Etsitään uutta / Looking for new

Uusivuosi tuo tullessaan taas uusia juttuja. Uuden työhuoneen lisäksi joudun etsimään itselleni uutta huulirasvaa. Mikähän ihme juttu siinä on että kun vihdoin löydät täydellisen kosmetiikkatuotteen niin eikö ne sitten mene ja lopeta sen valmistuksen!?! Mulle kävi taas niin. Joitakin vuosia sitten jouduin vaihtamaan täydellisen hileettömän huulikiillon sävytettyyn huulirasvaan koska Chanel lopetti kyseisen huulikiillon valmistuksen. Etsin pitkään sopivaa hajusteetonta, sävytettyä (ei muuten ole ihan helppo homma) huulivoidetta kunnes löysin täydellisen tuotteen apteekista (!). Acon Soft Red Lipbalm on ollut sävyltään täydellinen, koostumukseltaan miellyttävä ja lisäksi vielä erittäin edullinen. Okei, on siinäkin vähän hajustetta, mutta niin miedosti että en juurikaan haista sitä. Mikä on erinomaisen hyvä, sillä migreeni ärsyyntyy hajusteista.

Ja sitten kävi vielä niin, että noin kuukausi sitten olin apteekissa ja kassalle mennessä huomasin että katsos vaan tuossa on esillä noita Acon sävytettyjä huulirasvoja. Mietin siinä että mulla on vielä hyvin jäljellä vanhassa, ei vielä tarvitse ostaa uutta. Ei mennyt kuin muutama viikko eteenpäin kun jostain kuulin että sitä ei enää saa. Olisin voinut antaa itselleni headslapin. No, nyt ei enää auta itku markkinoilla. Otetaan siis suosituksia vastaan sävyttävästä JA hajusteettomasta huulivoiteesta. Mieluiten puikossa. Ompeluhommissa en pidä sormin levitettävästä kun sormiin voi jäädä väriä ja se sitten sotkee ommeltavat.

Ja tietysti kaikille ihanaa uutta vuotta ja onnea vuodelle 2018!

New Year brings all sorts of new things. I have new work space coming, but I also need to find new lip balm. What on earth is it, when you finally have found perfect cosmetic product, they stop making it!?! It happened to me again. Several years back I was forced to replace my perfect non-glittery lip gloss with tinted lip balm, just because Chanel stopped making that lip gloss. It took me long time to find perfect non-scented, tinted (that is not an easy job, btw) lip balm. I searched for long time and finally I managed to find one from pharmacy (!). Aco Soft Red Lip balm has been perfect on the colour, lovely on texture and it is (was) very affordable. Well, it does have little bit of scent on it, but so little that I don’t really smell it at all. Which is perfect because my migrain gets aggravated by scents.

And so it happened, about a month ago I was in pharmacy and on my way to the till I noticed, oh look, there is Aco tinted lip balms there. I was thinking to myself that I still have quite a bit left on the old one, so I don’t need new just yet. Only couple weeks later I learned that it is discontinued. I could have headslapped myself. Well, what can I do? Feel free to give me your recommendations on tinted AND non-scented lip balms. Preferably sticks. When doing sewing, I don’t like pots, some tint might be left on fingers which smudges the fabrics.

And of course have a wonderful New Years and good luck for the 2018!

Tässä loput, mitäs sitten keksittäis? 
This is left, what do we have after that?

20 Comments Add yours

 1. MariaS says:

  No voi pöh! Löytyisikö tuota tuotetta vielä jostain verkkokaupoista?

  1. Rhia says:

   MariaS – En tiedä myykö sitä mikään muu kuin apteekkien verkkokauppa ja siellä ilmoitetaan että tuote on poistunut valikoimista. Olen käynyt nyt ainakin viidessä eri apteekissa ja se on kaikista ollut jo loppu.

 2. Jessica Garcia says:

  Dior Addict Lip Glow is a favorite of mine.

  1. Rhia says:

   Jessica Garcia – That looks awesome! Thank you for the tip. However, Dior, as hyped it is, is unfortunately out of my budget. But I will keep it in mind!

 3. tagathax says:

  Kävin kurkkaamassa tuon ACOn huulirasvan tietoja ja totesin, että tuoksuaineena on vanilja. Tästä päätellen saattaisit sietää Baby Lips -sarjan sävyttäviä huulirasvoja, osa tuoksuu enemmän ja osa vähemmän, väristä ja tuoksuaineesta riippuen (voi siis olla esim. appelsiini, ruusu, suklaa, minttu jne.). Kannattaa testata kaikki värit läpi, vaikka itse puikko voi näyttää hurjan väriseltä, ei sitä väriä kuitenkaan lopulta irtoa oikeasti niin paljon.

  1. Rhia says:

   tagathax – Incin perusteella näissä on makuaineita. Se saattaa olla dealbreaker. Saako näitä jostain tavaratalosta jossa on testereitä? En uskalla ostaa tuoksuttamatta koska noita hajustettuja makurasvoja on muutenkin nurkissa pyörimässä enkä voi niitä käyttää.
   Acon rasvassa ei siis ole makua, vain hyvin mieto tuoksu.

 4. Maria says:

  Hei! Oma ratkaisuni on jo vuosia ollut huulirasva + huultenrajauskynä. Siis ensin huulirasvaa ja sen jälkeen väritys kynällä. Sävyjäkin löytyy ihan mukavasti.
  Huulipunat ja useimmat huulirasvat eivät sovi iholleni.
  Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tuotteen.

  1. Rhia says:

   Maria – Ihan hyvä vaihtoehto, jos on aikaa seisoskella peilin edessä. Nykyisessä työssä kun joudun olemaan kaupassa töissä yksinäni, pitää huulirasvaa lisätä lennosta ja ilman peiliä joten tämä vaitoehto luultavasti ei tule toimimaan kuin satunnaisesti silloin kun on hiljaisempaa.

 5. tagathax says:

  Hmm, nyt en tuosta makuhommasta osaa sanoa, itse en ole maistanut mitään mutta sehän ei tarkoita etteikö joku muu maistaisi. Testereitä ja itse huulirasvaa olen löytänyt ainakin Sokokselta ja Stockmannilta sekä jo edesmenneestä Anttilasta. Burts Bees myy myös jotain sävytettyjä rasvoja, mutta niissä on mielestäni voimakkaampi tuoksu ja ehkä muuten myös maku, näitä en ole itse käyttänyt. Käyn siis mielelläni haistelemassa sävytettyjä huulirasvoja kun uusia tulee vastaan, itselläni tuoksu on merkittävin tekijä (vanilja = päänsärky) sävyn lisäksi.

  1. Rhia says:

   tagathax – No enhän minäkään varmaksi voi sanoa kun en ole käyttänyt mutta incissä mainittiin erikseen “aroma/flavor”. Kun hajusteet mainitaan nimellä “perfume/fragrance”. Ja nämä siis molemmat oli erikseen incissä mainittu. Olivat myös aika ylhäällä luettelossa eli niitä on määrinä suhteessa aika paljon.
   Acon tuotteessa hajusteena/makuaineena on vanilliinia joka on lyhyen incilistan häntäpäässä. Sen jälkeen tulivat ainoastaan väriaineet. En minäkään vaniljaa isoina määrinä kestä, mutta tässä Acossa se on hyvin mieto niin että en sitä huomaa muuta kuin jos nyt erikseen alan puikosta haistelemaan.

 6. Marjo says:

  Hurraw saattaisi sopia, vaikkei ilmeisesti täysin hajusteeton olekaan… http://www.hurraw.fi/product/124/hurraw-kirsikka-huulivoide-savyttava

 7. Rhia says:

  Marjo – Joo tämä on listalla hyvänä ehdokkaana, olisin jo Apteekissa käydessäni sitä ostanut mutta ei ollut testeriä joten en voinut tuoksuttaa sitä hajua niin jäi vielä ostamatta.

 8. tagathax says:

  Tuli vielä mieleen Ruohonjuuri, jossa on aina välillä tarjolla myös huulirasvaa: muistan nähneeni ainakin omassa paikallisessa tuota Hurraw’n rasvaa. Sitä en muista että oliko testereitä saatavilla.

  1. Rhia says:

   tagathax– Pitääpä laittaa tuo Ruohonjuuuri asialistalle kun seuraavan kerran pääsen arkipäivänä kaupunkiin asti. Ja kiitos että olet jaksanut tätä asiaa pohtia ihan urakalla :D

 9. Ihanaa kun löysin tänne pitkästä aikaa. Saanko mitenkään pyytää että vaihtaisit sivupalkin Kummitustalon kuvakirja linkin uuteen blogiini http://kolmasluonto.blogspot.fi/ Sisältö muuttuu uudessa blogissa pikkuhiljaa vanhan kummitustalon kaltaiseksi. Vanhaan blogiini tulee vielä liikennettä tätä kautta.

  1. Rhia says:

   Kummitustalon Stella – Kiva kun löysit :D Tottakai vaihdoin uuteen linkkiin, huomasinkin joskus vajaa vuosi sitten että olit siirtynyt uuteen blogiin, mutta silloin se jäi päivittämättä linkkilistalle enkä sitten enää myöhemmin enää muistanut koko asiaa. Nyt on kumminkin päivitetty sekin.

  1. Rhia says:

   fantti – Kiitos vinkistä, etsinnässä on tällä kertaa sävyttävä voide.

 10. Elina says:

  Minulla on ollut jo vuosia käytössä Pirkan karpalohuulirasva. Mielestäni ei maistu eikä tuoksu juuri miltään. Väriä irtoaa vähemmän kuin Acossa, mutta enemmän kuin BabyLipsissä. Babyssä on lisäksi voimakas maku ja tuoksu. Hurrawissa on voimakas mausteinen tuoksu, minua se ei haitannut, mutta huulista kuoriutui nahka kun käytin sitä.

  1. Rhia says:

   Elina – Tuo Pirkkahan kuulostaa jo aika lupaavalta. Se olisi ainakin edullinen. Aika hurjaa jos huulirasva irrottaa huulista nahat! Mahdoitko olla allerginen jollekin ainesosalle?

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.