Uusi työhuone / New work space

Nythän on niin että ompelimoni muuttaa taas. Instagramia seuraavat ovatkin jo ehkä nähneet uuden tilan storiesien puolella. Niin ihana miljöö kuin vanha villatehdas onkin Mouhijärven keskustassa, siinä on muutamia epäkohtia joiden vuoksi tuntuu paremmalta siirtää työhuone. Vaikka teoriassa työhuoneen sijainti on melko ihanteellinen, sinne on vaikea löytää. Navigaattorit eivät tunnista paikkaa kunnolla ja eräskin asiakas mainitsi navigaattorin yrittäneen opastaa häntä Hämeenkyröön. Googlemapsissa tie on nimellä Tehtaantie, vaikka tienviitta risteyksessä kertoo Kutomontie. Toinen ongelma on huono valaistus. Työtilassa on vain yksi kattolamppu ja omat konekohtaiset valaisimeni. Kesällä isoista tehdasikkunoista sisään virtaava valo on riittävästi, mutta talvisin ei tahdo nähdä mitään. Lisäksi alakerran tehdashallissa olevalta autopajalta työhuoneeseen kantautuu jatkuvasti kemikaalinkäryä joka aiheuttaa ainakin itselleni hieman migreeniä.

Uusi työhuone sijaitsee Häijäässä, vanhan Säästömarketin tiloissa, joista minulle remontoitiin tila omien toiveideni mukaan. Siihen on äärimmäisen helppo tulla joka suunnasta, sillä paikka on noin sata metriä Häijään liikenneympyrästä, joka on helppo maamerkki tunnistaa. Tarkoitus on saada vanha tila tyhjäksi marraskuun aikana. Aiemmin pidin kovasti muuttamisesta, mutta olen tehnyt sitä jo niin paljon että se tuntuu vähän työläältä. Arvelen kuitenkin että valoisa uusi tila johon saan paljon hylly- ja rekkitilaa vaatteille, on vaivan arvoinen muutos.

Well what do you know, my work studio is moving again. My Instagram followers might have already seen the new space in my stories. As lovely as the old wool factory is, there are couple things I feel are not matching my requirements. Even though in theory the location is perfect, it is quite difficult to find. Navigators don’t find the place properly. One customer said that her navigator guided her into next town. In Google maps the road is called Tehtaantie, even though the actual sign by the road says Kutomontie. Other problem is the lighting. Workspace only has one ceiling lamp in addition to my work lights. During summer there is lots of natural light, but in the winter it’s quite impossible to see properly. Also the car repair hall downstairs brings up quite a lot of chemical fumes, which cause migrains to me.

New work space is located village nearby. It is very easy to find, because it’s about 100 meters from Häijää roundabout which is very good landmark. I am getting brand new space, renovated to my needs with plenty of light and electric sockets. My plan is to get everything moved by the end of the November. I used to like moving, but I have done so much of it already that it feels a bit tiresome. But I think that this new space with lots of light and plentyfull of shelving and clothing racks will be worth it.

Tähän seinälle tulevat ompelukoneet ja työpöytä, oikealla seinustalla on kaksi ikkunaa, niiden alle tulevat silityspiste ja kaavapöytä. /
Next to this wall will be sewing machines and work table, wall on the right has two windows. Ironing board and cutting table will be under them.
En tiedä erottuuko se kuvasta, mutta nykyinen työhuoneeni on hirveän hämärä. Ja järkyttävän sekaisin. /
I’m not sure if it shows on the photo, but my current workspace is very dark. And awfull mess.
Kaavapöytä tulee suurinpiirtein pahvilaatikoiden taakse, tyhjään kohtaan. Seinä tulee täyteen hyllyjä ja vaaterekkejä. Kunnollista säilytysjärjestelmää olen kaivannut ihan alusta asti ja nyt se vihdoin toteutuu! /
Cutting table will be about behind those white cardboard boxes. Wall will be covered with shelving and clothing racks. I have been wanting and needing proper shelving system since the beginning, and now it’s finally coming true.
Tähän oven vieressä olevaan kulmaukseen tulee pieni sovitusalue peileineen. /
This little corner next to the door will have small fitting area with mirrors.

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Tsemppiä muuttoon! Työläs se varmasti on, niin kuin muutot yleensäkin, mutta varmasti tosiaan lopputulos on sitten sen vaivan arvoinen. :)

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Kiitos! Kohta se on onneksi ohi, ja sitten alkaa uuden työhuoneen järjestely joka on lähes yhtä rankka homma :D

Comments are closed.