Kasvosienikoe / Facial sponge test

Viimeaikoina minulla on ollut vähän ongelmia kasvojen ihon kanssa. Se on alkanut hilseillä ikävästi, vaikka hoitorutiinit eivät ole juurikaan muuttuneet vuosiin. Liekö kyse ihon ikääntymisestä, mene ja tiedä, mutta jotain toimenpiteitä piti suorittaa asiaintilan korjaamiseksi. Olin jonkin aikaa jo mietiskellyt konjac-sienen hankkimista. Eihän sitä ole meikkiblogeissa hehkutettu vasta kuin neljä-viisi vuotta vähintään. Kuten tavallista, olen jälkijunassa. Vertailin hintoja ja totesin että 15 € jostakin naamanpesusienestä on kyllä vähän liikaa. Vaikka olisi miten ihmeitä tekevä taikasieni. Sitten ihan sattumalta kauppareisulla kuljin luontaistuotekaupan ohi ja bongasin hyllystä konjac-sieniä 9 € hintaan. Sen vielä kärsin maksaa testikappaleesta. Plussaa nätistä pahvisesta rasiasta. Jos nyt joku ei vielä tiedä niin:

Konjac-sienet
Konjak (konnyaku) on pökkövehkoihin kuuluva aasialainen kasvi, jonka perunamaista mukulaa käytetään mm. lääkkeiden, ruuan ja kauneudenhoitotuotteiden raaka-aineena. Kasvin väitetään edistävän terveyttä monin eri tavoin. Mukulasta valmistetut puhdistussienet ovat erityisen suosittuja Koreassa, josta ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Sienet ovat sataprosenttisesti biohajoavia.

Olen nyt testannut sientä joitakin kertoja. Täytyy sanoa että mitään ihmeitä se ei kyllä ole tehnyt. Ihon hilseily on ehkä vähentynyt hiukan, mutta ei tämä päälle nelikymppinen nahka nyt enää mikään hehkuvan sileä ja kimmoisa ole vaikka mitä tekisi. Sieni ei myöskään tunnu ihan niin pehmeälle kuin monien blogi-arvostelujen perusteella voisi kuvitella. Kyllä se ihan tavalliselta kasvosieneltä tuntuu, pehmeältä, mutta silti hiukan karhealtakin. Mitään kovaa jynssäystä en sillä suosittele tekemään, kevyttä pyörittelyä vain. Omaankaan pärstääni en aio käytää sientä jokaisella pesukerralla.

Recently I’ve had some facial skin problems. It has started to flake annoyingly, even though I have used same cleansing and treatment routines for years now. Perhaps it’s the changes in aging skin, I don’t know. However it needed some changes on my routines. I had been thinking about getting the konjac sponge for a while now. Yes, I know, I’m quite late bloomer on that. It’s been raved about in beauty blogs for years now. I compared prices and in my opinion 15 € is way too much for a facial sponge. Even if it’s a miracle maker. On our trip to groceries I happened to walk past natural foods and cosmetics shop and saw konjac sponges on their shelf. They were only 9 € each. I decided that was a reasonable price for test subject. And it was packed in cute cardboard box. If you don’t know what konjac is:

Konjac sponges
Konjak (konnyaku) is a perennial plant growing in Asia. It has potato-like corm, which is used for making for example medicine, food or beauty products. Konjac is claimed to have health giving properties. Cleansing sponges made of konjac corm are especially popular in Korea, from where they have spread around the world. Sponges are 100% biodegradable.

I have now used the sponge couple times. I have to say it hasn’t really been a miracle maker. Flaking of the skin surface has reduced a bit, but this over fourty years old skin of mine isn’t exactly glowingly smooth anymore, no matter what I do to it. Sponge doesn’t really feel as soft as you might think, based on some beauty blog reviews. It feels like ordinary facial sponge, soft but still a bit rough when rubbing the skin. So heavy pressure when scrubbing doesn’t feel very nice and is too rough, just gentle circles around your face. I’m not going to use it on my own face every day.

Ekovistan sieni tulee söpössä pahvipurkissa. Kuiva sieni on kova ja
kurttuinen. Ennen käyttöä sitä liotetaan vedessä muutama minuutti. /

Ekovista has designed lovely package for the sponge. Dry sponge is hard
and wrinkly. Before use it needs soaking couple minutes in water. 

Rohtosuopayritti saponaria officinalis. Sitä on käytetty ennen saippuan
valmistukseen ja rohdoksena erilaisten vaivojen hoitoon. Saatan myöhemmin
tehdä tästä oman postauksen. /

Common soapwort, saponaria officinalis. It’s been used for making soap
and also for medication for many illnesses. I might post about this later.

Konjac-sieni kosteana näyttää tältä. Naru on kuivumaan ripustamista varten. /
Wet konjac sponge looks like this. String is for hanging it to dry. 

 

10 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Olen kuullut tuosta sienestä, mutten ole oikeastaan koskaan tajunnut että mikä sen pointti on. Tai siis että miksi pitää hinkata naamaansa sienellä? Onko se kuoriva ja hierova vain entsymaattinen juttu?

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – No ainakin se kuorii ja hieroo ihon pintaa, mutta se muu on mullekin vähän epäselvää. Monilla sivuilla vaan toistellaan ympäripyöreitä mainoslauseita mutta ei kerrota selvästi mitään järkevää. Sanotaan mm. että sisältää antioksidantteja ja mineraaleja mutta miten ne muka siirtyy sienestä ihoon on hämärän peitossa. Luulisi että nuo aineet liukenee veteen kun sientä pitää liottaa sen pehmentämiseksi. Tässä harmaassa sienessä pitäisi olla bambuhiiltä mukana.

 2. Helka Irmeli says:

  Olisikohan syy ihon hilseilemiselle se että olet vaihtanut paikkakunta ja siellä on erityyppistä vettä?

 3. Rhia says:

  Helka Irmeli – Totta, ei tullut tuo edes mieleeni. En kyllä ihan tarkkaan muista koska hilseily alkoi mutta voi hyvinkin liittyä erilaiseen veteen.

  1. Rhia says:

   Marjo – Niin on, mutta alle 50€ tilauksiin toimituskulut ovat 6€ joten hinta tulisi samoihin. Ollaan usein kaveriporukassa tehty yhteistilausta mutta nyt kukaan ei ollut tilaamassa enkä jaksanut odottaa. Tilaan Dermosilin sienen sitten kun kaveritkin on taas tilaamassa niin säästän toimituskulut.

  1. Rhia says:

   JK – linkki ei jostain syystä ainakaan puhelimella toimi (katson jos saan sen korjattua tietokoneelta myöhemmin), mutta itseasiassa luinkin tuon Karkkipäivän postauksen (ja monta muuta) ennen sienen hankkimista. Omat kokemukset tähän mennessä aika samanlaisia.

 4. Anna-Mari says:

  Minulle sieni oli oikea taivaanlahja! Kevättalvella kasvoni hilseilivät, korppuilivat, punoittivat ja näppyilivät ihan urakalla, ja sieni sai nopeasti ihon pehmeäksi ja heleäksi. Löysin myös viimein kasvoilleni sopivan kosteusvoiteen. Niistä kahdesta en nyt luovu, kevyt sienipesu on jokailtainen rutiini.

  1. Rhia says:

   Anna-Mari– Näin meillä kaikilla on niin erilainen iho. Oma ihoni on ollut aina hirmu vaivaton ja helppo hoitaa. Siksi varmaan tuntuukin ettei sieni mikään ihmehoito ole, kun tuo hilseilykään ei mitään isoa ollut, eikä sen yhteydessä juuri muita oireita ollut. Mutta jatkan käyttöä ja katson mitä vaikutuksia pitkäaikainen käyttö tuo.

Comments are closed.