Pukunäytös ja muita juttuja / Fashion show and other events

Kuten kerroin jo aiemmin, 20-luku on nyt meillä pinnalla monestakin syystä. Ensi viikonloppuna, kansainvälisenä museopäivänä 18.5, Helsingissä, Hakasalmen huvilassa järjestetään Suruton kaupunki-näyttelyn muotitapahtuma. 20-lukuteemainen tapahtuma esittelee pukunäytöksin 20-luvun tyyliä ja näytösten väleissä kuullaan asiantuntijoiden tietopaketteja 20-luvun muotiasioista. Tapahtumassa voi seurata myös työnäytöksiä miten syntyy vaikkapa 20-luvun kampaus, tai askarrella työpajassa 20-luvun pukukorun. Tapahtumaan on vapaa pääsy joten kaikki sankoin joukoin mukaan. Saa tulla myös sanomaan heippa, sillä olen itse mukana tapahtuman muotinäytöksessä. Tällä kertaa en juontamassa, harvinaista kyllä, vaan mallina.

Koska olen mukana esittelemässä autenttista 20-luvun asua, jouduin ensin kunnostamaan sellaisen. Olen ostanut ehkä vuosi-pari sitten Nextiilistä ruskeakuvioisen kesämekon. Se on höyhenenkevyttä, ohutta kesälaatuista villaa. Tällaisia kankaita ei enää valmisteta. Parhaimmat kesävillat ovat niin hienoja ja ohuita, ettei niistä uskoisikaan että ne ovat villaa. Valitettavasti vaate on jo parhaat päivänsä nähnyt ja sitä on aiemmat omistajat hiukan miten sattuu korjailleetkin. Purin kaikki epämääräiset kurttaavat korjaukset pois sekä sivusaumoihin jälkeenpäin tehdyt sisäänotot. Puvussa oli siellä täällä kulumia ja pieniä reikiä. Paikkasin ne ruskeasävyisellä, vuoriksi tarkoitetulla silkkiorganzalla. Minulla oli sitä jäljellä tilkkuja aiemmista projekteista. Eihän tämä puku korjaustenkaan jälkeen mikään uudenveroinen ole, mutta kestää aivan hyvin satunnaista käyttöä. Harmi vain, puku on minulle ihan aavistuksen liian lyhyt näyttääkseen aivan täysin autenttiselle sillä helmasauma nousee noin 5-10 senttiä liian ylös. Älkäämme kuitenkaan antako tämän häiritä. Puvun asusteineen ja monta muuta upeaa vintage-aarretta näette itse tapahtumassa.

Mutta eivät ne tapahtumat tähän lopu. Kesäkuun puolivälissä on Vantaalla kaksipäiväinen, vanhoille autoille tarkoitettu SAHK:n valtakunnallinen retkeilyajo-tapahtuma. Minut ja isäntä on värvätty osallistumaan mukaan tuttavamme entisöimällä autolla. Tapahtumassa on yhtenä kilpailuluokkana Asu-ajoneuvo-kilpailu, jossa autoa kuljettavat ja siinä matkustavat pukeutuvat auton valmistusvuoden (tai vuosikymmenen) mukaisiin asuihin. Meidän on tarkoitus lähteä 20-luvun T-Fordilla, joten asut tulevat sen mukaan. Varsinaiset asut jäävät nyt vielä salaisuudeksi, mutta blogiinkin saakka ilmestynee kuvia tapahtuman jälkeen.

Like I mentioned earlier, 20’s is currently our “THE” era. For many reasons. Let me tell you. Next weekend is international museum day on 18.5. In Helsinki, Hakasalmi villa there will be 20’s themed fashion event by Suruton kaupunki exhibition. There is going to be 20’s fashion shows and lectures about 20’s fashion. You can also see how 20’s hairdos are done or make your own 20’s style costume jewelry, for example. It is free of charge event, so come! And say hi, because I will be there too, this time as fashion show model, not the host.

Because I will be representing authentic 1920’s outfit, I had to fix it first. Couple years ago I bought brown 1920’s summer dress from local fabric recycling place. It is light-as-feather, fine summer quality wool. They don’t make fabrics like these anymore. Best Summer wools are so fine and delicate, you wound’t believe they are wool. Unfortunately this garment has seen better days and previous owners have patched it quite roughly. I ripped off all bad fixer-upper jobs and intakes. There was worn-out areas and little holes here and there. I mended them all with brown silk organza, meant for lining. I had scraps left from other projects. It’s never going to look as good as new, but now it can handle use every now and then. Too bad the hem seam is just a tad too high for me. Perfect 1920’s style for me would be 5-10 cm lower. But let’s not allow that to bother us too much. This dress with the whole ensemble and many other fabulous vintage treasures can be seen in the event.

But this is not the end of the events. In mid June there is two-day event in Vantaa for vintage cars. We are supposed to drive our friends car there. One competition class is Outfit&Car class, where driver and passengers are supposed to wear outfits from the same era than the car was made. Our vehicle is going to be 1920’s T-for, so outfits are going to be 20’s style too. I will keep the actual outfits a secret still, but there probably will be some photos in the blog too later on.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.