Kesämekkot on kaivettu esiin / Summer dresses are go

on

Jokunen viikko sitten poikkesin nopsaan Porissa kirppiksellä ja haaviin jäi pitkästä aikaa kengät. Jalkani koko on se niitä yleisimpiä, 39. Sitä kokoa on hankala löytää kirppiksiltä, mutta etenkin sellaisia malleja jotka miellyttäisivät omaa, varsin nirsoa silmääni lähes mahdoton. Modernit kengät on usein aivan liian… noh, moderneja. En vain oikein tykkää niiden muotoilusta. Nämä natsasivat kertalaakista, tosin nämä nyt eivät ihan tuoretta mallistoa olekaan. Tuo t-remmi on jotenkin hirveän viehättävä ja sopii kuin nenä päähän vintage-tyyleihin.

Haaveilen aina löytäväni jotain upeanvärisiä kenkiä, kuten punaisia tai vihreitä. Mutta arvaatte varmaan miten siinä sitten aina käy. No nämäkin ovat navysiniset. Pitänee tosiaan alkaa inhoamaan jotain muuta väriä… Käsilaukun ostin jo viime, vai peräti toissakesänä mutta se oli pitkään fiksattavien kasassa. Nyt se on ollut käytössä koko talven. Tykkään tuosta gobeliinimaisesta kuvioinnista ja värit ovat juuri sellaiset jotka sopivat melkein asuun kuin asuun. Ainoa huono puoli laukussa on se että kun sen avaa, se rötvähtää ihan apposen auki ja jos tavarat ovat sisällä vähän huonosti niin ne päätyvät lattialle jos ei pidä varaansa.

Mekko on jo useamman vuoden takainen kasarilöytö jonka fiksasin vähän pukevammaksi. Siinä oli alunperin pitkät hihat ja liian pitkä helma. Tuon postauksen jälkeen olen ehtinyt jo fiksata vyönkin kuntoon niin että se ei mene soljissa kurttuun. Hattu on parin kesän takainen Pelastusarmeijalöytö ja nähty blogissa jo useampaan kertaan. Hauska yhteensattuma että Isä Brown ja hänen laumansa-sarjassa on nähty lähes identtinen hattu (eri värissä tosin).

Couple weeks ago I quickly dropped by in a flea market in Pori. I managed to find lovely pair of shoes. My shoe size is one of the most common ones, 39. That size is hard to find on flea markets. Especially the styles that pleases my eye are particularly hard to find. Modern shoes are mostly way too… well, modern. I just don’t really like their design most of the time. These were love at first sight, but then again, they are not very modern. That t-strap is just so cute and goes perfectly with vintage styles.

I always dream of finding shoes in fabulous colours like red or green. But you probably guessed how it always turns out. Well, these are navy blue, as per normal. I suppose I really need to start disliking some other colour… I bought this handbag last Summer, or was it even before that. It was long time in the fixer upper pile. I finally managed to fix it and have been using it whole winter. I like that brocade pattern and colours are just perfect so that they match pretty much all of my outfits. Only bad thing about this bag is that when I open it, it will bounce open quite fast and if things are not carefully arranged inside, they will end up on the floor if not being carefull.

Dress is several years old. It’s used to be long sleeved 80’s drab. I altered it to be more flattering. I have also fixed the problem with belt since that post. Hat is a Salvation Army shop find, couple Summers back. It’s been on the blog several times now. Funny enough, there was almost identical hat (in different colour though) in one episode of Father Brown.

Bonuskuva: tanttatäti valmistautuu kuvaukseen. /
Bonus photo: getting ready for a photo. Yeah.

6 Comments Add yours

 1. Tykkään tuon mekon mallista ja kangaskin on kaunis. Mitä kenkiin tulee, niin joskus saattaa löytää kenkäkaupastakin. Tytär osti juuri taannoin artesaanivalmistujaisiinsa paikallisesta kenkäkaupasta t-remmillä varustetut kengät, joissa oli kauniit yksityiskohdatkin. Pitäisikin esitellä ne joskus blogissa. Sanoin hänelle vähän leikilläni, että jos hän joskus rupeaa vintageharrastajaksi, niin kengät sopii siihen oikein hyvin. Vielä ei arvellut sellaiseen ryhtyvänsä:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Mekossa on jotenkin 80-luvulle epätyypillinen värimaailma. Siksi se varmaan aikoinaan minun silmääni kirppiksellä osuikin.
   Ja totta, kyllä kenkäkaupoissakin joskus kivoja malleja löytyy. Mutta omaan silmääni niissä usein on jotain “vikaa”. Minusta on hirmu virkistävää kun moderniin tyyliin yhdistellään vintagea tai sen henkisiä asusteita. Jos tyttäresi suostuu niin esittele ihmeessä kengät blogissa.

 2. Hehkuvainen says:

  Hih, ihana tuo bonuskuva! Mekkosi on kaunis ja kesäisen kepeän näköinen. Onneksi on tullut kylmän kevään jälkeen ihan oikeasti lämpimiä päiviä, niin että kesämekoillekin on käyttöä.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos! Mekko on viskoosia, eli ei pelkästään näytä kesäisen kepeältä vaan myös on.

 3. Janey says:

  What a gorgeously cut dress! I love the belt and the tucks at the top!

  xoxo
  -Janey

  1. Rhia says:

   Janey – Thank you! I can’t take credit for the design, that is original 1980’s :D but I did alter it towards more of 1940’s style. I managed to find old buckle from local button shop, it perfected the style.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.