Kesä, minne menet? Summer, quo vadis?

on

Ollaanko me jossain aikavääristymässä vai mihin ihmeeseen se kesä meni? Minusta ainakin tuntuu, että se päättyi ennenkuin ehti alkaakaan. Johtuu varmaan siitä että olen viettänyt suurimman osan ajasta töissä, sisätiloissa. Isäntä väittää, että hänen mielestään kesä on ollut oikein lämmin ja aurinkoinen. Minun mielestäni se taas on ollut hirveästi myöhässä ja todella viileä. Hellemekkoja ei ole tänä vuonna juuri tarvittu. Touko- ja kesäkuu menivät lähinnä takapihalta puskevia kasveja ihmetellessä ja uuteen työhön ja rytmiin totutellessa. Teen myöhemmin vielä ihan oman postauksen puutarha-asioista, enkä kyllästytä teitä tässä kohtaa sillä enempää. Heinäkuussa ehdittiin vähän jo rentoutua ja elokuu onkin mennyt sitten sadonkorjuun alkamisen kyttäämiseen.

Syyskuussa työkiireet helpottavat ja aikaa jää taas muuhunkin. Sieniä on jo jonkin verran ehditty kerätä, samoin vähän marjojakin. Puolukoita pitäisi vielä käydä keräämässä ja ehkä karpaloitakin, jos uskallan mennä suolle uudestaan tarpomaan. Tässä on satanut aika paljon, joten voipi olla upottavampaa kuin mihin saappanvarret riittää. Balettitunnit pyörähtävät käyntiin ensiviikolla. Uuden työn vuoksi joudun harmikseni jäämään pois kärkitossutunneilta tänä syksynä. Onneksi toisen tunnin lopussa on vähän kärkitossutekniikkaa, ettei se jää ihan unholaan. Kärkitossutunnin sijaan otin sitten paikallisesta kansanopistosta alkeistunnin, kun muuta ei ole tarjolla näin pienellä paikkakunnalla. Toivon että saan siellä vahvistusta tekniikkaan. Jos näyttää sille ettei siitä ole mitään hyötyä niin jätän sen sitten keväällä pois, vaikka mieluusti kyllä ottaisin kaksi balettituntia viikossa. Tunnin ajomatka suoraan töistä Tampereelle balettiin kahdesti viikossa ei houkuttele, joten siksi nyt näin tällä kertaa. 

Are we in some sort of time distortion or where did the Summer vanish? It seems to me that it ended before it even started. Probably because I have spent most of the time inside, working. Hubby claims that Summer was sunny and warm. I think it has been horribly late and cold. I haven’t really needed much Summer dresses. May and June I spent observing our back yard garden and getting used to my new work and schedule. I will post separately about the garden, so I won’t bore you with those details today. In July I had little time to relax too and August have been mostly just anticipation of Harvest Season.

This month my work is going to ease up a bit and I will have more time for other things too. We have already picked some mushrooms and little bit of berries. I need to go and pick some lingonberries later and perhaps even cranberries too. If I dare to go to the swamp again (cranberries grow on swamps). It’s been raining quite a bit lately, so it might be a bit more wet than what my wellieleg can handle. Ballet classes will start next week. Due to my new work I had to drop the pointe classes this Autumn, to my huge disappointment. Thankfully there is little bit of pointe work at the end of my regular class. As a replacement for pointe classes I signed in for beginners class in local adult education center. Unfortunately they don’t have any advanced classes for adults here. That is the downside of living in small community. I am hoping however, it will improve my technique. If it feels I don’t get anything from that, I will drop it in the Spring. I had to make this choice because one hours drive straight from work to Tampere for ballet, twice a week does not really tempt me much.

 

ELOKUU / AUGUST
1. Lakkoja lähisuolta / 2. Paikallista asujaimistoa
3. Takapihan ihmeitä / 4. Kangasrouskun evoluutio

1. Cloudberries from nearby swamp / 2. Local folks
3. Miracles of the back yard / 4. Evolution of Lactarius rufus

HEINÄKUU / JULY
1. Yksi ja ainoa akilleija / 2. Kirppislöytö
3. Viherpirtelö oman maan aineista / 4. Kuvausmallina

1. Just one aquilegia / 2. Thrift find
3. Green shake from our own garden / 4. Modelling

KESÄKUU / JUNE
1. Suippopaprika kukkii / 2. Juhannus maalla
3. Sääntömääräinen Taku / 4. Pihakäenkaali

1. Sweet chili blooming / 2. Midsummer at country side
3. Mandatory Taku / 4. Oxalis fontana

4 Comments

 1. MariaS says:

  Voe ihana Taku, sitä(kin) ikävä <3

  Ihan samaa mietin aamulla kun pyöräilin töihin että ei se kesä kunnolla alkanut kun jo päättyi. Normaalisti olen kesällä voinut pyöräillä heti aamusta shortseissa ja t-paidassa töihin, tänä vuonna ei puhettakaan ja nyt piti jo laittaa kaulaliina ja pipo (!!). En normaalisti ole niin lämmön perään mutta kyllä tämä kesä oli sellainen että meikäläinenkin totesi että saisi se nyt olla vähän lämpimämpi. Muutamat flunssatkin kesällä sairastin sen takia että olin alipukeutunut jossain tapahtumassa :( mutta ei sitä nyt vaan tyhmä usko että heinäkuussa voi tarvita paksua takkia jos viettää illan ulkona.. Mutta on syksykin mukavaa, se on niin kaunis vuodenaika :)

 2. Olen kyllä minäkin sillä linjoilla, että viileä oli kesä ja liian nopeasti ohimenevä. Mikäs tuo sun kankainen kirppislöytö oikein on? Jotain kaunista ainakin näyttää olevan:) Meille tuli viime vuoden keväänä yhden ostetun sisäkasvin mukana tuollainen pihakäenkaali, jonka nimeä en silloin tiennyt. Se nökötti pitkään sen toisen kasvin, palmuvehkan, juurella. Siitä sitten siirrettiin omaan purkkiinkin, kun oli vähän kasvanut. Sitten se rupesi siemeniä heittelemään lipaston päälle ja keltaisin kukin kukki. Minua rupesi kyllästyttämään moinen, niiden lipaston päällä olevien siementen vuoksi ja kiikutin sen ulos, jonne se sitten kuuluikin. Nyt en ole käynyt pitkään aikaan katsomassa, onko hengissä.

 3. Hehkuvainen says:

  Lämmin ja aurinkoinen?!? Siis missä se isäntä on kesäänsä viettänyt, ei ainakaan näillä seuduilla! :D

  Puutarhajuttuihin en kyllästy ollenkaan, joten jään innolla odottamaan postausta niistä.

  1. Rhia says:

   MariaS – Pitänee tehdä kunnon Taku-postaus ikävää lievittämään :D Ei tosiaan kyllä ihan heti tule mieleen että heinäkuussa tarvitsee takkiin kääriytyä.

   Syksy on kaunis, ehdottomasti. Itse pidän kyllä kaikista vuodenajoista enkä enää pysty yhtä suosikkia valitsemaan, kaikissa on jotakin kaunista ja hienoa. Sadonkorjuukin on mukavaa kun saa ruoka-kaappiin kaikkea itse kasvatettua.

   Metsäntyttö – Kirppislöytö on antiikkinen alushame jonka ostin ison satsin mukana Nextiilistä. Pitänee niitäkin jossain vaiheessa esitellä blogissa kunhan saan niitä vähän fiksattua ja pestyä. Valitettavasti tuo kuvan alushame on aika huonokuntoinen. Pliseerattu helmaröyhelö on silkkitaftia ja haurastunut suikaleiksi jokaisen taitteen kohdalta.
   Pihakäenkaali on tosiaan kova siementämään. Meillä sitä on pihassa vähän joka nurkalla kun leviää niin helposti. Pitänee vähän kerätä siemeniä talteen ettei ihan niin pahasti leviä. Tykkään kyllä että sitä saa pihassa olla, on kiva väriläikkä vihreyden keskellä.

   Hehkuvainen – No sitä minäkin ihmettelen. Ehkä syy on siinä että hän on ollut vapaalla ja saanut paistatella päivää kotona aina kun aurinko on paistanut ja muutoin sitten istunut sisällä pelaamassa. Puutarhajuttuja tulossa ehkä loppuviikosta.

Comments are closed.