Pannuhuone kuumana

on


Tässä se nyt on, Evil Dressmakerin uusin projekti. Ei, kyseessä ei ole pommisuoja vaan pannuhuone. Lattia näyttää siltä että siellä on tehty jotain muuta kuin vain lakaistu roskia ja seinillä olevat 60 vuoden paskat tuskin irtoavat ihan tavallisella pesuaineella. Viimeiset parikymmentä vuotta tila on toiminut varastona ja sille se näyttikin. Kaiken peitti kerros hienoa, jokapaikkaan tunkeutuvaa pölyä.

Lauantain ohjelma oli käydä läpi kaikki romut ja tehdä kaksi kasaa: säästettävät ja hävitettävät. Voin kertoa että hävitettävää kertyi huomattavasti enemmän. Kaapeista löytyi kaikkea kaasunaamareista saunavuorojen maksukuitteihin ja kahvikuppeihin, nimikylttikirjaimista punsseleihin ja pohjapiirustuksiin. Tarvikkeinamme oli vain työrukkaset vaikka olisimme tarvinneet myös hengityssuojaimet ja suojalasit. Saunankin jälkeen keuhkot tuntuvat sille kuin hengittäisi tervaa ja höyheniä. En ole koskaan hengittänyt tervaa tahi höyheniä, mutta voin kuvitella että se tuntuu juuri tälle.

Seuraavien kolmen viikon aikana paikka on tarkoitus pestä katosta lattiaan, paikata kolot seinissä ja lattiassa sekä maalata koko komeus paksulla kerroksella siistiä, kliinistä, valkoista maalia. Pyydän anteeksi sillä tämän projektin vuoksi blogi todennäköisesti hiljenee joksikin aikaa. Yritän postata mahdollisuuksien mukaan silloin tällöin, mutta päivät luultavasti kuluvat niin tiiviisti tuolla työtilassa että en ehkä ehdi/jaksa hirveästi panostaa bloggailuun. Palaan bloggailun pariin ahkerammin jahka työtila on siinä kunnossa että kalusteet saadaan sisään.
IN ENGLISH
Here it is, Evil Dressmakers new project. No, it is not bomb shelter but boiler room. Floor looks like there has been done something else than just sweeping the floor and I doubt that 60 years dirt on the walls comes off with just ordinary washing liquid. Last couple decades it has been storage room and thats what it looked like. And everything was covered with fine dust.

Our saturdays program was to go through everything and make two piles: to be kept and to be dumped. I can tell you that there was much more to get rid of. There was everything from gasmasks to reciepts and to coffee cups, from nametag letters to punch holes and to layout prints. We only had gloves as our equipment, but we would have needed safety glasses and facemasks aswell. Even after sauna it still feels like I’m breathing tar and feathers. I have never been breathing tar and feathers but I’m sure this is how it feels.

During the next three weeks we have to wash the place from ceiling to the floor, fill holes in walls and floor and cover everything with nice, sterile white thick coat of paint. I apologise because this blog propably will go little bit quiet for that time. I try to post from time to time but most of my time is going to be spend doing renovation and I propably don’t have much time/energy to blog. I will return with more energy when work space is good enough for the furniture.