3/12-20 Star Trek kokoelma / Star Trek collection

Meillä harrastetaan melko tavalla nörtteilyä. Nörtteily voi olla melkein mitä hyvänsä peleistä kirjoihin, leffoihin, tietokonejuttuihin, historiaan, taiteeseen jne. Meillä nörtteily painottuu lähinnä isännän pelaamiseen, yhteiseen scifi-harrastukseen ja meikäläisen historiapuku-nörtteilyyn. Ehkäpä suurin yhteinen fanituksen kohde lienee Star Trek. Leffojen ja tv-sarjojen katsomisen lisäksi tänne kotiin on kertynyt jonkin verran keräilytavaraa jotka ajattelin nyt esitellä teille.

Star Trek-tavarasta leffa- ja tv-tuotannon jälkeen helpointa hankittavaa on varmaankin kirjallisuus. Sitä löytyy paljon ja saatavuus on varsin hyvä myös Suomessa, joskin se on yleensä englanninkielistä. Star Trekiä on julkaistu sekä sarjakuvina että kirjasarjoina joita meiltä löytyy molempia. Alkuperäissarjan sarjakuvat muistaakseni näistä kirjoista uusimpia hankintoja. Niitä ei nyt jostain syystä löytynyt kuvattavaksi, missä lienevät. Lisäksi hyllyssä on muutamia hakuteoksia: Star Trek-tähtikartat, Ensyklopedia ja luettelo keräilyesineistä.

Cd-romina löytyy parikin infopakettia, mutta ne eivät taida enää toimia moderneissa tietokoneissa. Avaamattomassa pakkauksessa voimme ihailla pöytäkalenteria ja HotWheels-Enterprisea. Isännän ylpeys on numeroitu keräily-figuuri, jossa Kapteeni Kirk ja Gorm taistelevat. Hyllykössä pitävät majaa myöskin kahvimukit, jotka eivät kylläkään ole virallisia keräilyesineitä. Erikoisuutena on virallinen Star Trek-vyönsolki, jonka hankin isännälle joskus lahjaksi. Solki on oma suosikkini kaikista esineistä. Lisäksi isännällä on myös Star Trek-kylpytakki, mutta se alkaa olemaan sen verran kulunut, että siitä ei nyt tähän tullut otettua kuvaa. Kaikkein uusin hankinta taitaa olla viime vuoden Worldconista näyttelijä Kate Mulgrewn nimikirjoitus. Viimeaikoina ei ole tullut juurikaan hankittua mitään uutta, sillä tilaa niiden esille panoon ei hirveästi ole tällä hetkellä. Lisäksi meillä on tietysti omatekoiset uniformut joita käytämme toisinaan. Minä ehkä hiukan ahkerammin kuin isäntä.

Meiltä löytyy muitakin scifi- ja fantasia-keräilyjuttuja mm. Farscapesta, Harry Potterista, ja Dr Who’sta, mutta niistä ehkä lisää toisella kertaa. Jos pidit tästä postauksesta, saatat ehkä tykätä myös tästä ikivanhasta postauksesta jossa asennan itselleni vulcanuslaiset korvat. Valitettavasti postaus on todellakin aivan blogin alkuajoilta ja olen kadottanut alkuperäiset valokuvat joten en voi ladata niitä blogiin parempilaatuisina.

We are pretty much as geek as they come. Geekyness can be anything from games to books, from movies to computer stuff, history, art, you name it. Our geeky stuff is mostly hubby’s gaming, both of ours scifi-fandom and my costume history geekyness. Our biggest fandom is probably Star Trek. We have managed to collect some items over the years, so here they are.

The most common stuff of Star Trek is the movies and tv-series, but after that probably comes the books. There is lots of it and availability even here in Finland is pretty good, allthough it is usually only in english. Star Trek has also been published a lot in novels and cartoons. We have some editions of both. Cartoons of the original series are probably the most recent find on the literate section. Though I could not find them for photographying, I wonder where they are. We also have some sourcebooks and encyclopedias about the Star Trek realm with star charts and so on and catalog of collectibles too.

We also have couple cd-rom info packages, but I don’t think they work on modern computers anymore. On unopened packages we got table-top-calendar and HotWheels Enterprise. Hubby’s pride and joy is official numbered collectible figure of Captain Kirk and Gorm fighting. We also got couple mugs, which are not official collectibles. Specialty is official Star Trek belt buckle which I bought as a present for hubby some years back. It is probably one of my favourites. He also has Star Trek bathrobe, which is unfortunately now in too wornout condition to be photographed. Latest addition to the collection from last years Worldcon must be photo and signature of the actor Kate Mulgrew. Recently we haven’t bought anything new, because we don’t really have enough space to display everything properly at the moment. We also have our homemade uniforms which we occasionally use. I little bit more often than hubby,

We also have collectibles from other scifi and fantasy for example Farscape, Harry Potter and Dr Who, but perhaps I tell you more about those some other time. If you liked this post, you might also enjoy this ancient post where I install myself vulcan ears. Unfortunately post really is from the beginning of this blog so I have already lost the original photos. It means I can’t upload them in better quality.

Näillä cd-romeilla ei varmaankaan tee enää mitään. Mutta kun ei henno heittää poiskaan. /
These cd-roms don’t probably work anymore. But can’t just throw them away either.
Kokoelman erikoisin esine tuo harmaa mötti tuossa etualalla, auton ilmanraikastin. /
Most unusual object of the collection, the gray thing in front, car airfreshner.
Numeroitu limited edition figuuri. /
Numbered limited edition figurine.
Leffakokoelma / Movie collection
Toiseksi oudoin esine: Spock-tiskirätti. /
Second most unusual item: Spock dish cloth.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.