saunan nurkassa ja pakeni saman tien, on tullut vajaassa vuodessa tyyppi, joka jo aamuisin odottaa ruokaa ja nukkuu sohvalla rauhassa vaikka touhutaan ympärillä. Uskon, että teilläkin on monia onnistumisen hetkiä edessä jahka kaveri tajuaa että näihin ihmisiin voi luottaa <3

    1. Rhia says:

      MariaS – Kiitos! Tosi kurjaa kuulla lemmikin menetyksestä, mutta uusi tulokas varmaankin ottaa arvoisensa paikan Yodan tilalla. Meillä on myös ruoka-ajat ja yöksi ruokakulhot otetaan kokonaan pois. Iso edistysaskel oli jo se että Nyx uskaltaa nyt ottaa herkkukalkkunansa suoraan kädestä. Ja tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen on uskaltanut jo tulla riippumatosta alas niin että ihminen on samassa huoneessa, tosin lähes liikkumatta ja hiljaa täytyy olla. Pelkkä avoin tuijotuskin saa Nyxin palaamaan äkkiä riippumattoon. Meillä ei siten ihan olla vielä raksujen heittelyvaiheessa kun kaikki äänet ja liike säikyttää. Tänä aamuna Nyx jo uteliaana tutkaili viltillä peitettyä lemmikkiporttia ja suunnitteli vissiin sen yli hyppäämistä, joten seuraavana etappina on kissojen tutustuttaminen toisiinsa niin että portti voidaan avata ja Nyx pääsee valvotusti tsekkaamaan muitakin tiloja. Ehtivät jo eilen illalla nuuskia vahingossa toisiaan portin läpi. Nyx ei ollut millänsäkään, Taku hieman sähisi, mutta ei kovin agressiivisesti.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.