Minimalismi-päivitys / Minimalism update

Minimalismihaaste on nyt puolimatkan krouvin paremmalla puolella, joten ajattelin vähän päivittää tähän mennessä tapahtunutta. Vauhdissa pysyminen on ollut kohtalaisen helppoa, tuohon about 20. päivään asti. Varsin vähäisillä vaivoilla sain kerättyä ihan mukavasti pois pantavaa. Osa on mennyt ihan suorilta roskiin, mutta kirppiskassejakin on täytetty. Olin sikäli ovela että laskin nyt haasteeseen mukaan jo pidemmän aikaa kirppiskassissa pyörineitäkin juttuja. Tarkoitus kun on että nyt niitä kirppiskasseja ei jää enää nurkkiin pyörimään vaan tavara oikeasti vaihtaa omistajaa.

Helpoimmin tavaraa poistoon on lähtenyt vessasta. Siellä olen säilönyt hiusjuttuja ja kosmetiikkaa sekä kaikki meikit. Meikkitavarat läpi käymällä poistoon on lähtenyt jo ekassa postauksessa nähtyjä näytteitä, pilaantunutta kosmetiikkaa, tyhjentyneitä purkkeja ja sen sellaista. Viallisia tai käyttämättömiä hiuspinnejä löytyi toinen mokoma. Pyörimään jääneitä tyhjiä pahvipakkauksia (niitäkin oli kourallinen) en ole laskenut mukaan. Mutta ei vessa silti vielä ole täysin läpi käyty sekään. Toinen melko helppo kohde oli työpöytä jota kansoittaa paperitavara.

Kahden vaatekaapin siivouksessa poistoon lähti pieniä tai rikkinäisiä alusvaatteita ja trikootoppeja joita en ole käyttänyt vuosiin. Pöydiltä ja tasoilta lojumasta on bongattu yksittäisiä esineitä. Varsinainen työ ja ongelmat alkoivat siinä 20:n päivän kohdalla kun koko loppu kuukausi pitäisi joka päivä löytää reilu parikymmentä juttua poistoon. Se tarkoittaa jo melko perusteellista raivausta kaapeissa. Tähän mennessä olen tehnyt perusteellisempaa siivousta vain yhdessä vaatekaapissa. Vielä on jäljellä monta vaatekaappia, siivouskomero, eteisen kaappi jossa sekalaista tavaraa, keittiön kaapit jne. Tiedän että siivouskomero on ainakin sellainen roinapesäke, että sen setviminen vaatii jo enemmän paneutumista. Lääkekaappi saattaa myös kaivata läpi käymistä. Nyt olen itseasiassa jäänyt vähän jälkeen haasteen kanssa.

Tähän mennessä olen tuntenut iloa siitä että olen saanut raivauksen alulle, ahdistusta siitä että aika ei tahdo riittää tekemiseen ja tyytyväisyyttä siitä että paikat alkavat hitaasti, mutta varmasti vihdoin järjestyä. Kaksi vuotta muuton jälkeen. Kaksi vuotta! Hyvänä motivaationa toimii kuvien postaaminen facebook-ryhmän tsemppikansioon. Tuskin niitä kukaan siellä käy sen tarkemmin laskemassa ja tutkimassa että onko nyt varmasti 16 esinettä heitetty pois, mutta itselle se on yllättävän hyvä kirittäjä kun pyrkii kuvaamaan ja postaamaan kaiken. Jos se motivoi niin miksi ei! Tuntuu ainakin että kuukausi menee ihan hujauksessa. En sen enempää täytä blogia tämän haasteen tiimoilta, mutta kuun vaihduttua ajattelin vielä tehdä yhteenvedon koko hommasta ja katsoa mitkä fiilikset on sitten helmikuun alussa. Minulla on jo muutamia suunnitelmia mitä tapahtuu minimalismihaasteen jälkeen.

My minimalism challenge is now just past half way, so I thought to share some thoughts how it’s been. So far it’s been relatively easy to stay on the schedule. I haven’t really wasted much effort on it yet. Less than 20 items per day have been easy to achieve just by picking random objects from counters and tables. Some items have gone straight to bin, but I have been filling fleamarket bags too. I have also been a bit sneaky and counted the items that were already in my flea market bags. Idea is to get rid of the flea market bags for good. Untill now they have been just gathering dust in the corner.

Easiest place to remove stuff  has been toilet, where I keep my makeup and hair products. I went through some cosmetics and found  samples, empty containers and stuff that’s gone bad. Also pile of hairpins that are either broken or not used for years. I didn’t even count empty cardboard boxes (handfull of those too) because they belong to rubish anyway. However I still haven’t  even done the whole toilet. Other quite easy target has been work table where all the paperwork lives.

I have organized just two wardrobe closet and result was pile of small or broken underwear and tops that I haven’t used for years. So things have been quite laid back up till the 20th of January.  Then the problems and actual work started. Rest of the month I need to find over 20 items every single day. That means digging deep. I still have more wardrobes to go through, cleaning closet, hallway closet with miscellaneous stuff, kitchen cupboards and so on. I know that cleaning closet will be tough job, because it’s basically a junk closet. Medicine box also needs taking care off. I have actually fallen behind a bit on the challenge now.

So far I have been happy about starting this challenge, anxiety about not having enough time for it and satisfaction on the fact that our home is slowly, but surely getting organized. Two years after moving in. Two years! Good motivation has been posting photos on facebook support photo album. I don’t think anyone would go through them and count every object, but it is a good encouragement for myself. If photographing and posting everything is a good motivator, then why not! Atleast now it feels that the month is going way too fast. I am not going to fill my blog with this stuff any more than this, but I will make one more post after the challenge is over.  Just to make a  recap and see what my feelings are after the challenge, and I have some ideas what happens after this challenge.

Inhoan vaatekaappeja. Niissä on aivan liian syvät hyllyt ja taakse jää aina hukkatilaa. Haluan nähdä kaikki vaatteet yhdellä silmäyksellä, ilman että joudun ottamaan edessä olevia tavaroita ensin pois kaapista. Tavaroiden karsiminen on auttanut vähentämään tavaroita jotka hautautuvat etummaisen rivin taakse. Huomaa tarkastus-kisse! /
I hate closets. They have way too deep shelves for me and there is always impractical space behind first row. I want to see everything in one glance, without taking stuff out first. Getting rid of useless stuff has also helped minimize the amount of stuff which is buried at the back row. Notice inspector kitty!
Tätä kaappia ei ollut järjestelty kertaakaan muuton jäljiltä. Aikamoinen sekametelisoppa se olikin. Nyt siellä on omat hyllyt korjausta odottaville vintage-vaatteille, työvaatteille, balettivarusteille jne. /
This closet hasn’t been organized since we moved. It was quite a mess. Now it has shelves for vintage waiting for repairs, work clothes, ballet garments etc.
Näistä riitti haastetta kahdelle päivälle. /
These were enough for two days of challenge.
Kirppiskamaa ja silkkaa roskaa. /
Flea market items and plain rubbish.
Pedanttia listausta tavaroista ja määristä. /
Pretty pedantic listing of items and amounts.
Älkää edes kysykö. /
Don’t even ask.