12/12 Ok, go!

on

Olen saattanut ennenkin blogissa mainita bändin nimeltä OK Go. Siinä vasta on tyyppejä jotka tekee musavideonsa kiitettävällä pieteetillä. Oikeasti. Katsokaa nyt näitä! Bändi oli tehnyt muutamia videoita jo aiemmin, mutta 2006 julkaistu Here it goes again-biisin  video räjäytti pankin.  Here it goes again on voittanut palkintoja mm. innovatiivisuudesta. Sen jälkeen paluuta entiseen ei ilmeisesti ollut, koskapa bändi jatkuvasti ylittää itsensä video videolta. Jokainen on edellistä monimutkaisempi ja käyttää yllättäviä elementtejä. Videoissa on käytetty paljon mm stop/motion-tekniikkaa, mutta lisäksi niissä nähdään mm. marching band, paahdettua leipää, painottomassa tilassa leijumista, räjähtäviä väripanoksia, autolla tehtyä musiikkia ja ihan kaikkea muutakin häröä. Uusimmassa videossa käytetään hyväksi yli 500 tulostinta. Oma suosikkini kuitenkin on nopeutettu I won’t let you down-video jossa ajellaan Hondan Uni-cub pyörillä. Videon inspiraationa ovat olleet legendaariset Busby Berkeleyn 30-40-lukujen musikaalikoreografiat joissa ylhäältä päin kuvatut naistanssijat tekivät monimutkaisia tanssikuvioita. Lisää videoita löytyy OK Go:n youTube-kanavalta. 

I may or may not have mentioned band OK Go before. Those guys, they do put a lot of effort on their music videos. Seriously. Look at them! Band had done couple videos before, but video for “Here it goes again”, published in 2006 broke the bank. “Here it goes again” has won several awards. After that apparently there was no turning back. Every single video is more complicated than previous. They have surprising elements and ingenuity. Band uses lots of stop/motion technique, but there have also seen for example marching band, toast, floating on anti-gravity plane, exploding ink cartridges, music made with a car and all sorts of crazy stuff. Newest video has over 500 printers in operation. My own favourite is however “I won’t let you down”-video, where they drive Honda Uni-cub bikes. Video was inspired by legendary, complicated 30’s and 40’s musical coreographies by Busby Berkeley, were dancers were filmed from above. You can find more videos on OK Go youTube channel.