Uusi ulkoasu / New look

on

Kuten olette huomanneet, blogi on muuttanut ulkonäköä aika radikaalisti. En olisi oikeasti halunnut muuttaa sitä sillä pidin vanhasta teemasta tosi paljon.  Se oli käytössä lähes kahdeksan vuotta. Oli pikku pakko tehdä jotakin, sillä vanha teema lakkasi toimimasta uusien ja päivittyvien widgetien kanssa. Olen nyt testien jälkeen päätynyt tähän aika erilaiseen teemaan. Eli te jotka käytte lukemassa juttuja suoraan blogissa, joudutte opettelemaan uudelleen mistä eri asiat löytyvät. Varsinainen sisältövalikko on ylhäällä kuten ennenkin, mutta sivupalkin systeemit löytyvät nyt blogin alareunasta. Vielä on vähän hiomista niissä. Pitää ensin opetella ja kokeilla miten tässä uudessa teemassa kaikki toimii. Alaosan linkkivalikko ja muut härpäkkeet voivat siis vielä vaihtaa paikkoja ja ulkonäköä tässä lähitulevaisuudessa.

Mikäli noin muuten huomaatte jotakin puutteita tai toimimattomuuksia niin kertokaa siitä toki kommenttiosiossa niin osaan korjata viat. Ilmeisesti mobiiliversiossa on jotain toimimattomuuksia, mutta niille en oikein itse voi tehdä mitään, se kun riippuu sitten teemaan tulevista päivityksistä sen teemantekijän puolelta. Muutakin palautetta blogista saa antaa, ulkoasun, toimivuuden ja sisällön suhteen. Kiitos!

PS. Kohta on taas vuotuisen joulukalenterin aika, joten pysy kuulolla!

As you have noticed by now, blog is now looking quite a different. I didn’t really want to change it, because I really liked the old theme. I stayed with it almost eight years. I had to do something because old theme just stopped working with new and updated widgets. After testing different options,  I have now decided to use this theme, which is very different to the old. You, who read the blog actually here, and not via readers, have to learn things all over. Main menu is on the top as usual, but everything else which was on the sidebar, has now been moved to the bottom of the page. Blog and especially the bottom stuff still needs some tweaking. I have to learn and try how the new theme works. Linkroll and other junk at the bottom might still change places and looks in the near future.

If you notice anything which is missing or not working, please let me know in the comments. That way I can start fixing things. Apparently there might be some flaws on the mobile version, but I can’t really do anything to those. Fixing them is up to the theme makers.

PS. It is almost time for the seasonal Christmas calendar. If you don’t celebrate Christmas, fret not, because most posts are not about Christmas. For me it is mostly the season of decorating our house with pretty things for fun, celebrating the winter time in general and eating good food.

3 Comments

 1. Metsäntyttö says:

  En ole oikein vielä tottunut tähän uuteen ulkoasuun. Tykkäsin siitä entisestä. Mulla tosin kaikkeen uuteen totuttelu kestää aina kauan… Ehkä siinä vanhassa viehätti just se, että oli ensin ylhäällä iso nätti kuvapalkki ja muutoinkin kuvat saattoi olla isoja. Tässä on minulla totuttelemista myös siihen, että tekstit on täällä oikeassa laidassa. Välillä tässä uudessa vilahti sellainenkin versio, että oli useiden juttujen alut esillä. Sekin oli aika hyvä minun mielestäni, sillä siitä pääsi helposti vanhempiinkin juttuihin ja oli niitä kuvia siinä jo esillä. Nyt tuntuu vanhempiin juttuihin pääsy vähän hankalammalta, koska omassa blogiluettelossani ei nyt jostakin syystä näy linkkiä koko tähän blogiin, siis blogin nimeä, on vaan linkki siihen yksittäiseen juttuun. En nyt tiedä hyödyttääkö nää mun kitinät mitenkään sua…

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Oho, pitääpä vähän tutustua tuohon ongelmaan. Linkin erilaisuus saattaa johtua siitä että WordPress-blogi ei nyt jostain syystä oikein toimi kunnolla yhteen päivittyvän Blogger-linkkilistan kanssa. Sinun pitäisi kuitenkin päästä näkemään sellainen sivu jossa näkyy useampia postauksia klikkaamalla tuolta yläreunasta “Home”-nappulaa. Se tuo sinut blogin etusivulle jossa näkyy kahdeksan postauksen esikatselua kerrallaan. Sen alareunassa taas näkyy linkki “older posts” jota klikkaamalla pääsee sitä edellisiin kahdeksaan. Aivan sivun alalaidassa on arkisto josta pääsee selaamaan kuukausittain. Se alareuna on vielä aika sekaisin kun en ole keksinyt miten sitä selkiyttäisin. Toivottavasti tästä on apua. Jos Home-nappula ei sinulle näy niin kerro ihmeessä!

 2. Metsäntyttö says:

  No tuostahan sinne kätevästi pääseekin, kiitos vinkistä:) Siitä linkkiasiasta, siinä blogiluettelossani lukee tosiaan nyt vain Rhia blogissa ja sitten puuttuu vallan se blogin nimi, joka siinä kuuluisi olla.

Comments are closed.